Práce jako ošetřovatelka prasat - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.10.25 08:31

Práce jako ošetřovatelka prasat

Chci se zeptat jestli nemáte s touto prací někdo zkušenosti? Pracovní doba od 6-14:30 coz je docela fajn, mam to kousek od baraku, penize taky docela dobry. Jedna se o uklid a starost o narozena selata, krmeni atd.
Asi to bude hodne náročná práce? Nikde jsem nenašla žádné recenze a ani nikoho neznám, kdo by to dělal. Tak kdyby jste s tím měl někdo zkušenost, budu rada. Jenom teda musím říct, ze ten inzerát se ukazuje poměrně často, takže podle me ty lidi tam moc dlouho nevydrží.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24739
16.10.25 08:59

Kdysi dávno to dělala známá, smrděla na sto honů, i když byla 2× denně ve sprše.. od prasat je ten smrad fakt nejhorší, zlaté krávy a koně…i fyzicky náročné.. No, za pokus nic nedáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.25 09:17

@Lucy75 no toho smradu jsem se taky dost bála 😀 tak asi ještě budu hledat dál😀

• Citovat
  • Upravit
6626
16.10.25 09:30

U těch selat to nemusí být tak zlý, u dospělých prasat ten zápach opravdu je. Zkus se domluvit, jestli by tě tam provedli a práci ti ukázali, pokud to teda půjde, jsou provozy, kam tě pustit nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.25 10:34

Jedna moje vzdálenější příbuzná (z máminy strany z Moravy) dělala u prasat skoro celý život a nestěžovala si, ale ona byla takový ten vesnický dříč, pak druhá směna doma, starost o početná vnoučata, zahradu, dům…Ohledně smradu nevím, ale z velkých prasat to bývá fakt síla. Jinak si pochvalovala, že peníze má moc pěkné (chlubila se pak i vyšším důchodem, než má moje mamka, VŠ, učitelka, ale jestli to je pravda, nevíme :nevim: možná chtěla jen machrovat, je taková) :P

• Citovat
  • Upravit
51
17.10.25 13:07

Tak smrad je tam docela výrazný, ale dá se na něj zvyknout. Já jsem na podobná zvířata zvyklá celý život, tak to neřeším :D Jinak co se týče náročnosti, také to není nejhorší. Jsou určitě těžší práce. A navíc já vždy z nově narozených selat měla radost :srdce: prasnice jsou občas dost nevrlé, ale na to se dá taky zvyknout. Úklid v pohodě. Nic náročného, co by se nedalo zmáknout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
17.10.25 18:41
@Lucy75 píše: Více

Nejhorší je podle mě smrad z drůbežárny, to mě regulérně navaluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
17.10.25 18:46
@Anonymní píše: Více

vem raději to ošetřování telat, prasata smrdí hrozně, ono tedy i telata a krávy, ale vepřín je nejhorší, načichnou ti tím vlasy, denně po šichtě si je musíš mýt, babička dělala u krav a nosila šátek, po příchodu domů se vždy celá převlékla a umyla si vlasy, to oblečení nechávala v koupelně a smrdělo to hrozně, prasata jsou horší smrad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
17.10.25 20:45

Je to hrozná dřina. Byla jsem si to zkusit na pár dní a opravdu mazec není to pro slabé kusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.25 22:11

Je to dřina. Teploučko a smrádeček :D Záleží zda jste zvyklá na fyzickou práci a nečekáte, že to bude jako u někoho ve chlívků. Je to prostě fabrika na vepřové maso. Takže plno kusů, lidí málo. A na porodně selat je práce nejvíce. Hlavně také budete u kastrací
atd. Takže nic pro slabší žaludky. Chce to spíš vyzkoušet. Od toho je zkušebka. A u nás třeba peníze dobré. Ale prémie samozřejmě dle výsledků.
Zootechnička od prasátek :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat