Změna nálad při antikoncepci

3
25.7.21 09:52

Změna nálad při antikoncepci

Ahoj, je mi 19, mám problémy s antikoncepci, beru Aidee a asi mi moc nesedí, beru jí skoro 9 měsíců, první 3-4 měsíce jsem neměla pravidelnou menstruaci a teď mám menstruaci i když nedoberu ještě plato, není to typické krvácení, spis takový hnědý výtok. Také mám od jisté doby výkyvy nálady. Nic se neděje a najednou se mi chce brecet a brecim klidně 15 minut. Nebo jsem najednou naštvaná a rozbrecim se z každé maličkosti. Říkala jsem gynekologovi o těch náladách a on mi řekl, že nemá smysl ji měnit, že takhle budu reagovat na každou antikoncepci. Taky jsem přibrala asi 3 kg od té doby co ji beru. Mám zkusit jiného gynekologa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35645
25.7.21 10:58

Ano, změnila bych gynekologa i antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
26.7.21 21:26

Mně bývalá gynekoložka říkala, že to zhoršení nálad dělá v HA gestagen a ten je ve všech pilulkách, pokud vím, takže v tomhle nejspíš opravdu platí, že takhle bys reagovala na každou antikoncepci. Ale třeba někdo bude mít jinou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
26.7.21 22:17

Asi tě nepotěším, ale měla jsem to dost podobně. Náladovost, ztráta libida, 4 kg navíc a celkově tak nějak pocit, že nerozumím vlastnímu tělu. Za 8 let jsem vyzkoušela různý HA, ale nenarazila jsem na žádnou, u které by se mi to nedělo. Když jsem přestala brát HA, tak se mi neskutečně ulevilo. Ale to neznamená, že to bude i tvůj případ a nic nedáš za to, když prostě vyzkoušíš i nějaký jiný. Stůj si u doktora za svým ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.7.21 00:42

Dekuju za radu

@S.Tynka píše:
Asi tě nepotěším, ale měla jsem to dost podobně. Náladovost, ztráta libida, 4 kg navíc a celkově tak nějak pocit, že nerozumím vlastnímu tělu. Za 8 let jsem vyzkoušela různý HA, ale nenarazila jsem na žádnou, u které by se mi to nedělo. Když jsem přestala brát HA, tak se mi neskutečně ulevilo. Ale to neznamená, že to bude i tvůj případ a nic nedáš za to, když prostě vyzkoušíš i nějaký jiný. Stůj si u doktora za svým ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.7.21 00:43

@S.Tynka dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie