Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Naprosto souhlasím. S těžším, klasickým kočárkem (pokud to tedy není polský) se jezdí mnohdy lépe a lehčeji než s lehkým sporťáčkem. Já mám Britax B-Agile, váhu jsem řešila pro to, že nosím kočárek do zvýšeného přízemí a mnohdy i se spícím dítětem a také kočárek téměř denně skládám do auta. Na to je to super. Ale jinak bych se držela raději kvalitní trojkombinace.
@enah Píšeš, že Brio go kolečka vydrží všechno. Nám se tedy poměrně rychle sjeli a v zimě se do nich zapíchují ostré drobné kamínky, kterými u nás ve městě sypou chodníky. To je asi jediná vada, že ta kolečka vypadají tak opotřebovaně, na druhou stranu, nemusíme se bát propíchnutí. Jinak Brio go zvládne každý terén, zasněžené upravené cesty i sjezdovku, lesní cesty i kamenité cesty na horách, ale to už jsem tu psala. Mě tedy přijde 11 kg na kočárek hodně málo, ani jsem nevěděla, že existují nějaké ultralight kočárky
Kolik takový ultralight stojí? Po schodech s Briem nejezdím, vejdu se s ním i do nejmenšího výtahu ![]()
Ahoj, má zde někdo zkušenosti s Britax Go Next?? Rozhoduju se mezi Britax Go 2014 (k Brio Go 2013, který je vlastně stejný, ale starší model a tím i levnější, se už prý těžko shání případné náhradní díly jako nová kolečka apod.) a právě Britax Go Next a nemohu nikde najít zkušenosti s tím nextem. A jaké používáte pro Britax Go autosedačky??
Ahoj holky, jak je to prosím s výškou kočárku, zatím vybírám a britax má nejlepší recenze, jen se bojím, že bude kočárek nízký, já měřím 174 cm a manžel 203 cm. Takže, aby mu kočár nebyl po kolena.
Dá se madlo polohovat? Díky za info…
Ahoj, máme koupený Britax Go Next (mimi ještě není na světě) a ač jsme původně měli v plánu úplně jiné modely, tak tento kočárek nás nakonec přesvědčil (především jeho váha, odpružení, systém skládání a nepřeplácanost) a to i když jsem naopak musela z některých požadavků (hlavně ruční brzda a právě výška kočárku) slevit. Mám opačné obavy, cítím se ke kočárku malá. Mám pouze 160cm a i když je rukojeť samozřejmě s velkým rozsahem polohovatelná a navíc díky jejímu tvarování se dá držet v různé úrovni, myslím, že tento kočárek je právě více vhodný pro vyšší rodiče. Co jsme bohužel ovšem řešili až dodatečně tak je autosedačka. Na podvozek jdou nasadit pouze vajíčka Britax/Römer. Adaptéry na jiné značky nejsou k sehnání (kontaktovala jsem i dovozce přímo Britax/Römer, také MC a Cybexu). Sedačka Römer do podvozku krásně a poměrně hluboko zaklapne, takže máte opravdu dobrý pocit, že tam drží (narozdíl od podobných mechanismů jiných značek) a pokud koupíte i tu nejvyšší řadu, vycvaknete ji z podvozku jednou rukou pomocí tlačítka na rukojeti. Je ale díky tomuto mechanismu a samozřejmě bezpečí opravdu hodně těžká (téměř pět kilo) a největší její slabinou je dle našeho názoru isofixová základna, která se nám obzvlášť za ty peníze vůbec nezamlouvá, za jízdy kovově zvoní a tak nějak působí i nastavování té opěrné nohy velice fórově ![]()
@Fifulka Ahoj madlo se dá polohovat a dle mého názoru je rozpětí poloh dostačující i pro vysoké rodiče…Já jsem malinká-160,ale také jsem to musela řešit…u mnoha kočárků to bylo na mě vysoko ![]()
@Fifulka ja mam 150 cm a chlap 190.. Kocarek je nizsi, ale madlo polohovatelne ![]()
Za me teda po dvoumesicnim jezdeni :
Jedna vec me neskutecne vytaci…a to, drncani na kocicich hlavach..cekala jsem lepsi odpruzeni..spatne se mi s nim jezdi v lese a po sterku a kamenech..
Přiznám se, že se mi Britax moc nelíbí, ale dle všech testů, doporučení v obchodech a nakonec i v různých diskusích, nám vyšel jako nejpraktičtější. Jaké jsou Vaše zkušenosti, našly jste kočárek, který by byl lehčí, méně drncal apod?
Ahoj, prodam novy sportovni kocarek Britax go 2015 CHILLI PEPPER.
Ahoj, nevíte náhodou, zda by šla hluboká korba britax GO na podvozek od Agile 4 plus???
Ahoj, nevíte náhodou, vejde se složený sportovní Britax Go do kufru auta Peugeot 206?
Ahoj, nemate nekdo tento sportak? Potrebovala bych nejake realni skusenosti…
Prodavam sportak Britax go Chilli pepper v záruce, bez vad.
Ahoj holky. Potrebuji poradit. Je lepsi volit kocarek britax go big s penovymi kolecky nebo go next s bafukovacimi? Vubec se neumim rozhodnout. Jsem z venkova takze budu jezdit asfalt, upravene lesni cesty a kamenne namesti. Dekuji za radu a zkusenosti
![]()