Novorozenec a hračky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3157
3.10.11 13:37

Novorozenec a hračky

Měli jste před narozením mimča nakoupené nějaké hračky? Zjistila jsem, že jsem je nějak „zasklila“, ted přemýšlím, že něco koupím, ale nevím, jestli to pro úplně malé miminko má nějaký význam.. Moje sestra se nedávno zhrozila - „ty nemáš koupený žádný hračky, proboha!“.. tak jsem objednala spirálu na postýlku. Měla bych toho koupit víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
3.10.11 13:40

Ahojky. já jsem veškeré hračky nakoupila až po porodu taky mi nák vypadli z hlavy :-) pořád jsem myslela na věci kosmetiku a pod :-D Ale nakonec jsme je zezačátku vůbec nepotřebovali malá je stejně nijak nevnímala a teprve někde od dvou měs se mi zaměřila na hrací housenku a kouká na hrazdičku s hračkama :-) Takže si myslím času dost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.10.11 13:40

Ne nekupuj nic..Ono se ti po porodu leccos sejde a minimálně tak měsíc ti na to mimi bude házek bobek..
A potom alespon budeš mít nějakou radost si chodit po hračkárnách vybrat chrastítko.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
3.10.11 13:41

U Matyho jsem něco málo koupila…protože byl první (a to člověk koupí spoustu zbytečností :lol: ). U Berunky jsem nic spešl nekupovala, stačilo mi to, co jsem měla po Matym…protože mi bylo jasný, že na to zezačátku stejně bude „házet bobek“.
Za mě stačí kolotoč nad postýlku, ostatní bych pořizovala později :wink:

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
3.10.11 13:45

Ono novorozenec asi nic nepotřebuje. Plno hraček jsme dostali jak se malá narodila, některé jsme chtěli (kolotoč nad postýlku, hrací deka s hrazdičkou) a další nám prostě byli koupené. My sami jsme koupili jednoho velkého plyšového psa a jedno dřevěnné chrastítko a usínáčka do postýlky.

Hrací deku a kolotoč začala vnímat tak ve 2m, od 3m se snažila rukama dosáhnout na hračky co se houpali nad ní (třeba i v postýlce, na gumě pověšené hračky) a od 4m je začala silou strhávat :)

Takže je určitě ještě čas něco koupit :)

• Citovat
  • Upravit
29436
3.10.11 13:57

Je to zbytečné, první měsíce jsou hračky absolutně k ničemu. První co začal malej registrovat byl ve 4 týdnech kolotoč a to se na něj vydržel chvilku dívat. Po druhém měsíci dokážal udržet hračky v ruce, ale rozhodně o to nezajímalo. Začná ho to zajímat až teď, až má 3,5 měsíce a to pouze velký slon od Lamaze, protože je barevný, píská a šustí. Nic jiného ho nezajímá a všechno ostatní bojkotuje. Jo a plínu. Tu šudlá většinu dne. Ale jak říkám, hračky pomalinku až po třetím měsíci a to pouze zatím jen ta jedna. Když ho dám pod hrazdičku tak na mě kouká, jak kdybych se zbláznila „mámo snad si nemyslíš, že ti budu do těch neživých věcí pinkat?“. :mrgreen: Takže u nás má největší úspěch nošení po bytě tak, aby měl co největší výhled a vyprávění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
3.10.11 14:18

Ani nevím, asi jo, nějaký drobnosti. A ano, zezačátku skoro žádnej zájem a pak jsem dlouho byla nejlepší hračka já. A dneska v deseti měsících ji hračky taky nějak extra neberou. Pár kousků oblíbených, zbytek bez zájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.10.11 14:26

Koupila jsem hrkátko, vzala jsem ho optimisticky i do porodnice a měl ho totálně v patě :lol: Je to zbytečné…

Kdyžtak třeba ten kolotoč, ať máš pocit, že něco máte, jinak, jak píšou ostatní - každý ti něco beztak přinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
3.10.11 14:33

potřebuješ především špendlíček:

provereno vice lidmi, to byva prvni, s cim di teti dokazi nejak hrat. lidi ti to vetsinou nechtej jako darek kupovat,protoze je to moc obycejne a levne a osklive, tak musis vydat presne instrukce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
3.10.11 14:33
Pudloslava píše:
potřebuješ především špendlíček:provereno vice lidmi, to byva prvni, s cim di teti dokazi nejak hrat. lidi ti to vetsinou nechtej jako darek kupovat,protoze je to moc obycejne a levne a osklive, tak musis vydat presne instrukce :-)

Špendlíček jsem koupila, ale až asi v půl roce. Nezájem:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
3.10.11 14:45

Nekupovala bych nic. Jednak toho hromadu dostaneš a druhák to novorozence nezajímá.
Dcera začala jevit zájem asi ve 2.5m o ptáčka Lamaze, taková ta zvířátka se speciálně udělanýma očima, aby přitahovala pohled dětí. Ale toho fakt doporučuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
3.10.11 14:45
hofka píše:
Pudloslava píše:
potřebuješ především špendlíček:provereno vice lidmi, to byva prvni, s cim di teti dokazi nejak hrat. lidi ti to vetsinou nechtej jako darek kupovat,protoze je to moc obycejne a levne a osklive, tak musis vydat presne instrukce :-)

a nebylo to poude? muj to ve 3m strkal do pusy. je tolehke a dobre se to drzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.10.11 14:48
Pudloslava píše:

Pravda, dostali jsme ho se stejnou instruktáží a fakt měl úspěch. Větší, než celé Lamaze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
3.10.11 14:50
Pudloslava píše:
potřebuješ především špendlíček:

Ano, tohle byla hračka No. 1 :))

• Citovat
  • Upravit
15074
3.10.11 14:58
Pudloslava píše:
hofka píše:
Pudloslava píše:
a nebylo to poude? muj to ve 3m strkal do pusy. je tolehke a dobre se to drzi.

Je to možný, ale jiný chrastítka zase brala v tom půl roce bez problémů a bere doteď. No, děti jsou různé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí