Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já jsem začala nakupovat až po porodu, ale i tak teď malýho (4měsíce) zabaví nejvíc látková plena nebo deka, nebo svoje ruce
Ale postihla mě Lamaze mánie, takže mám doma asi 5 hraček ![]()
MonnyDee píše:
Já jsem začala nakupovat až po porodu, ale i tak teď malýho (4měsíce) zabaví nejvíc látková plena nebo deka, nebo svoje ruce![]()
![]()
Ale postihla mě Lamaze mánie, takže mám doma asi 5 hraček
Přesně. Ruce a plena, kam se hrabe sebedražší hračka. ![]()
Taky jsem nic nekupovala a jsem za to ráda. Spoustu hraček jsme pak dostali a ze začátku ho stejně nic nebere…Jedině ten kolotoč jsme pořídili.
Ahoj. Malé jsou 2 týdny a když jí kolem hlavy chrastím chrastítkem, tak se zájmem a našpulenou pusinkou kouká a otáčí hlavičku
Takže já bych všem doporučila aspoň jedno chrastítko a možná i ten kolotoč. Za to otáčení hlavičky to stojí ![]()
Zdravím, zanedlouho budu strejda a chtěl bych pořídit nějakou pěknou hračku. Přečetl jsem si pár věcí, že novorozenec nevidí dál než 25 cm a rozeznává hlavně červenou/oranžovou a černou/bílou… Padly mi do oka takový plyšový náramky na ruku, co si o nich myslíte? Jinak asi zkusím ještě ten spínací špendlík, když je to takový hit ![]()
Holky, jak jste se během dne věnovali novorozenci? Mám 3týdenní mimčo a když je vzhůru tak bych se jí chtěla nějak věnovat. Ale jen leží a kouká a já moc nevím jak… Tak povídám jí, ale pak už ani nevím co
Nebo je ještě brzo se jí nějak zvlášť věnovat? Od kdy jste začaly nějak aktivně vy? A co jste s miminkem dělaly? Potřebuju nějakou inspiraci:-) Mám první miminko a nějak si nevím rady, ráda bych aby byla spokojená a šťastná a abych se jí věnovala dostatečně a necgci něco zkazit… Díky ![]()
@Missa2 Ano, je brzo. 3 týdenní mimčo opravdu jen spí, jí, brečí a kadí. Oba synové začali trochu víc koukat kolem sebe až po měsíci a to opravdu jen koukat a pozorovat, trochu se usmívat. Teď má třeba druhorozený téměř 7 týdnů a stejně je to pořád o ničem, chvilku vydrží na hrací dece, pár minut pást koníky a tím to hasne. Malé miminko potřebuje mámu, jídlo a suchou plenku a je spokojené.
Nějaká zábava nebo „aktivita“ se konala až od 3 měsíců dále…
@gabi.design Mám doma právě nějaké knížky a ty jsou hry pro děti od těch tří měsíců jak píšeš. Právě jsem se bála, jestlinejsem „špatná“ matka, když si malé v podstatě moc nevšímám (myslím tím co se týče hraní). Právěže opravdu jen spinká, kadí a jí
Hned jsem klidnější, hehe
Díky
Tak u nás v prvních týdnech hodně letěl kolotoč nad postýlku…uklidňovalo ji to. Vím, že nerozeznávala ta zvířátka, ale měli jsme ho s hudbou, takže jsme jí ji pouštěli…Opravdu jsme ho užili, měla ho tam do té doby, než jsme dávali dolů matraci.
Naopak u nás vůbec nefungovaly ty nárámky na ruku, ponožky s chrastítky…ale to bude individuální.
Pak ještě hrazdička, u ní jsme měli zvukové sluníčko a svítilo, takže to se jí taky líbilo hodně brzo… ![]()
@Missa2 Neboj!! Za dva za tři týdny se to určitě zlepší! Naše malá začala všechno víc sledovat, když ji byl asi tak měsíc. Nejlepší jsou výrazný hačky s vejkejma očima, světýlka, lesklý předměty a hlavně všechno co šustí, hrká nebo píská.
Teď ji jsou dva měsíce a začíná s ní bejt docela sranda. Už se na nás směje.
Pořád si něco brouká a šermuje ručičkama. Vypadá to, že hračkám něco vypravuje. ![]()
@hofka píše: Špendlíček jsem koupila, ale až asi v půl roce. Nezájem:-)))
U nás taky špendlíček vítězí… cca od 2,5 měsíců… ted je nám půl roku a stále nás baví… kde se na něj hrbou kousátka… ![]()