Občasné ublinkávání po kojení

26
29.7.24 11:05

Občasné ublinkávání po kojení

Dobrý den, prosím o zkušenost/radu. 18 denní miminko. Je na MM. Vypije cca 90ml na jedno kojení. Usíná s dudákem. Občas si blinkne. ( nemůže být přejedené? ) Mám strach aby se nezadusilo s dudákem kdyby blinklo, ale bez dudáku nezaspíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37052
29.7.24 11:38

Normální, miminka ublinkavaji často. Proto se mají dávat do vyvýšené polohy a na bok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15115
29.7.24 11:42

Presne tak, je to normalni. Davej miminko do vyvysene polohy a na bok.

Jen nechapu, proc mas strach, ze se pri ublinknuti s dudlikem udusi a bez nej ne :nevim:

Jo a ma v postylce monitor dechu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
29.7.24 11:44

Mrňouskové si musejí na světě zvyknout, zaběhnout se v jídle, spaní, někdo je hltounek a tak se mu žaludek zvedne jak nic. Myslím, že blinkání je u těch nejmenších na denním pořádku. Asi i všechny projevy, které jsou úplně jiné, než u dítěte sousedů a příbuzných, jsou běžné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.24 12:03

Ahojky, koukám, že máme skoro stejně staré mimča :lol: Náš je napůl kojený a napůl dávám UM, je to jedlík, jen moje mlíko bylo málo. No dost blinkal, takže jedeme hlavně UM Anti Reflux. Je hustší, takže po něm si max říhne, ale neblinká. To se tě ale netýká, když jen kojíš. Jen chci říct, že MM a obyč UM jsou dost řídké. Určitě zkus i po najezení dávat odhříhnout/odblinknout na rameno. To vím, že je prostě u našeho po MM a řídkém UM nutnost. A neboj, myslím, že se nepřejídá. Já myslím, že ty miminka ví, kdy mají dost. Náš vypije na jeden zátah i 130 ml, ale jak má dost, semkne rty a nedostaneš do něj už ani kapku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23139
29.7.24 12:19

Moje druhá dcera byla blinkaci skoro do půl roku, několikrát denně jsem ji musela převlékat.
Zkoušela jsem vše možné, ale nic moc.
Po kojení nedávat hned ležet, držet ve vzpřímené poloze, nedat odrihnout, moc nehýbat s miminkem..ale neboj, časem se to srovná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
29.7.24 13:40

@Janča6 Tak pokud bude mít pusinku zacpanou dudlíkem kudy to půjde ven?
Samozřejmě že má monitor dechu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
29.7.24 13:56

@Barevné klubíčko My vypijem cca 90-120ml, vážíme před a po kojení. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1855
29.7.24 13:57

@Lenka381 náš malý blinkal hodně. Vždycky měl pod sebou bazének, takže jsem mu pod hlavu musela dávat pleny. Často jsem ho nepřevlékala. Když měl mokré oblečení, tak jsem mu tam dávala kousky perlanu. Zlepšilo se to až kolem 8.měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15115
29.7.24 14:58
@Lenka381 píše: Více

Tu pusinku ale nemá zacpanou dudlíkem. Dudlík nefunguje jako špunt nebo roubík. Já bych se toho nebála.

Jinak první dcera měla extrémní reflux. Dát ji po kojení odříhnout by znamenalo, že naráz vyzvrací celý obsah žaludku. To vážně nepřeháním, kdo ji viděla takto blinkat, tak musel uznat, že to bylo děsivé a že to opravdu byl celý obsah žaludku. A to i ti, kteří mi předtím říkali, že se mi to jen zdá. Nepomohl ani Nutriton, který se může podávat při kojení. Když jsem v 6 měsících zavedla příkrmy, nemohla jsem do zeleniny přidat ani trošku vody, jinak by to z ní letělo ven. Ze stejného důvodu jsem nemohla kojit méně než 2 hodiny po příkrmu. Trvalo to do 11 měsíců.

Co jsem s ní dělala - po nakojení jsem ji držela v náručí, případně velmi opatrně položila do kočárku nebo do postele vedle sebe. Měla vyvýšené spaní, ležela zásadně na boku. Dudlík bohužel nechtěla.

Druhá dcera blinkala mnohem méně, i když taky víc než mnohé jiné děti. A ta měla dudlík, což bylo super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová