Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, je mi 19, mám problémy s antikoncepci, beru Aidee a asi mi moc nesedí, beru jí skoro 9 měsíců, první 3-4 měsíce jsem neměla pravidelnou menstruaci a teď mám menstruaci i když nedoberu ještě plato, není to typické krvácení, spis takový hnědý výtok. Také mám od jisté doby výkyvy nálady. Nic se neděje a najednou se mi chce brecet a brecim klidně 15 minut. Nebo jsem najednou naštvaná a rozbrecim se z každé maličkosti. Říkala jsem gynekologovi o těch náladách a on mi řekl, že nemá smysl ji měnit, že takhle budu reagovat na každou antikoncepci. Taky jsem přibrala asi 3 kg od té doby co ji beru. Mám zkusit jiného gynekologa?
Mně bývalá gynekoložka říkala, že to zhoršení nálad dělá v HA gestagen a ten je ve všech pilulkách, pokud vím, takže v tomhle nejspíš opravdu platí, že takhle bys reagovala na každou antikoncepci. Ale třeba někdo bude mít jinou zkušenost.
Asi tě nepotěším, ale měla jsem to dost podobně. Náladovost, ztráta libida, 4 kg navíc a celkově tak nějak pocit, že nerozumím vlastnímu tělu. Za 8 let jsem vyzkoušela různý HA, ale nenarazila jsem na žádnou, u které by se mi to nedělo. Když jsem přestala brát HA, tak se mi neskutečně ulevilo. Ale to neznamená, že to bude i tvůj případ a nic nedáš za to, když prostě vyzkoušíš i nějaký jiný. Stůj si u doktora za svým ![]()
@S.Tynka píše:
Asi tě nepotěším, ale měla jsem to dost podobně. Náladovost, ztráta libida, 4 kg navíc a celkově tak nějak pocit, že nerozumím vlastnímu tělu. Za 8 let jsem vyzkoušela různý HA, ale nenarazila jsem na žádnou, u které by se mi to nedělo. Když jsem přestala brát HA, tak se mi neskutečně ulevilo. Ale to neznamená, že to bude i tvůj případ a nic nedáš za to, když prostě vyzkoušíš i nějaký jiný. Stůj si u doktora za svým