Novorozenec - prohlubeň za uchem

89
7.1.25 19:12

Novorozenec prohluben za uchem

Včera jsme si u dcery (3 tydny) všimli prohlubne za uchem. Do teď se o tom nikdo nezmínil. K dětské lékařce jdeme v pondělí, což se zdá za dlouho. Zítra ji zavoláme, každopádně by mě zajímalo, jestli s tím někdo má zkušenosti a jak jste o to pečovali. Předem díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14379
7.1.25 20:19

@Imir dcera to měla také, ne ale tak hluboké. dlouho se ji v těch místech tvořila prasklina a vytékala lepkavá tekutina, která zasychala a dělala krustu. Opatrně vymývat a utírat do sucha. Prasklinu jsem mazala bepanthenem. Přestalo se jí to dělat až kolem pěti let, teď už nic nepozoruji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
7.1.25 22:16

@Aduš8..až tak dlouho? A u vás to byla "prasklinka v kůži nebo vyloženě prohluben? Přidávám ještě foto jak to vypadá, když se to rozlepi. Z toho co ale říkáte mi to přijde, že by to mohlo skutečně být něco obdobného. Díky za sdílení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
7.1.25 22:57

Náš to měl taky, celkem to i zapachalo, když se udělala krusta. Já to likvidovala uchošťourem namočeným v olejíčku s kapkou čistého lihu a pak ještě zamazla nrčím mastným. A musí se opravdu jemně. Dnes má malý 8 měsíců a řekla bych že to má za ušima v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
8.1.25 06:22

@Savana2 a okomentovala vám to nějak Dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
8.1.25 07:40

@Imir právě že ani ne, jen ať to udržujeme v čistotě, že prý je to zapruzenina, že to samé se může udělat i pod paží a v třislech, nebo v kožních záhybech třeba když jsou hodně faldíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
8.1.25 07:59

@Savana2 dík. Právě jsem s dr mluvila a řekla mi totéž, tak to tady uzavru :) a co se týče toho, že ten zahyb má hlubší než na druhý straně, tak to vůbec neřešila. Prý to má každý trochu jinak a že to není podstatný. Tak doufám, že to bude max těch pár měsíců a nebudeme to mít do tech 5ti let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
8.1.25 08:02

@Imir Jo,přesně takhle to vypadalo u nás. Podle mě to mizí, když roste hlavička. Ale pracuji ve zdravotnictví a hodně starých lidí má něco podobného za ušima taky. Je to prostě fyziologické :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
8.1.25 08:27

Hlídej všechny faldíky. Kromě za ušima se mi dcera takto zapařovala i v podpaží a v jednom faldíku na stehně. Před mytím jsem projela oblast za ušima vatovou tyčinkou namočenou v oleji, po mytí jsem to projela naopak měkkým štětečkem na oční stíny namočeným v dětském zásypu. Za ušima jsem to zásypem projela i mezi mytím, aby to tak nemokvalo. Dcera má 3 roky, trochu se jí to za ušima dělá pořád, ale už ne tolik, aby to chtělo zvláštní péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí