Práce jako ošetřovatelka prasat - zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Kdysi dávno to dělala známá, smrděla na sto honů, i když byla 2× denně ve sprše.. od prasat je ten smrad fakt nejhorší, zlaté krávy a koně…i fyzicky náročné.. No, za pokus nic nedáš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 no toho smradu jsem se taky dost bála 😀 tak asi ještě budu hledat dál😀
- Citovat
- Upravit
U těch selat to nemusí být tak zlý, u dospělých prasat ten zápach opravdu je. Zkus se domluvit, jestli by tě tam provedli a práci ti ukázali, pokud to teda půjde, jsou provozy, kam tě pustit nesmí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedna moje vzdálenější příbuzná (z máminy strany z Moravy) dělala u prasat skoro celý život a nestěžovala si, ale ona byla takový ten vesnický dříč, pak druhá směna doma, starost o početná vnoučata, zahradu, dům…Ohledně smradu nevím, ale z velkých prasat to bývá fakt síla. Jinak si pochvalovala, že peníze má moc pěkné (chlubila se pak i vyšším důchodem, než má moje mamka, VŠ, učitelka, ale jestli to je pravda, nevíme
možná chtěla jen machrovat, je taková) ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak smrad je tam docela výrazný, ale dá se na něj zvyknout. Já jsem na podobná zvířata zvyklá celý život, tak to neřeším
Jinak co se týče náročnosti, také to není nejhorší. Jsou určitě těžší práce. A navíc já vždy z nově narozených selat měla radost
prasnice jsou občas dost nevrlé, ale na to se dá taky zvyknout. Úklid v pohodě. Nic náročného, co by se nedalo zmáknout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše: Více
Nejhorší je podle mě smrad z drůbežárny, to mě regulérně navaluje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
vem raději to ošetřování telat, prasata smrdí hrozně, ono tedy i telata a krávy, ale vepřín je nejhorší, načichnou ti tím vlasy, denně po šichtě si je musíš mýt, babička dělala u krav a nosila šátek, po příchodu domů se vždy celá převlékla a umyla si vlasy, to oblečení nechávala v koupelně a smrdělo to hrozně, prasata jsou horší smrad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to hrozná dřina. Byla jsem si to zkusit na pár dní a opravdu mazec není to pro slabé kusy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to dřina. Teploučko a smrádeček
Záleží zda jste zvyklá na fyzickou práci a nečekáte, že to bude jako u někoho ve chlívků. Je to prostě fabrika na vepřové maso. Takže plno kusů, lidí málo. A na porodně selat je práce nejvíce. Hlavně také budete u kastrací
atd. Takže nic pro slabší žaludky. Chce to spíš vyzkoušet. Od toho je zkušebka. A u nás třeba peníze dobré. Ale prémie samozřejmě dle výsledků.
Zootechnička od prasátek ![]()
- Citovat
- Upravit
Chci se zeptat jestli nemáte s touto prací někdo zkušenosti? Pracovní doba od 6-14:30 coz je docela fajn, mam to kousek od baraku, penize taky docela dobry. Jedna se o uklid a starost o narozena selata, krmeni atd.
Asi to bude hodne náročná práce? Nikde jsem nenašla žádné recenze a ani nikoho neznám, kdo by to dělal. Tak kdyby jste s tím měl někdo zkušenost, budu rada. Jenom teda musím říct, ze ten inzerát se ukazuje poměrně často, takže podle me ty lidi tam moc dlouho nevydrží.