Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny
mam dotaz. Kazdy den cvicim se synem (5m)aby se otočil na bříško. Zkoušíme strany přes osu, zvedá pekne nožičky i si na ně sahal ale to přestal delat. Cviky které cvičíme mam od fyzio ke ktere jsme chodili kvuli predilekci ale to se spravilo a uz jsme nemuseli chodit. Koníčky pase pekne udrží se i si podá hračku. Ale na bříško se ne a ne přetočit bez pomoci. Na bříšku se mu líbí. K tomu přetočení ho stačí jen potuknout a už jde sám. Ale co mam už víc dělat aby se do toho pustil sám. Uz začínám být trochu frustrovaná a smutna z toh ze nám to nejde i přes tu velkou snahu kterou do toho oba vkládáme
uz fakt nevim co kdyby mel někdo zkušenost nebo nápad co s tim budu rada za vše. Předem děkuji za odpovědi.
![]()
Má ještě čas - dcera se otočila na břicho přesně v den, kdy ji bylo půl roku. Taky jsem si zoufala. Když stačí jen potuknout, za chvíli se přetoči určitě bez pomoci. Nebud smutná a užívej si miminko. Kdybys měla i tak pocit, že něco není ok, tak ho nech zkouknout na fyzio.
Tak netlač tolik na pilu a nech to na něm, to by ses zbláznila, když bys takhle stresována na všechno…pak to bude, proč nechodí, proč nemluví, proč má ještě pleny…
Vždyť má čas. Nesnaž se uspěchat vývoj, nebo to odnese mozek. Dítě se vyvíjí kontinuálně. Pokud to v jedné sféře uspěcháš, upozadí se jiná věc.
@Janli dobre moc dekuji za odpověď. A za uklidnění nechám to tedy na nem 😂 ![]()
@Eva2610 dekuji mic za podporu. Prave si rikam jestli treba moc necvičím jestli neni přetažený pak jestli to není málo. Nechci dělat chyby a trápí mě když nevidím nějaké výsledky. Jinak je to veselý zdravý kluk který má zájem o hračky ale asi to fakt moc přeháním a zaměřuji se na to. Jsem zdravotníka po dobu mateřské jsem si z toho udělala práci…bohužel asi😂 ale jsem hrozná pečlivost v péči o lidi a chod oddělení a nějak se to promítá o v péči o děti 😂 😂 😂 ale jsem hodna jen jak říkám nechci dělat chyby které by mohli uškodit dětem.