Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, kdy Vám začalo růst bříško a ve kterých místech to bylo nejintenzivnější? Já si ho furt jako blázen měřim a mám ho stále naštěstí stále stejné na míru, ale zdá se mi, že mi roste jen na jedné straně. A šlo vám bříško zatahovat, když jste byli tak v 17.týdnu?
gábinko prosimtě, jak by ti mohlo růst bříško, když nejsi těhotná?
(nebo mi z těch tvých diskuzí něco uniklo?)
Nebo si z náš děláš legraci?
Další ze stupidních dotazů puberťačky. ![]()
Bříško roste jen těhotným........nebo těm co tloustnou, protože víc jí......
ad brisko -me bylo videt az od pateho mesice ale fakt jsem si ho nemerila a jinak nejak porad nechapu proc si konecne nezajdes na gyndu abys to vedela s jistotou jestli jsi nebo nejsi tehotna ![]()
ona nás Gábinka možná pěkně vodí za nos http://www.sirmi.ic.cz/smajl/37.gif
Gábinka píše:
Holky, kdy Vám začalo růst bříško a ve kterých místech to bylo nejintenzivnější? Já si ho furt jako blázen měřim a mám ho stále naštěstí stále stejné na míru, ale zdá se mi, že mi roste jen na jedné straně. A šlo vám bříško zatahovat, když jste byli tak v 17.týdnu?
A neroste ti třeba nějaký nezhoubný nádor? (Samozřejmě myslím mozkový
, fakt se bavím
.)
Len-til-kah píše: [A neroste ti třeba nějaký nezhoubný nádor? (Samozřejmě myslím mozkový
Ale, že vám to trvalo, než jste si toho všimly… ![]()
Holky, neblázněte, já myslím, že si jenom Gábinka spletla stránky…původně svůj dotaz chtěla napsat na www.raketa.cz
do PORADNY!
Podsekce: Problémy se sebou…
A tak když já nevím, jestli to myslí vážně a mám být empatická, nebo si dělá srandu a je na místě být sarkastická. Ježto mi ale to druhé jde podstatně lépe, budu se držet toho.
Gábinko - když nechceš na gynekologii, zkus psychologa, nebo psychiatra. Anebo se zkus svěřit paní učitelce třídní
. Hele, já jsem v 17. týdnu a jo, břicho mi roste. Začíná se mi hůř dýchat, taky už se tak bezproblémově nesehnu, pracuje mi páteř, i pohyby dítěte cítím. Můžu ti tu vypsat padesát těhotenských příznaků, ale ty si, děvče, vsugeruješ jeden jediný a furt si budeš myslet, že jsi v tom
.
PS: Hlavně dávej v květnu bacha, až budeš rodit imaginární plod, aby sis nevytlačila břišní kýlu
.
PPS: Jo, ještě můžeš zkusit nějakou tu Linku důvěry, oni ti poradí centrum pro nastávající matky v krizové situaci, tam ti snad konečně vysvětlí, jak se pozná netěhotná od těhotné.
Len-til-kah píše:
A tak když já nevím, jestli to myslí vážně a mám být empatická, nebo si dělá srandu a je na místě být sarkastická. Ježto mi ale to druhé jde podstatně lépe, budu se držet toho.
Gábinko - když nechceš na gynekologii, zkus psychologa, nebo psychiatra. Anebo se zkus svěřit paní učitelce třídní. Hele, já jsem v 17. týdnu a jo, břicho mi roste. Začíná se mi hůř dýchat, taky už se tak bezproblémově nesehnu, pracuje mi páteř, i pohyby dítěte cítím. Můžu ti tu vypsat padesát těhotenských příznaků, ale ty si, děvče, vsugeruješ jeden jediný a furt si budeš myslet, že jsi v tom
![]()
![]()
![]()
![]()
.
PS: Hlavně dávej v květnu bacha, až budeš rodit imaginární plod, aby sis nevytlačila břišní kýlu.
PPS: Jo, ještě můžeš zkusit nějakou tu Linku důvěry, oni ti poradí centrum pro nastávající matky v krizové situaci, tam ti snad konečně vysvětlí, jak se pozná netěhotná od těhotné.
Proč nechceš na gyndu?
Lechtá ti představivost případné těhotenství? Dobře se s tím machruje před kámoškama? ![]()
Holka, ty jsi případ…
![]()
Noggie
Len-til-kah píše:
Gábinko - když nechceš na gynekologii, zkus psychologa, nebo psychiatra. Anebo se zkus svěřit paní učitelce třídní. Hele, já jsem v 17. týdnu a jo, břicho mi roste. Začíná se mi hůř dýchat, taky už se tak bezproblémově nesehnu, pracuje mi páteř, i pohyby dítěte cítím. Můžu ti tu vypsat padesát těhotenských příznaků, ale ty si, děvče, vsugeruješ jeden jediný a furt si budeš myslet, že jsi v tom
![]()
![]()
![]()
![]()
.
PS: Hlavně dávej v květnu bacha, až budeš rodit imaginární plod, aby sis nevytlačila břišní kýlu.
V 17. týdnu mi šlo břicho zatahovat jenom v horní části (nad pupíkem), dole už ne, tam už se to trochu kulatělo. Ve 13. týdnu jsem měla o 10 cm víc v pase, v 17. týdnu asi o 15 cm víc (a to jsem v té době ještě nepřibrala ani kilo). Nerostlo mi jen na jedné straně, ale tak nějak rovnoměrně.
Ne, vážně, mě přechází sranda, když si vzpomenu na takové ty případy, jak se to puberťačka bojí doma říct, nikdo si ničeho nevšimne, protože holka nosí volné svetry, porodí na záchodě a miminko se pak najde pohozené, obvykle už ne naživu.
Naštěstí Gábinka těhotná není, uf. Protože jestli si vážně myslí, že je těhotná a vůbec ji to nedonutilo jít na jakékoli vyšetření nebo doma aspoň cokoli žbleptnout, akorát si hystericky denně přeměřuje břicho, tak potěš koště
.