Převod RD na otce v prosinci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Převod RD na otce v prosinci
Holky, je tu některá, která dělala převod na tatínka kvůli volbě rodičáku až teď v prosinci? Dnes mi řekli na úp že je už pozdě, protože bych o něj žádala znovu zase až 1.1.2012 a to bych už musela jet podle nových pravidel. Ale řekla bych že úřednice v tom teď mají pořádný zmatek. Tak chci slyšet i jiné názory.
Děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás mi úřednice řekla, že to jde udělat najednou v jednom dni ![]()
- Citovat
- Upravit
elfans píše:
Jak to myslíš v jednom dni?
Vypsat papíry v jednom dni, je to v podstatě jen papírová záležitost, úřednice mi to tak nabídla ![]()
- Citovat
- Upravit
V jednom dni převést rodičák na otce, on si vybere tříletou variantu a znovu převést rodičák zpět na matku? To vše v jednom dni?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mag píše:Anonymní píše:I s vyřízením PPM?
Ano, přesně tak
Ano, tak mi to řekla, začátkem týdne to tak uděláme
- Citovat
- Upravit
Tak já nechápu, že někde to jde a u nás ne, zkusíme tam v pondělí ještě zajít, přeci jen je ten rozdíl peněz docela velký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:mag píše:Ano, tak mi to řekla, začátkem týdne to tak udělámeAnonymní píše:I s vyřízením PPM?
Ano, přesně tak
No ale to už manžel čerpá PPM, takže papíry z práce a PPM máte vyřízené, to by pak neměl být problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mag píše:Anonymní píše:No ale to už manžel čerpá PPM, takže papíry z práce a PPM máte vyřízené, to by pak neměl být problém.mag píše:Ano, tak mi to řekla, začátkem týdne to tak udělámeAnonymní píše:I s vyřízením PPM?
Ano, přesně tak
To i my už máme vyřízené, přítel bude na mateřské teď 18.12., papíry si dokonce zaměstnavatel s čssz vyměnili sami mezi sebou (prý to dělali už tolikrát), ale na úp už mi řekli že na rd je pozdě. Já už vážně nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, podle me maji pravdu, stejne budete zadat az od ledna a to budou uz platit nova pravidla… jinka zaridit to za jeden den lze, ale stejne bude na zadosti o RP datum az od ledna… Rodicak se totiz nekrati a zada se na cely mesic(pokud ti konci PPM treba v pulce mesice, spocitaji ti , jestli tvoje PPM prevysuje castku RP (7600) a pokud to tak je, stejne zadas az od dalsiho mesice… pokud by byla PPm za cast mesice mensi nez RP, muzes asi treba v pulce mesice a oni ti doplati dorovnaji RP do vyse 7600Kc…coz tedy zrejme u vas asi neni, nebo ano?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mroe píše:
No, podle me maji pravdu, stejne budete zadat az od ledna a to budou uz platit nova pravidla… jinka zaridit to za jeden den lze, ale stejne bude na zadosti o RP datum az od ledna… Rodicak se totiz nekrati a zada se na cely mesic(pokud ti konci PPM treba v pulce mesice, spocitaji ti , jestli tvoje PPM prevysuje castku RP (7600) a pokud to tak je, stejne zadas az od dalsiho mesice… pokud by byla PPm za cast mesice mensi nez RP, muzes asi treba v pulce mesice a oni ti doplati dorovnaji RP do vyse 7600Kc…coz tedy zrejme u vas asi neni, nebo ano?
Já nastoupila rovnou na RD v den porodu (a přítel bude mít PPM za jeden den 18.12.) a o rodičák přeci nebudu žádat, budu ho jen převádět zpět na sebe. Zkusím si tam ještě v pondělí zavolat. Já doufala, že se mi ozve nějaká maminka s tím, že tu změnu v prosinci udělali a šlo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No dle mého to nejde již stihnout, protože musí přítel zažádat o PPM a ta mu bude vyplacena až v lednu, co píše anonymka je hloupost, nejde to vyřídit v 1 den, přítel musí mt potvrzení o vyplacení dávky PPM, aby věděly, zda má na volbu RP nárok. Listopad byl poslední měsíc, kdy se to stihnout dalo. Nehledě na to, že na vyřízení PPM mají úřednice 30dnů
A jinak ty bys musela RP ukončit, přítel si na jeden měsíc zažádat a ty si o něj požádat znovu, toto pak jde udělat v jeden den, ale vy už to nemůžete stihnout, je mi líto… Škoda, že jsi se nezajímala minulý měsíc, takhle přijdete o 54.000 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
monika32 píše:
No dle mého to nejde již stihnout, protože musí přítel zažádat o PPM a ta mu bude vyplacena až v lednu, co píše anonymka je hloupost, nejde to vyřídit v 1 den, přítel musí mt potvrzení o vyplacení dávky PPM, aby věděly, zda má na volbu RP nárok. Listopad byl poslední měsíc, kdy se to stihnout dalo. Nehledě na to, že na vyřízení PPM mají úřednice 30dnůA jinak ty bys musela RP ukončit, přítel si na jeden měsíc zažádat a ty si o něj požádat znovu, toto pak jde udělat v jeden den, ale vy už to nemůžete stihnout, je mi líto… Škoda, že jsi se nezajímala minulý měsíc, takhle přijdete o 54.000
bohužel zajímala, ale úřednice mi řekla, ať přijdu až v prosinci, no co se dá dělat, peníze budou a my nebudeme. Ale ještě bych chtěla říct, že PPM má přítel už vyřízené. Ve středu si mám zajít na čssz pro všechny papíry. Prý nemůžeme stihnout RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit