Novorozenec chce neustále kojit

7
29.7.24 20:38

Novorozenec chce neustale kojitt

Ahoj vsichni,

Mam 17ti denni holcicku a pripadam si jako vyschla svestka nebo nevim jinak, k cemu se prirovnat. Jde o to, ze dcera se stale casteji dozaduje kojeni. Kojim plne, snazim se jist cokoliv mozneho na tvorbu mleka, snazim se hodne pit. Ale davam pit z jednoho prsu i 20 minut. Pak ditko pokladam a zase hleda kde se prisaje a nastava rev. Dam druhe prso, opet desitky minut. Polozim a stejny scenar. Kdyz dam dudlik, dudla jako o zivot. Po kazdem nakojeni si hezky odrihne. Mam uz prsa tak bolave, ze je to utrpeni pro me. Saje hezky, jen ja uz mam ragady na levem prsu z toho prikladani. Dokaze nekdo poradit? Vim, ze kazde mimco je jine, ale uz jsem zoufala nevim kde je chyba… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6703
29.7.24 20:42

Já jsem v těch prvních dnech dopucla dítě UM přes malíček stříkačkou, ale dělala jsem to tak do 7 dní, měla jsem pocit, že je nedojedený. Stačilo mu tak třeba 20ml po kojení, dopucl se a zabral..

Není to žádná odborná rada, na to to asi chce nějakou laktační poradkyni. Nemůže ti někdo v okolí dát na nějakou tip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.24 20:48

A to celou tu dobu opravdu pije? Nepotřebuje tě jen cítit, že si u ní? Dcera už je velká a dudá pořád. Už ani tak moc nepije mléko, spíš potřebuje ten kontakt. Já si myslím, že je to normální, je ještě malinká. Dudlík dávat úplně nedoporučuji, mě dcera pak při růstu zubů šíleně kousala a musela jsem od něj pak složitě odnaučovat. Máš doma nosítko nebo šátek? Hodně by ti vše usnadnil a měla by si alespoň volné ruce :)

• Citovat
  • Upravit
Leontodon
29.7.24 20:50

Taky jsem mé novorozence občas dokrmila um a ulevilo se dítěti i mě. Za mě nemá smysl svá prsa sadisticky týrat než se laktace rozjede a vše si sedne :nevim:. Když se ti ale dělají ragády, je možné, že se nepřisáva správně - pro jistotu bych to zkontrolovala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.24 20:53

Mám 10ti měsíční druhou často u prsa a klidné půl hodiny nebo spí jen u mě, co bys chtěla od novorozené :roll: je to normální, jestli máš regady, volíš špatně polohy

• Citovat
  • Upravit
23178
29.7.24 21:03

Také jsem kojila pořád, pije dobře?
Ty ragady jsou špatně, asi bude špatně přiložena. Po kojení namazat Bepanthenem, prsa nech hodně větrat, na vzduchu a když bude nejhůř, použij klobouček.
Já si takhle zadělala hodně rychle na silenej zánět a kojila v hrozných bolestech.
Pomohla až laktační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.7.24 21:14

@Temnástranasíly dekuji, jsem domluvena na ctvrtek v porodnici, kde jsem rodila je primo laktacni poradna. Jdu tam sice s ragadami, ale spojim to hned s timto. UM nechci moc davat, at ji nejak nerozhodim brisko :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.7.24 21:17

@Anonymní 56639981
No na zacatku se s chuti zakousne a pije, ale po par minutach usne s prsem v puse. Ale hned jak ji zase polozim, tak opet rev. Nemuzu ji stale nosit, ale pres ten plac to jinak nejde. Nositko nemam, zkusim obstarat dekuji za tip :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.24 21:18

@Denisaf0 je to uplne normalni a prirozene. Miminka potrebuji kontakt. Nekdo stravi sestinedeli s miminkem prakticky nonstop u prsa. Regady jsou obvykle ze spatneho prisati.

• Citovat
  • Upravit
7
29.7.24 21:21

@Leontodon ano ano, uz jsem objednana na ctvrtek na laktacni poradnu, tak se uz tesim. Mleko si myslim, ze mam. Tece mi z prsou kdyz nedam pit chvili. No je to zacarovany kruh :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.7.24 21:24

@lucynka25 kloboucek jsem zkousela v porodnici, to byla bolest jeste horsi, i pres odsavacku to bylo strasne. Rucne odstrikavat mi taky nejde :nevim: tak jsem nechala pit tak jak bylo. Sice kdyz se prisaje tak trpim, mam napeti po cele ruce az do paze mi ta bolest strili, ale ve ctvrtek jdu na laktacni poradnu, tak snad prijde uleva. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2054
29.7.24 21:29

@Denisaf0 chce být s tebou, kojením se ubezpečuje, že jsi na blízku, hlídá si tě. Zkusila bych šátek nebo nosítko, vyřadila bych dudlík, po něm se ti můžou dělat ty ragády, miminko totiž saje jiným způsobem dudlík a jiným prso a je z toho zmatené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24808
29.7.24 21:30

Jestli máš ragady, tak máš špatnou techniku kojení. Takže ti může miminko hůř pít. To chce prostě zkontrolovat a přiložení miminka upravit. Jinak je normální, že se novorozenec kojí často.
Lepší než nosítko je šátek ;) třeba elastický pro tak malé miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14929
29.7.24 21:55

Najdi si obrázky, jak má vypadat správné prisati, ušetří ti to spoustu bolesti a trápení a ragady rychle zmizi.

V sestinedeli potřebuje mimino byt u prsu nonstop (s nadsázkou), tak ho tam nech. Když rve nebo má nepokoj, dáš mu prso, střídas je a cekas, až se samo pustí. Tím se vyresi problém mimina v 99% případů. Je to vcelku jednoduché a doporucila bych ti se tím řídit. S prvním miminem jsem navyvadela takových nesmyslu, stalo mě to spoustu nervu a energie, a bylo to úplně zbytečné všecko (dudliky, nositko, skákání na míči, nošení na rukou, nošení na rameni, nošení v tygriku, odrihavani, dudlík, zavinovani, houpani v korbicce, masáže bříška, cvičení nozickama, a nevím co všechno ještě). S dalšími jsem zjistila, ze hlavni je a na uklidnění ditete stačí… PRSO :lol:

Netřeba se obávat, ze to tak bude navěky, po sestinedeli samo přestane chtít tak dlouho a tak často a upravi se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
29.7.24 22:05

@Semtex pak dojdeš na kontrolu k doktorce a tam se dozvíš, že moc přibírá a nesmíš kojit po méně jak dvou hodinách, protože ho bude bolet bříško. Mám silný ignore mod, ale i tak jsem najednou začala koukat na hodiny :zed: že dostal teď, tak přece nemůže chtít znovu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová