Nová práce, nemám z toho dobrý pocit.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zkus to, když to nepůjde tak od toho je zkusebka a skončíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Však můžeš odejít ve zkušebce bez problémů, a věty se budou zřejmě dost opakovat, tak se jich pár naučíš, existuje překladač, nehroutila bych se z toho vůbec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 to sice ano, ale bude to pro mě vše nové, sama se budu učit spoustu věcí a do toho s lidma co ani neumí říct co vlastně chtějí. A co říkali, tak Ukrajinci jsou asi ten nejmenší problém, pak tam jsou další cizinci a tam to prý kolikrát nejde ani přes překladač. Do toho mi ještě řekli, že nastoupim v tom nejhorším období a už jsem měla chuť utéct 😀 Ale na pohovoru bylo vše zalité sluncem, jak jinak.
- Citovat
- Upravit
Chovat se jako dospělá?
„Dobrý den, včera jsem se dozvěděla zásadní informaci o charakteru práce, která u pohovoru nezazněla. Můžeme se ještě jednou sejít a celou věc si vysvětlit? S pozdravem..“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
nejhorší smrt je z vyděšení
prostě to zkus.. minimálně pro tu zkušenost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„Zkušební doba“ je od slova „vyzkoušet si“ ![]()
Takže nechápu problém - nastoupíš, dva tři týdny si to vyzkoušíš a když to nesedne, rozloučíte se… s tím se přece normálně počítá, že se může stát (z obou stran) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„jejich jazyk“.. mluvíme tady o anglickém jazyce, který je celosvětový? Nebo ti nastínil, jaké národnosti tam dělají, se kterými budeš komunikovat..?
A to se ptám jako člověk, co anglicky neumí.. 😁
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemyslela jsem u pohovoru, ale ted.
Viz komentar od Lojzisek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono na tom učení se cizích jazyků něco bude a ukazuje se to jako čím dál důležitější, respektive důležité je přestat uvažovat na úrovni „ať se naučí česky“, za cizí neschopnost maskujeme tu naši, pardon za tu otevřenost.
Pracuju v německé firmě kousek za českými hranicemi a velmi často se tu někdo z Čechů uchází o práci. Problém je, že tady nikdo z Němců neumí anglicky, a tak přijmou jen toho, kdo umí německy, a to i na pozice, na kterých tu žádná odborná němčina vůbec potřeba není. Češi to - paradoxně - berou jako velkou nespravedlnost, nabízené kurzy němčiny pro pendlery ale nepřijal NIKDO. Mně to přijde jako velmi zpátečnické uvažování obou stran.
K tvému dotazu: Zašla bych za tím, kdo se mnou vedl pohovor, zeptat se, zda mi na pohovoru neunikla nějaká podstatná informace, pokud jde o nahodilé překládání a ty ses prokázala jazykovými znalostmi (takto jsem já ještě kdysi coby úředník na magistrátu jednala s cizinci, ale v popisu práce jsem to neměla, protože nikdo nepočítal, že budou chodit bez tlumočníka), tak se dá chápat, že testují tvoje hranice, pokud ale nejsi jazykově nejsilnější článek týmu a posílají tě za cizinci na denní bázi, tak bych se bránila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Však píšu, ze jsme se o tom bavili, kdyz mi dávali papiry na zdravotní prohlídku. Říkali mi, ze pochytím časem nějaký jejich slovíčka, to bylo u Ukrajinců. Pak tam jsou Poláci, ty budou v pohodě, ale nejhorší prý Rumuni a Mongolci nebo co to bylo za národnost. Tam se prý nedá ani přes překladač. Anglicky se s nim těžko dorozumím, asi nepůjde zrovna o lidi co budou umět anglicky. A problém je ten, ze když nastoupim a nebude se mi to líbit a po mšici odejdu, tak dostanu na UP podporu 45% což je sakra málo, musela bych vydržet minimálně do konce roku. To už se mění zákon a neřeší se kdo komu dal výpověď a podpora je stejná pro všechny. Ted bych na ÚP dostala 65%, takže si říkám, ze bud to zkusim a musím to dát nejmíň ty 2 mesice, kdyby to bylo spatny a nebo se na to vykašlat, jit na UP a hledat něco jiného.
Příspěvek upraven 15.10.25 v 10:15
- Citovat
- Upravit
Tak to prostě zkus a uvidíš, ojedít můžeš vždycky, klidně druhý den. Ty lidi určitě vědí jak říct co chtějí, v jakém jazyce budou mluvit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše: Více
Pisu, ze kdykoliv nemuzu, kvuli případné podpoře na ÚP. S 65% co bych dostala ted, si nejaky měsíc nebo dva můžu dovolit tam byt, ale se 45% bohužel opravdu ne.
Kdyz jsem podepisovala nejake papíry, tak tam opravdu behem těch 15 minut prislo asi 5 cizinců. Takze jsem se hned ptala, jak se jako dorozumí a oni, ze se casem naučím par jejich slovíček, případně překladač nebo rukama nohama. Ale takovou práci já upřímně nehledala. A řekli mi to tam ten den všichni, ze tam chodí opravdu převážně jen cizinci. U pohovoru o tom nepadlo slovo a mě nenapadlo se zeptat.
- Citovat
- Upravit
Hezky den, mam nastupovat do nove prace. Nejdříve se mi pozice velice líbila, penize jsou taky super, pracovní doba ok. Problem nastal, kdyz jsem si tam sla pro papíry na zdravotní prohlídku. Narovinu mi řekli, ze to bude prace z 80% s cizinci, co neumí vubec česky. To mi u pohovoru nikdo nerekl a hned bych z toho vycouvala. Bohužel na tohle nemam zrovna stavěnou povahu, ze se vlastně ještě ja budu učit jejich jazyk, kdyz by měli umět aspoň základy češtiny. Jsem z toho ted dost v rozpacích, protože kdybych to věděla hned u pohovoru, tak to odmítnu. Ted upřímně nevim co dělat, oni se mnou počítají a mě se tam nechce.