Kúpanie v tehotenstve

907
26.11.07 12:59

Kúpanie v tehotenstve

Ahoj,čo si myslíte o kúpani v tehotenstve?Som v 22 týždni a moje kríže a svaly to už dosť cítia.Voda je super uvolňujúca,po kúpely som jak znovuzrodená,no nechcem ublížiť miminku,tak ma zaujíma,či je vhodné sa kúpať?Vodu mám samozrejme teplú,nie moc horúcu a vo vani pobudnem tak 10-15minút.Dík za každú odpoveď,pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
460
26.11.07 13:02

Ahoj, já jsem se koupala celé těhotenství, pokud voda není moc horká a není ti horko jak v sauně, tak myslím že to nemůže ublížit. Spíš naopak, pěkně se uvolníš.
Chodila jsem i celé těhu plavat, plavala jsem i hoooodně před porodem a to byla voda venku studená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
26.11.07 13:31

ahoj,
ja som sa kupala cele tehu pri prvom a kupem sa aj teraz, v teplej vode, obcas zapnem aj virivku. ak to neprezenies s horucou vodou a casom v nej stravenym, tak sa nemusis bat. babatkam sa to podla mna paci a clovek sa fajn uvolni :wink:
ale mam kamosku, ktora sa tak bala kupania v tehotenstve, ze prvykrat odkedy nasla // si napustila vanu po setonedeli :roll:
 angie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
26.11.07 13:31

No pokud nebude mít doktor nic proti, tak je fajn i plavání. Já to prokládala i whirpoolkou (ovšem tam pozor, voda je dost teplá a v kombinaci s bubláním to může uvolnit až natolik, že to spustí porod - po jedné 20mins whirpoolce mi začalo lehké otvírání).

Jinak doma se koupat můžeš, opravdu je lepší nedávat moc teplou vodu a nepřehánět to ani s délkou. Nicméně i tak se mi stalo, že jsem se včera takhle naložila a v noci bolesti…ovšem je třeba to zkusit.

Do vany si dávám pár kapek tea tree olejíčku a koupu se fakt třeba jednou za týden dva, denně bych nemohla. No a už mam utrum.

Zkrátka opatrně vyzkoušet a uvidíš, co to s tebou udělá.

Gabča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
26.11.07 14:24

Taky jsem se koupala a plavala u všech tří těhotenství. U posledních dvou jsem až do porodu chodila na plavání se staršími dětmi.
A mám zkušenost i vířivkou v těhotenství a v pohodě. Jen se to nesmí přehánět.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
26.11.07 14:47

Ahojky

taky jsem se koupala ve vaně celé těhotenství a v pohodě.vařící voda nebyla, tu já ani nesnesu.takže dobrý.a plavat jsem také chodila až do porodu,ale né do bazénu, nýbrž do řeky Jizery :lol: tak zkus vanu a uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
26.11.07 14:58

Dík moc ste ma potešili,lebo tá voda je fakt super.majte sa krásne,papa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
26.11.07 15:04

ahojte těhulinky :-)

řekla bych, že tak jako u Všeho je to rozdílné - každá těhulka to má jinak. Moje sestra u prvního dítěte dělala absolutně vše, včetně výstupu na Říp v 8. měsíci a koupání v teplé vodě a druhé těhu jí už prostě tohle nedovolilo. Spíš polehávala atd… - také se začala dřív otevírat. Prostě je třeba OPATRNĚ vyzkoušet, co si tělo = mimi žádá:-)
Já mám rizikové těhotenství, tudíž se prostě nekoupu. Nechci to pokoušet. Na miminko jsme dlooouho čekali a tak jsem ráda, že je vše jakžtakž ok a v 32. tt jsem doposud uzavřená:-) ALe jak říkám, každá maminka to má jinak a taky s věkem roste zodpovědnost a obavy - je mi 33:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
26.11.07 15:10

Taky se normálně koupu a je to fajn :) příjemné uvolnění si na chvíli večer poležet ve vaně :wink: Myslím, že bys poznala kdyby ti to nedělalo dobře.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.12.07 13:12

32 tyden a klidne se kazdej druhej nebo treti den nalozim na hodku do vany plne teple vody. Moje zada to milujou. Je fakt, ze si ji nedavam tak horkou jak pred tehu, to mi nedela dobre, ale tepla je dost. Taky chodim pravidelne plavat do bazenu (s mensim brichem klidne prez kilometr, ted zvladnu tak pul ku nez si musim odpocinout). Zadne zdravotni problemy z toho nemame.

• Citovat
  • Upravit
273
4.1.08 19:49

Od vanového závisláka

Po pravdě jsem na koupání ve vaně úplně závislá a vždycky jsem milovala horkou vodu. To si teď budu muset odpustit (dneska mi potvrdili, že jsem těhotná :) ), ale koupele jako takové se nevzdám ani za zlaté prase :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.1.08 00:35

No teda uprimne, vubec by mne nenapadlo proc bych se jako tehotna nemohla koupat. Koupala jsem se u prvniho tehu a koupu se i ted a vzhledem k tomu, ze jsem priserne nastydla, tak si davam i teplejsi vodu kvuli prohrati dutin. Tehotenstvi neni nemoc a myslim si, ze obcas prilisne pozorovani spis skodi nez prospiva. Hanka

• Citovat
  • Upravit
1418
5.1.08 09:45

Čauky holky :-) ,
já jsem těhotná s dvojčaty, jsem už skoro ve 20tt a taky se normálně koupu. Vůbec mi nenapadlo že by to mohlo nějak škodit. Já jsem sice těhotná poprvé, takže vůbec žádné zkušenosti, ale myslím že by jsme se měli chovat úplně normálně pokud nám Dr. něco nezakáže ze zdravotních problémů. Vždyť je to paráda naložit se do vany plný vody a jen tak si tam pležet :lol: :lol: :lol: , mě to teda dělá strašně dobře!
Tak pa pa a opatrujte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
5.1.08 10:02

Ahoj,

vanu doma nemáme ( sprch. kout ) a do druhýho těhu jsem říkala, že jdu, až bude vana :lol: ( budeme letos přistavovat ), mít jí při mým prvním těhu, tak se koupu snad denně, tak jsme chodili aspoň hodně plavat a ta úúúleva. Jinak když bude voda normálně teplá, tak nevidím žádný problém. Jedině, když by jsi byla riziková a doktor ti to vyleženě zakázal.Jen si to hezky užívej. Bude hůř :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
6.1.08 17:35

Jů já přece neřekla, že to je nemoc a nesmí se nic. Jen spíš upozornění, že se nesmí moc teplá voda, protože někomu to sice nemusí ublížit, ale taky se může stát, že to rozjede porod a to je holej fakt, to vám doktoři potvrděj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí