Převod RD na otce v prosinci

5254
16.12.11 20:32

Převod RD na otce v prosinci

Holky, je tu některá, která dělala převod na tatínka kvůli volbě rodičáku až teď v prosinci? Dnes mi řekli na úp že je už pozdě, protože bych o něj žádala znovu zase až 1.1.2012 a to bych už musela jet podle nových pravidel. Ale řekla bych že úřednice v tom teď mají pořádný zmatek. Tak chci slyšet i jiné názory.
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.12.11 21:03

U nás mi úřednice řekla, že to jde udělat najednou v jednom dni :palec:

• Citovat
  • Upravit
5254
16.12.11 21:17

Jak to myslíš v jednom dni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.11 21:30
elfans píše:
Jak to myslíš v jednom dni?

Vypsat papíry v jednom dni, je to v podstatě jen papírová záležitost, úřednice mi to tak nabídla ;)

• Citovat
  • Upravit
5254
16.12.11 21:32

V jednom dni převést rodičák na otce, on si vybere tříletou variantu a znovu převést rodičák zpět na matku? To vše v jednom dni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.11 21:38

Ano, přesně tak

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
16.12.11 21:40
Anonymní píše:
Ano, přesně tak

I s vyřízením PPM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.11 21:44
mag píše:
Anonymní píše:
Ano, přesně tak
I s vyřízením PPM?

Ano, tak mi to řekla, začátkem týdne to tak uděláme

• Citovat
  • Upravit
5254
16.12.11 21:47

Tak já nechápu, že někde to jde a u nás ne, zkusíme tam v pondělí ještě zajít, přeci jen je ten rozdíl peněz docela velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
16.12.11 21:56
Anonymní píše:
mag píše:
Anonymní píše:
Ano, přesně tak
I s vyřízením PPM?

No ale to už manžel čerpá PPM, takže papíry z práce a PPM máte vyřízené, to by pak neměl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
16.12.11 22:21
mag píše:
Anonymní píše:
mag píše:
Anonymní píše:
Ano, přesně tak
I s vyřízením PPM?
No ale to už manžel čerpá PPM, takže papíry z práce a PPM máte vyřízené, to by pak neměl být problém.

To i my už máme vyřízené, přítel bude na mateřské teď 18.12., papíry si dokonce zaměstnavatel s čssz vyměnili sami mezi sebou (prý to dělali už tolikrát), ale na úp už mi řekli že na rd je pozdě. Já už vážně nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
16.12.11 23:04

No, podle me maji pravdu, stejne budete zadat az od ledna a to budou uz platit nova pravidla… jinka zaridit to za jeden den lze, ale stejne bude na zadosti o RP datum az od ledna… Rodicak se totiz nekrati a zada se na cely mesic(pokud ti konci PPM treba v pulce mesice, spocitaji ti , jestli tvoje PPM prevysuje castku RP (7600) a pokud to tak je, stejne zadas az od dalsiho mesice… pokud by byla PPm za cast mesice mensi nez RP, muzes asi treba v pulce mesice a oni ti doplati dorovnaji RP do vyse 7600Kc…coz tedy zrejme u vas asi neni, nebo ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
17.12.11 04:10
mroe píše:
No, podle me maji pravdu, stejne budete zadat az od ledna a to budou uz platit nova pravidla… jinka zaridit to za jeden den lze, ale stejne bude na zadosti o RP datum az od ledna… Rodicak se totiz nekrati a zada se na cely mesic(pokud ti konci PPM treba v pulce mesice, spocitaji ti , jestli tvoje PPM prevysuje castku RP (7600) a pokud to tak je, stejne zadas az od dalsiho mesice… pokud by byla PPm za cast mesice mensi nez RP, muzes asi treba v pulce mesice a oni ti doplati dorovnaji RP do vyse 7600Kc…coz tedy zrejme u vas asi neni, nebo ano?

Já nastoupila rovnou na RD v den porodu (a přítel bude mít PPM za jeden den 18.12.) a o rodičák přeci nebudu žádat, budu ho jen převádět zpět na sebe. Zkusím si tam ještě v pondělí zavolat. Já doufala, že se mi ozve nějaká maminka s tím, že tu změnu v prosinci udělali a šlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
17.12.11 06:05

No dle mého to nejde již stihnout, protože musí přítel zažádat o PPM a ta mu bude vyplacena až v lednu, co píše anonymka je hloupost, nejde to vyřídit v 1 den, přítel musí mt potvrzení o vyplacení dávky PPM, aby věděly, zda má na volbu RP nárok. Listopad byl poslední měsíc, kdy se to stihnout dalo. Nehledě na to, že na vyřízení PPM mají úřednice 30dnů :think: A jinak ty bys musela RP ukončit, přítel si na jeden měsíc zažádat a ty si o něj požádat znovu, toto pak jde udělat v jeden den, ale vy už to nemůžete stihnout, je mi líto… Škoda, že jsi se nezajímala minulý měsíc, takhle přijdete o 54.000 :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
17.12.11 09:24
monika32 píše:
No dle mého to nejde již stihnout, protože musí přítel zažádat o PPM a ta mu bude vyplacena až v lednu, co píše anonymka je hloupost, nejde to vyřídit v 1 den, přítel musí mt potvrzení o vyplacení dávky PPM, aby věděly, zda má na volbu RP nárok. Listopad byl poslední měsíc, kdy se to stihnout dalo. Nehledě na to, že na vyřízení PPM mají úřednice 30dnů :think: A jinak ty bys musela RP ukončit, přítel si na jeden měsíc zažádat a ty si o něj požádat znovu, toto pak jde udělat v jeden den, ale vy už to nemůžete stihnout, je mi líto… Škoda, že jsi se nezajímala minulý měsíc, takhle přijdete o 54.000 :(

bohužel zajímala, ale úřednice mi řekla, ať přijdu až v prosinci, no co se dá dělat, peníze budou a my nebudeme. Ale ještě bych chtěla říct, že PPM má přítel už vyřízené. Ve středu si mám zajít na čssz pro všechny papíry. Prý nemůžeme stihnout RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat