Špatně napsané číslo účtu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
špatně napsáno číslo účtu
Dobry vecer … mozna si nekdo z vas bude tukat na celo , ale hold stalo se .. jsme jen lidi
vyrizovala jsem si minuly mesic , ze mi materska ma chodit na ucet
cislo uctu jsem zadala spatne a tak jsem cekal jak cekanka az materska prijde a zbytecne
stalo se to nektere z vas taky?? Jak jste postupovaly pak?? Ucet mam u mbank (potiz je v tom , ze maji kiosky ne kamennou banku u nas )pani ze socialky mi ochotne poslala potvrzeni , ze penizky odesly tehdy a tehdy na to a to cislo uctu ..... ma s podobnym pripadem nekdo zkusenost?? Jak jste postupovaly prosim napr konkretne u mbanky??
dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych řekla, že tohle by měl vyřídit ten, kdo peníze poslal. Teda když se tohle stane soukromé osobě, že pošleš peníze jinam, budeš ty kontrolovat svoji banku a žádat o vrácení neoprávněné platby, pokud účet existuje. Ne ten, kdo peníze čeká. Takže by asi sociálka měla udělat to samé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky no me prave pani ze socialky poslala toto kdyz jsem se ji omluvila a zjistila , ze cislo jsem uvedla spatne … Zastavit to už nejde, protože je to dávno pryč. Vy si pokud možno urychleně u nás dejte opravu toho čísla, nebo to zase půjde špatně. Pokud se týče té hotovosti, je možné, že ten vámi uvedený účet je neexistující, tak to banka vrátí zpět, ale ne dříve, než někdy příští týden. V každém případě, pokud ten účet existuje na konkrétní osobu, obraťte se na banku (vytiskněte si to, co jsem vám poslala) , jestli ty peníze připsali někomu jiném, musí vám je ta osoba vrátit. Ale to si musíte vyřídit s bankou.
ja jsem si taky myslela , ze by to meli vyridit oni prave ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kalimerko píše:
ahojky no me prave pani ze socialky poslala toto kdyz jsem se ji omluvila a zjistila , ze cislo jsem uvedla spatne … Zastavit to už nejde, protože je to dávno pryč. Vy si pokud možno urychleně u nás dejte opravu toho čísla, nebo to zase půjde špatně. Pokud se týče té hotovosti, je možné, že ten vámi uvedený účet je neexistující, tak to banka vrátí zpět, ale ne dříve, než někdy příští týden. V každém případě, pokud ten účet existuje na konkrétní osobu, obraťte se na banku (vytiskněte si to, co jsem vám poslala) , jestli ty peníze připsali někomu jiném, musí vám je ta osoba vrátit. Ale to si musíte vyřídit s bankou.ja jsem si taky myslela , ze by to meli vyridit oni prave
no tak tohle je pěkná kravina, co paní ze sociálky řekla. Takových papírů co ti poslala si můžu vyrobit miliony a banka s tebou stejně nebude komunikovat. Bude se bavit pouze s majitelem účtu od kterého peníze přišly.
Sepsala bych písemnou žádost, kde bych uvedla co se stalo, omluvila bych se, ale žádala bych sjednání nápravy a žádost bych předala na podatelnu sociálky a nechala bych si potvrdit převzetí. Pro jistotu bych ještě napsala do Mbank a zeptala se, jestli tak jak to paní na sociálce navrhuje, jestli je to možné. Oni ti písemně určitě odpoví, že tobě peníze určitě nedají a tuhle odpověď bych přiložila k té žádosti na sociálku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako za normálních okolností to vyřizuje ten kdo peníze poslal, na druhou stranu, proč by to měla vyřizovat sociálka, té je to fuk, ona chybu neudělala. Zkusila bych primárně zjistit v bance, zda ten účet existuje a pokud ano, tak banka pošle majiteli dopis o tom, že mu došla neoprávněná platba a že ji má vrátit. Ale předpokládám, že to majitel stejně bude vracet té sociálce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
přesně …sociálce do toho nic není, oni jen provedli to, oč si je žádala ty a poslali ti peníze tam, kam jsi chtěla ty…
Takže je nejlépe se obrátit písemně na banku, popsat,co se stalo. Ten,kdo ty peníze získal, je bude vracet na účet, od koho přišli, i když by možná se šlo dohodnout, že by je poslal jinam… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lenka512 píše:
přesně …sociálce do toho nic není, oni jen provedli to, oč si je žádala ty a poslali ti peníze tam, kam jsi chtěla ty…Takže je nejlépe se obrátit písemně na banku, popsat,co se stalo. Ten,kdo ty peníze získal, je bude vracet na účet, od koho přišli, i když by možná se šlo dohodnout, že by je poslal jinam…
Tak to už je na dohodě, ale myslím, že by se ten člověk chtěl spíš jistit a poslat to zpět.
Ale myslím, že je větší šance, že to číslo nebude existovat, kor pokud je chyba v jednom čísle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eva valoi píše:
A co když to ten majitel, čistě teoreticky, už probendil?
Tak je to bohužel na soudní žalobu, pokud je po upozornění banky nevrátí dobrovolně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moji mamce poslali výplatu také na špatný učet a už to bylo nevratné nedostala nic,učetní se prý spletla.
- Citovat
- Upravit
ja simyslim , ze by to slo na tu socialku … a oni by topak posilali zpatky …
No kazdopadne jsem mylela , ze ty cisla , kdyz jsou napsane ve trech papirech ve dvou stejne v jednom jine .. kontroluji nejak… ale asi jsem si to myslela jen
no budu doufat ze ucet je neexistujici a penizky se vrati zpet na socialku
tam mi pani rikala jeste ze by to pak teoreticky stihli odeslat do konce roku na mnou opravene cislo uctu .. takze zitra vyrazim prvne smer kiosek mbank poptat se osobne co a jak a pote zmenit cislo uctu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
moji mamce poslali výplatu také na špatný učet a už to bylo nevratné nedostala nic,učetní se prý spletla.
No to snad néé. Pokud to byla chyba odesilatele, tak to musí poslat znovu, mamka za to nemůže. Majitel firmy to pak může řešit s účetní. Ta může mít uzavřenou pojistku „odpovědnost za škodu“, z té by se to částečně řešilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eva valoi píše:
Ach jo, Kalimerko, Kalimerko. To je nemilé.
evi ja vim ..posledni mesic od te doby co jsem se tak jak to rict slusne vypekla s tou maminkou v uvozovkach kamaradkou se mi vse sype pod rukama aniz bych chtela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Tak pokud to spletla účetní, tak je to ale její problém… takže žádné nevratné. Pokud dala špatné číslo účtu mamka, tak by si to musela přes banku honit sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit