Novolnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6597
3.12.07 19:41
zuzana.vas píše:
ahoj Marry, já jsem teď 6+6tt a je mi pořád zle, zatím jsem zvracela jenom jednou, ale nutkání mám pořád, skoro celý den. Dobře mi dělá akorát zmrzlina, ale na tu zas nemám chuť, nějak mi to sladký nejede.
Tak buď ráda, že Ti je dobře… co já bych za to dala :?

Čtu dobře 8O Ty otěhotněla v šestinedělí 8O ty bláho, to je mazec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
3.12.07 20:37

amynka nerozumím?:)

katty dám ti určitě vědět :) Ten pobyt na WC už začal hlavně na začátku ted už to jde že tam chodím trochu mín ale taky nezvyklý když normálně chodím 4× za den ted jsem tam 4× za dopoledne :)
No nebavilo by mně být celý den na WC a zvracet radši o tom nepsát at to nepřivolám :( Ale já myslím že už by mi to asi začlo když jsem volala se objednávat k doktorce, tak říkala a kdybyste začla hodně zvracet tak přijdte dříve :) sem ještě nezačla a k doktorce valím 13.12 8O

• Citovat
  • Upravit
1009
4.12.07 08:55

Ahoj holky!

Já si tady tak ráda čtu, to je neskutečné!
Jinak co se týče nevolnosti, tak u 1. dítěte jsem byla v pohodě, zvracela jsem jednou, jinak sem tam žaludek na vodě, jinak nic. U 2. dokonce vůbec žádná nevolnost (ale mimi zemřelo v8tt), a teď, jsem v 9tt- teď si to vybírám za ta předchozí těhu (ale jsem šťastná, že tam ten mini skřítek je). Ranní nevolnosti mívám od 4 od rána do večerního usnutí, někdy jsem u mísy :) , většinou mám jen pocit, že to každou chvíli vyklopím (supr v práci - dělám s lidmi a nedávno jsem tu málem pobl… jednu cikánskou babičku, co tu byla s vnoučkem :lol: ). K tomu jsem ukrutně ospalá, spala bych pořád až bych brečela. Prsa mě bolí, že nemohu spát na břiše a když se rozhodnu někam popoběhnout, mám pocit, že upadnou. Břicho se mi „vyklopilo“ poměrně záhy, zakovéto špekaté, co šlo zatáhnout, tak už nejde. Jsem prostě kočka k pohledání :D :D :D Ale aspoň si říkám, že je asi vše v pořádku, jinak by mi ty hormony tak nebláznily tělo. K doktorovi jdu až zítra, tak se těším na mimíska :lol: :lol: :lol:

Mějte se a všem, co se nevolnosti zatím vyhnuly, držím palečky, ať to tak zůstane. Užijte si pohodu!
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.12.07 19:50

Ahoj holky, už dlouho vás „navštěvuji“ a když jsem zjistila, že jsem konečně také těhotná, rozhodla jsem se k vám oficiálně také přidat :D Jsem pravděpodobně v 5. TT, ale první návštěva gynekologie mě čeká až 12. 12., takže zatím žiju v takové nejistotě. Snad je vše v pořádku… Co se týče mých nevolností, tak ty mi právě tento týden začaly, zvracela jsem sice jen jednou, ale navaluje se mi téměř pořád. Nemohu si zas tak moc stěžovat, protože čtu o mnohem horších případech, ale nic příjemného to není, nejsem schopná skoro nic pozřít a když, tak po malinkých dávkách, z toho mám hrozný hlad a možná právě kvůli tomu je mi taky špatně. A prsa mě bolí přesně tak, jak píšete - nedá se ležet na břiše, dokonce mě bolí mít i podprsenku , chichi :oops: :oops: V podbřišku sem tam taky pobolívá, nejdřív jsem se toho trochu bála, ale dost jsem četla (většinou právě tady), že je to vlastně normální. Tak jsem zvědavá na tu středu, co mi paní doktorka řekne… :roll:

A vy zkušenější - myslíte, že už bych (6. TT) mohla dostat první snímek z ultrazvuku? Předpokládám, že těhotenská průkazka se vystavuje hned, tak alespoň tu už bych mohla mít, ne?? Abyste pochopily - potřebuju nějaký „věcný“ důkaz mého jiného stavu, aby bylo co zabalit pod vánoční stromeček :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
7.12.07 21:38

Milá Barčo, bolesti v podbřišku jsou opravdu normální, mě to trápilo skoro celé těhu, snaž se být v klidu, já vím, říká se mi to, byla jsem z toho taky pěkně vyplašená :D
První fotku z ultrazvuku jsem měla v 5tt, byla tam jen taková tečka, ale jako dárek pod stromeček ideální. Tak držím moc palce ať je vše v pořádku a užívej si těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
8.1.08 20:01

U mě nevolnost přicházi velmi záhy, už někdy kolem předpokládané menstruace. Teď jsem v 7TT druhého těhotenství a po domě si stále nosím kyblík, do auta a MHD igelitku. Nutkání na zvracení mám celý den, i v noci. Při prvním těhotenství jsme denně zvracela do poloviny 6.měs. Pokud Tě nevolnosti nepostihnou, tak opravdu gratuluji. Teď mám navíc doma 15-měs. syna, tak je to ještě náročnější. Budu ráda, až to bude vše za mnou a mimčo bude na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
8.1.08 21:10

ahoj holky :)

tak hlásím jak jsem slíbila tak jsem se dnes poprvé pozvracela
1× ve výtahu :)
1× před výtahem po výstupu
1× před otevřenýma dveřma baráku :)
1× před nástupem do tramvaje no tak musím říct nic příjemnýho a to se mi stalo až v termínu kdy je mimíšek starý 11+6 podle ultrazvuku … Jinak stále nic až na dnešek. A co mám teda je hrozný bolesti spíš hlavy ale už je to lepší ustaluje se to :) Tak přeju příjemné těhotenství a zdravý miminka :)

• Citovat
  • Upravit
1
12.1.08 15:14

:D Zdravim vsetky!
Z nevolnostou sa trapim uz od druheho tyzdna tehotenstva, takze ako citam vase pocity ze vam nic nie je tak ticho zavidim… Je mi celodenne zle a ani tabletky Ginger ktore mi doktor predpisal nepomahaju. Dost mi to robi sarapatu v zamestnani, lebo vstavam na siestu a celu cestu do roboty predychavam vo vlaku. Ak mam smolu a pri:,–(ne si ku mne niekto kto smrdi, pripadne ma vyraznu vonavku…tak to potom hladam okno a vetram si hlavu…
No proste je to boj o zivot a o ziadnom vychutnavani si tehotenstva nemoze byt ani reci. V zaludku sa mi neudrzi dlho ziadne jedlo a stravujem sa maximalne dietne…som zvedava dokedy to bude…momentalne som v 10 tt a stav sa nezlepsuje {v 12 tt by mal byt hormonalny vrchol a malo by sa to podla lekara zlepsit}.
Neviete mi niektora poradit co robit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
12.1.08 16:00

ahoj kocky,cetla sem si celou tuhle diskuzi a zjistila sem ze sem taky davala vedet 3.12. ze je mi zle..ted po mesici a neco(jsem ve 13tt) muzu rict ze sem necekala jak mi bude zle.porad zvracim-kazdy den a kdyz ne tak to jdu zaspat uz v osm vecer abych konecne neco pribrala..uz mam dole sedm kilo..zkusila sem vsechno mozne-kolu,zmrzlinu,lizatka se zazvorem,jogurt,suchary,jist kazdou hodinu,stejne to nepomaha… :( :(
no a kdyz sem to rekla doktorce predepsala mi tablety Ginger ktery sem si koupila ve volnem prodeji asi mesic pred taky nepomahaji.snad nebudu muset do nemocnice na vyzivu.kazdy me s tim strasi.
a zacinaji me z toho bliti bolet zuby.proste vyhodim vsechno..no a to je asi tak vsechno..mam doma triletou cacorku a nemuzu rict ze starani o ni mi neda cas aby mi bylo zle..je mi stejne blbe :) :)
tak se holky drzte jednou nam snad bude dobre…doufam..a to sem si rikala ze si tohle tehu uziju..tak papa vase poblite krasnoocko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.08 16:18

Ahoj hoky, tak mě je blbě už od čtvrtýho týdne. Jelikož byly Vánoce, tak jsem myslela, že jsem se přejedla a to břicho bolelo z toho, ale pak už jsem věděla, že jsem těhotná a nevolnosti se stupňují. TeĎ jsem v 7tt, zvracela jsem zatím jen dvakrat, to když jsem před tím nebyla schopna nic sníst, jinak je to pořád jen pocit na zvracení a bolet podbříšku jak při silných menstruačních bolestech. Prsa mě bolely taky hned od začátku a těď asi dva týdny i kyčle. Tak vydržet do 12tt a snad to přejde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
22.1.08 13:44

ahoj holky,
chci se jen zeptat, uz jsem si myslela, ze na me prisly konecne tehu nevolnosti (jsem 7 tt), uz 5. den je mi soufl, jsem silene slaba a unavena, chce se mi cely den zvracet (ale nezvracim), zmenily se mi chute, napr. vubec nemuzu obyc. nebublinkovou vodu, kafe atd. a mam obcas trochu horko v puse. a dneska dokonce trochu průjem. tak nevim, ale spis to jsou tedy nejake strevni problemy.protoze pri tehu je spis zacpa, vidte?
mejte se krasne, p.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
22.1.08 15:47

ahoj P.
to se mi také stalo ten průjem dva dny naštěstí jen fakt 2× za den stalo se mi to po jídle jeslti se mi tam blbě strávilo to fakt netuším ale hned jsem si to našla na netu :)
http://www.tehotenstvi.sk/…-mesic/zacpa
tento článek, prý co se nám zdá v těhotenství nenormální tak je prý normální a to mi řekla i doktorka, tak klidej musela bys to mít silný.
Přeju at to brzy přejde jinak holky tuk tuk jsem skoro v 15tt a nevolnosti byly pouze zvracící 1 den jinak pohoda :) A už pochybuju, že nastoupí 8)

• Citovat
  • Upravit
P.
2302
22.1.08 15:57

dekuju!
ja mela prujem jen dneska a uz to vypada lip. ted mam 2 dcl coly, i kdyz se jinak v tehu kofeinu vyhybam a je mi fajn..:-)
jen mam porad jeste trochu horko v ustech, ale to mozna souvisi s tema zaludecnima stavama, co mam asi rozhozeny. a nestalo se ti taky, ze jsi mela ve stolici jakoby trochu hlenu? mne prave dneska, poprve a jen trochu, tak snad to nic neni…
mejte se vsichni krasne, p.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
22.1.08 16:16

P.

tak to myslím ne. Mně se to stalo 2× dny po sobě po obědě a pak už to bylo a je do ted dobré :). Takže asi jak tam píšou, jsou to ty hormony stalo se mi to jak tobě kolem toho 8 týdne…Už přesně nevím to je dávno 8)
Já jsem to ničím neřešila pak se to samo uklidnilo asi jsem pro mimouška jedla špatný jídlo nebo nevím :)

• Citovat
  • Upravit
2345
22.1.08 17:31

Ahoj P., mela jsem to s nevolnostmi dost podobne, jak popisujes - od konce 6tt do 14tt mi bylo cely den od rana do vecera na zvraceni, zaludek na vode, ale nezvracela jsem - to paradoxne 2× az ve 13. a 14tt. Nejhorsi byly jizdy autem, ale i tram, vadilo mi dokonce i cteni a psani na pocitaci, jak se ty radky posunuji :-) Nejhorsi to bylo kupodivu vecer, s postupujici unavou. Takze - vse je to normalni, i kdyz neprijemny, a prejde to :-) Pomahalo mi uzobavat po malych davkach neco osvezujiciho, hlavne hroznovy vino, a i kdyz nemas na nic chut, nedopust, abys dostala velky hlad, je to pak jeste horsi.

Zacpa - ta byt nemusi, pokud na ni normalne netrpis. Ja jsem ted ve 26tt, navic s dvojcatky, takze vsechny potize nastupuji rychleji, a zacpu jsem za celou dobu nemela (spis mirne naopak). Na zacatku tehu jsem spis mela pocit zrychlenyho metabolismu, chodila jsem casto :-), takze to, co popisujes, je uplne normalni.

Tak zvladej, drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky