Dobrovolníkem v nízkoprahovém centru

39
14.10.25 09:07

Dobrovolníkem v nízkoprahovém centru

Ahoj, není tu někdo, kdo by měl zkušenost nebo by se zajímal a praci ( ať už dobrovolnik nebo ne)v nízkoprahových centrech nebo podobných zařízení pro závislé nebo psychicky nemocné osoby? Hodne me tohle téma zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9189
14.10.25 15:30
@wafle píše: Více

Ahoj, zkušenost s dobrovolničením mám z nemocnice z oddělení geriatrie a pak dětské psychiatrie, tam mě to bavilo. Jinak jsem ale sama psychiatrický pacient, takže jiné zkušenosti nemám, spíš jako klient neziskovek. Nevím, odkud jsi, ale vím, že dobrovolníky hledají třeba v Praze ve Fokusu v domě U Libuše, tam je to takové i jakoby nízkoprahové. Jinak během svých pokusů o studium jsem měla praxi v Drop-in v terénu se závislými a upřímně tam bych dělat nechtěla ani dobrovolníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
14.10.25 15:36

Ahoj, ty jo dětská psychiatrie musela být zajímavá. Zajímají mě přesné tyhle okruhy. A v Drop-inu to bylo proč “špatně”? Na ten Fokus kouknu jestli to dobře chápu to je Praha 4, což já jsem. Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
14.10.25 15:51
@wafle píše: Více

Jo dětská psychiatrie byla fajn, spočívalo to tam hlavně ve hře s dětskými pacienty a povídání si s nimi, bylo to konkrétně v Thomayerově nemocnici přes dobrovolnické centrum Lékořice. Fokus sídlí všude možně po celé Praze, ale konkrétně Dům U Libuše je na Výtoni, což myslím, že už je Praha 2, ale je to od Prahy 4 kousek. Drop-in neříkám, že byl špatně, ale na mě to bylo moc náročné už jen díky chování (agresivitě) některých uživatelů služby vůči pracovníkům, naštěstí jsem byla svědkem jen verbální agresivity, ale ani tak jsem z toho neměla dobrý pocit + během praxe mi přišlo, že jediné, o co uživatelům jde, je získat nové injekční stříkačky a že motivace k nějaké práci na sobě a tak je dost minimální, ale s tím se asi při této práci musí počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
14.10.25 16:58

No moc dekuju za inspiraci a zkušenosti, určitě na to kouknu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat