Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, za dva týdny doberu svou první antikoncepci (Emona) a chtěla bych se zeptat jestli jsou další balení stejné antikoncepce na předpis - tudíž musím zajít ke gynekoložce, jen aby mi znovu předepsala tu samou antikoncepci, nebo stačí přijít do lékárny s krabičkou, kterou doberu a oni mi vydají nové balení? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale myslím, že v příbalovém letáku jsem tohle nikde nenašla. Děkuji za odpovědi ![]()
@Charlottte píše:
Ahoj, za dva týdny doberu svou první antikoncepci (Emona) a chtěla bych se zeptat jestli jsou další balení stejné antikoncepce na předpis - tudíž musím zajít ke gynekoložce, jen aby mi znovu předepsala tu samou antikoncepci, nebo stačí přijít do lékárny s krabičkou, kterou doberu a oni mi vydají nové balení? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale myslím, že v příbalovém letáku jsem tohle nikde nenašla. Děkuji za odpovědi
Tak jsou to normální léky, takže jen na předpis. Stačí doktorce zavolat, u antikoncepce by měly být kontroly co půl roku.
@vokishka píše:
Tak jsou to normální léky, takže jen na předpis. Stačí doktorce zavolat, u antikoncepce by měly být kontroly co půl roku.
Stačí tedy zavolat gynekoložce o předepsání eReceptu, se kterým poté zajdu do lékárny?
@Charlottte píše:
Stačí tedy zavolat gynekoložce o předepsání eReceptu, se kterým poté zajdu do lékárny?
Ano, to ti sestra nebo doktorka k tomu nic neřekla? Přinejmenším kdy máš zase přijít na kontrolu, to se přece běžně říká.
@vokishka píše:
Ano, to ti sestra nebo doktorka k tomu nic neřekla? Přinejmenším kdy máš zase přijít na kontrolu, to se přece běžně říká.
Je možné, že se zmínila, ovšem já si to nepamatuji a nenapsala jsem si to 😅 je to stále moje první zkušenost s těmito prášky, každopádně děkuji za pomoc ![]()
Dobrý den, Ahoj,
gynekolog má dovolenou, zástup nemá a poplatek 200-300 kč za napsání receptu v nemocnici nebo jinde se mi dát nechce
. Jak mám vyřešit situaci? Budou mi chybět 4-5 prášků než se vrátí a pošle mi recept. Nemáte někdo z Vás balení navíc prosím? Nebo doporučte co mohu dělat jiného. Děkuju.
Beru HA Sunya. ![]()
@VerunaF píše: Více
Lékař by ale zástup měl mít vždy, je to jeho zákonná povinnost. Situace, kdy nemá na dovolené zástup a neinformuje pacienty dopředu, je krajně nepravděpodobná. Akorát o tom nevíš, tak sis jeho tu dovolenou neohlídala.
Pokud máš na antikoncepci, která stojí nějakých 500-700 Kč měsíčně, tak tě poplatek 200-300 Kč finančně nepoloží. nedělej z toho takové drama.
@Amassakoul Obhajovat se nemusím, informace o zástupu je na stránkách cituji slečnu z nemocnice z recepce “Pan doktor je vychcanej a aby nescháněl zástup má tam krajskou nemocnici”. Takže zástup je ambulantní gynekologie. Na antikoncepci mám a nedělá mi problém platit vysokou částku, mám problém s nějakým poplatkem vlastně za nic, proč bych měla někomu dát 200 korun za vypsání receptu🤣. Jde o princip.. za co jako.
tak je to poplatek za to, že to necháš na poslední chvíli. Měla bys mít zásobu léků tak na měsíc, právě pro takové nečekané situace.
@vokishka Tak vzhledem k tomu, že antinu beru 8 let a nikdy se mi taková situace nestala za takovou dobu
, tak jsem chtěla radu jinou než platit navíc zbytečný peníze. Ale vidím, že rady jsou chytrý tady a naštěstí to jde vyřešit jinak
. Přeju hezký den
Tak proč se ptáš, když to jde vyřešit jinak. U nás třeba bylo domluvené v lékárně v budově, že kdo tam bral pravidelně antikoncepci, tak mu ji dali a doktor po návratu dopsal recepty. Ale to bylo ještě před e recepty, tak nevím, jak je to teď.
@vokishka Tak už jsem to vyřešila, ptala jsem se předtím. No bohužel tady to moc pořešené nemají. Je jim to jedno.
Můžeš vznést dotaz třeba na pojišťovnu, zda je takový zástup v pořádku a zda je v pořádku i ten poplatek za recept v nemocnici.
Stejně tak jsi se měla zeptat v té ambulanci, proč pj tobě ten poplatek chtějí, když si myslíš, že to není oprávněně.
Proste existuje X lepších řešení, než kolem sebe kopat na internetu.