Nový formulář na rodičák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nový formulář na rodičák
Ahojky všem,
chtěla jsem si jít zažádat o rodičák. MD mi končí 7.2.2012, vím, mám čas, ale chtěla jsem to mít hotové. Tak jsem si sehnala potvrzení o MD, na internetu vyplnila a vytiskla formuláře k rodičáku (žádost+žádost o délku) a div se světe tyto formuláře jsou staré, nové nemají, nejsou, nebudou, nebo teda zatím neví, kdy budou, tudíž žádost není možné podat.
Horší to má kamarátka, která má pobírat rodičák od ledna, chudinka, bude bez peněz. Už mně to fakt nebaví. I tak má žena na MD a RD minimum a k tomu jsou úřady neschopné.
![]()
No nic, jenom jsem se chtěla vypsat, protože mně to naštvalo.
Barča
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ano, taky mi řekli, že formuláře nemají a nejsou schopni mi říct, kdy budou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no tak to je taky pekny, takze ty stary jsem vyplnovala jako aktivni pitomec dopredu uplne zbytecne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak mě tady u nás normálně starý formuláře vzali a už mi i schválili 3-letou variantu za těch 7600,–. Na rodičák jdu v lednu, říkali mi, že mi pak jen domů pošlou rozhodnutí o zkrácení rodičovského příspěvku a o to, co mě přeplatí v lednu, dostanu méně v únoru
Je bordel, že to všude dělají jinak
- Citovat
- Upravit
Být kamarádkou, tak na úřad zajdu, oni ji nemají právo nechat bez peněz kvůli tomu, že mají starý formulář a nový není k dispozici, stejně to pak vyplňují do počítače, tak ať si s tím úřednice poradí. Neodešla bych z úřadu bez kladného vyřízení žádosti, ať na tom kamarádka trvá, tohle není její problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nelisa píše:
Být kamarádkou, tak na úřad zajdu, oni ji nemají právo nechat bez peněz kvůli tomu, že mají starý formulář a nový není k dispozici, stejně to pak vyplňují do počítače, tak ať si s tím úřednice poradí. Neodešla bych z úřadu bez kladného vyřízení žádosti, ať na tom kamarádka trvá, tohle není její problém.
No ono je to sice hezké, že nato nemají právo, ale já mám, pocit, že naše úřady mají právo na vše a hlavně je jim to jedno. Kamarátka se tam pohádala, pak tam šel i její manžel a stejně nic, žádost nevzali, nové formuláře nemají, neví, kdy budou, má se chodit ptát, nebo volat. Já sis chci dát rodičák na 2 roky, protože z manželova platu bychom neutáhli hypotéku, byt a výdaje a pokud by mi hrozilo, že nedostanu měsíc, nebo déle nic, tak nebudu mít na hypotéku a to bude teprve prů…
Jsem odhodlaná se tam zhádat, tak uvidím, co bude. Jdu tam dnes, nebo zítra, podle hlídání.
Barča ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, nevím, na jakých stránkách sis formulář vytiskla, ale přímo na portálu MPSV už je formulář od 1.1.2012. Posílám odkaz
https://formulare.mpsv.cz/…qObhqNc3aQe0?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Silva83 píše:
ahoj, nevím, na jakých stránkách sis formulář vytiskla, ale přímo na portálu MPSV už je formulář od 1.1.2012. Posílám odkazhttps://formulare.mpsv.cz/…qObhqNc3aQe0?…
Jojo, přesně tento a nechtěli jí to vzít - měla odkaz ode mně. Já uvidím, co řeknou mně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslím, mi včera volala celá uplakaná. Já tam dnes skočím a uvidím, pak napíšu. Snad tam dnes ještě někdo bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
arcanobacterium píše:Nelisa píše:No ono je to sice hezké, že nato nemají právo, ale já mám, pocit, že naše úřady mají právo na vše a hlavně je jim to jedno. Kamarátka se tam pohádala, pak tam šel i její manžel a stejně nic, žádost nevzali, nové formuláře nemají, neví, kdy budou, má se chodit ptát, nebo volat. Já sis chci dát rodičák na 2 roky, protože z manželova platu bychom neutáhli hypotéku, byt a výdaje a pokud by mi hrozilo, že nedostanu měsíc, nebo déle nic, tak nebudu mít na hypotéku a to bude teprve prů…
Jsem odhodlaná se tam zhádat, tak uvidím, co bude. Jdu tam dnes, nebo zítra, podle hlídání.
Barča
To je teda na palici. A mluvili i s nadřízeným té úřednice? Protože co třeba nesmí úřednice, může vyřešit nadřízený.
Hlavně je to opravdu jen podklad pro zadání údajů do pc, tak o co jim jde? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nelisa píše:arcanobacterium píše:To je teda na palici. A mluvili i s nadřízeným té úřednice? Protože co třeba nesmí úřednice, může vyřešit nadřízený.Nelisa píše:No ono je to sice hezké, že nato nemají právo, ale já mám, pocit, že naše úřady mají právo na vše a hlavně je jim to jedno. Kamarátka se tam pohádala, pak tam šel i její manžel a stejně nic, žádost nevzali, nové formuláře nemají, neví, kdy budou, má se chodit ptát, nebo volat. Já sis chci dát rodičák na 2 roky, protože z manželova platu bychom neutáhli hypotéku, byt a výdaje a pokud by mi hrozilo, že nedostanu měsíc, nebo déle nic, tak nebudu mít na hypotéku a to bude teprve prů…
BarčaHlavně je to opravdu jen podklad pro zadání údajů do pc, tak o co jim jde?
on to sice podklad jenom je, ale musí být podespán oběma rodiči.
já bych se asi taky snažila řešit to s nadřízeným, zvlášť, když má formulář stáhnutý z portálu MPSV a je označen, že je od 2012
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No holky uvidím, co řeknou mně. Já myslela, že bude stačit, když to podepíšu já, jelikož mám MD a jsem žadatel
. Manžel bude hlídat, takže tam se mnou nemůže. Taky nechápu, když už je formulář na portálu ministerstva, tak ta úřednice ani neví, že už existuje nový ???? Nebo se na něj ani nekoukla, no nic, uvidím, já se nedám. Díky všem za příspěvky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
arcanobacterium píše:
No holky uvidím, co řeknou mně. Já myslela, že bude stačit, když to podepíšu já, jelikož mám MD a jsem žadatel. Manžel bude hlídat, takže tam se mnou nemůže. Taky nechápu, když už je formulář na portálu ministerstva, tak ta úřednice ani neví, že už existuje nový ???? Nebo se na něj ani nekoukla, no nic, uvidím, já se nedám. Díky všem za příspěvky.
on tam s tebou jít nemusí, pokud si formulář vyplníš doma, stačí, aby jej doma podepsal, a ty tam pak formulář odneseš sama.
tak přeju hodně štěstí, ať to vyřešíte a kamarádka není po novém roce bez peněz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
arcanobacterium píše:
Ahojky všem,
chtěla jsem si jít zažádat o rodičák. MD mi končí 7.2.2012, vím, mám čas, ale chtěla jsem to mít hotové. Tak jsem si sehnala potvrzení o MD, na internetu vyplnila a vytiskla formuláře k rodičáku (žádost+žádost o délku) a div se světe tyto formuláře jsou staré, nové nemají, nejsou, nebudou, nebo teda zatím neví, kdy budou, tudíž žádost není možné podat.
Můžu se zeptat, kde seženu potvrzení o MD? Mně končí 6.2., tak ať to po Vánocích zařídím taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit