Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím, chtěla jsem se zeptat jestli není brzo začít s přikmy malá bude mít za týden 4 měsíce v noci mi hezky spinká a vstává jednou na mlíčko ale přes den by chtěla co hodinu a půl papat vypije 180 ml UM někdy i to nestačí, nevím jestli už by potřebovala třeba nějaký příkrm nebo ne máte někdo zkušenosti děkuji 🙂
Od ukončeného 4. měsíce můžeš začít zkoušet jednodruhové příkrmy. Uvidíš, jak se na to malá bude tvářit a jestli bude spolupracovat. Teď, jak jsou ta horka, zkus malé nabízet i vodu, jestli nemá jen žízeň než hlad na mlíčko. Jestli začneš zkoušet příkrmy, tak doporučuji do nich přimíchat olej pro lepší trávení, mají ho třeba v DM, bio olej, přímo u dětské výživy. Kdyby třeba příkrmy ještě nechtěla, tak je taky dobrá nemléčná kaše na dobrou noc bez lepku a přidaného cukru od Hami, nemusíš z ní udělat přímo kaši, já s ní malé nastavuji mlíko a dávám jí to i přes den, právě když mi nechce sníst příkrm a vím, že po samotném mlíku bude mít za chvíli hlad. ![]()
@Maky895989 děkuji za radu čajík ji zkouším dávat takže se i napije a i přesto vyžaduje mlíko po hodině a půl tak vůbec nevím myslím si že po hodině a půl je moc brzo zase dát aby vypila třeba zase 150ml
@Natálieh123 taky mi to přijde brzo, ale pokud takhle papá a neblinká, tak je to v pořádku. Zkusila bych jí dát 210, pokud to zvládne sníst, aby se zasitila na dýl a když je takový jedlík, tak bych hned po ukončení 4. měsíce ty příkrmy začala zkoušet, ta kaše je taky od ukončeného 4. měsíce.