Nový život ve Španělsku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nový život ve Španělsku?
Chtěla bych se zeptat, za chvíli dokončím střední školu, na vysokou jít neplánuji.
Vždy jsem chtěla zkusit žít v cizině… Miluju Španělsko a vše s ním spojené
Máte někdo zkušenosti nebo dohled okolo známých, kteří žijí ve Španělsku? Dá se tam ze začátku najít práce, kde nepotřebují moc španělštinu?
Chtěla bych tam jít po škole aspoň na pár měsíců, abych věděla, zda bych tam dokázala žít… Ale nevím, kde a jak sehnat práci, bydlení… Ze začátku než bych se naučila pořádně španělsky, tak by mi nevadila i práce ve fabrice a pod…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A už se učíš španělsky? Jestli ne, tak se dej nejdřív do toho proboha. Žít se dá leckde, ale bez jazyka budeš jen využívá poslední nicka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se Španělskem ještě počkej, aby ses nedostala do bitky Katalánců a zbytku Španělska. Pokud si čerstvě po škole (na jaře budeš po škole), zkus už teď kontaktovat některou z agentur, která nabízí práci v zahraničí (ale než se upíšeš, zjisti si, jestli jsou podstiví). Přes agenturu si sice moc nevyděláš, ale může pomoc s hromadou formalit a bydlením. Dobré jsou taky nabýdky typu práce + jazykový kurz. Jinak ve Španělsku se dobře uchytíš jako au-pair nebo na sbírání drobného ovoce. Hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem takhle v 19 odcestovala do Spanelska z duvodu přesne jako ty…ale to bylo v roce 2000
Byla jsem v Malaze - kde jsem pracovala pro českou firmu - to jsem měla dohodnute už z ČR - jela jsem stopem do Pardubic a stopla si chlapa který tam měl firmu na kafe. Tak jsem se s nim dohodla a letěla -bydlelo nás v bytě asi 5. Objížděli jsme Andalusii a nabízeli kafe (neco jako obchodni zastupce). Akorat jak jsem byla mladá a blba tak samozřejmě ten pan majitel si myslel jak si dovezl milenku a docela mě tam obtěžoval každou noc, tak jsem se pak sebrala a po 2 mesicich odletela na Gran Canarii kde jsem přes internet měla kontakt na jednoho němce co tam měl hospodu…no nakonec se z toho ale vyklubal bordel…tak jsem tam týden byla trochu bezdomac a pak jsem se seznamila s jednim spanelem co tam měl bar a tam jsem myla nadobí ale zas očekával ode mě sex že jo..no tak jsem odletela na Fuerteventuru kde jsem našla misto pokojsky…v te době ale nebyla unie a jelikož jsem tam byla načerno tak po pulroce mě tam sebrali zavřeli
vyhostili z EU. Když to ted píšu z pohledu 38 letý matky 2 deti musim se sama sobě a me naivitě smát
no ale učel to splnilo - španelsky jsem se naučila a zjistila jsem že ve Spanelsku bych žít nechtěla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyraž na jaře na Malorku, práci najdeš hned, v hotelu, barech.. Španělština je výhoda, protože spousta místních anglicky nemluví i když třeba pracují v cestovním ruchu.
- Citovat
- Upravit
@Vlaďka 83 píše:
Se Španělskem ještě počkej, aby ses nedostala do bitky Katalánců a zbytku Španělska. Pokud si čerstvě po škole (na jaře budeš po škole), zkus už teď kontaktovat některou z agentur, která nabízí práci v zahraničí (ale než se upíšeš, zjisti si, jestli jsou podstiví). Přes agenturu si sice moc nevyděláš, ale může pomoc s hromadou formalit a bydlením. Dobré jsou taky nabýdky typu práce + jazykový kurz. Jinak ve Španělsku se dobře uchytíš jako au-pair nebo na sbírání drobného ovoce. Hodně štěstí
dekuji za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@axelina píše:
Ahoj, já jsem takhle v 19 odcestovala do Spanelska z duvodu přesne jako ty…ale to bylo v roce 2000Byla jsem v Malaze - kde jsem pracovala pro českou firmu - to jsem měla dohodnute už z ČR - jela jsem stopem do Pardubic a stopla si chlapa který tam měl firmu na kafe. Tak jsem se s nim dohodla a letěla -bydlelo nás v bytě asi 5. Objížděli jsme Andalusii a nabízeli kafe (neco jako obchodni zastupce). Akorat jak jsem byla mladá a blba tak samozřejmě ten pan majitel si myslel jak si dovezl milenku a docela mě tam obtěžoval každou noc, tak jsem se pak sebrala a po 2 mesicich odletela na Gran Canarii kde jsem přes internet měla kontakt na jednoho němce co tam měl hospodu…no nakonec se z toho ale vyklubal bordel…tak jsem tam týden byla trochu bezdomac a pak jsem se seznamila s jednim spanelem co tam měl bar a tam jsem myla nadobí ale zas očekával ode mě sex že jo..no tak jsem odletela na Fuerteventuru kde jsem našla misto pokojsky…v te době ale nebyla unie a jelikož jsem tam byla načerno tak po pulroce mě tam sebrali zavřeli
vyhostili z EU. Když to ted píšu z pohledu 38 letý matky 2 deti musim se sama sobě a me naivitě smát
no ale učel to splnilo - španelsky jsem se naučila a zjistila jsem že ve Spanelsku bych žít nechtěla
páááání, to si měla docela smulu
hlavne ze se nic nestalo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petronellina píše:
Vyraž na jaře na Malorku, práci najdeš hned, v hotelu, barech.. Španělština je výhoda, protože spousta místních anglicky nemluví i když třeba pracují v cestovním ruchu.
To by mě nenapadlo, že bych mohla na Malorce najít snadno práci… neznám to, nikdy jsem necestovala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@axelina píše:
Ahoj, já jsem takhle v 19 odcestovala do Spanelska z duvodu přesne jako ty…ale to bylo v roce 2000Byla jsem v Malaze - kde jsem pracovala pro českou firmu - to jsem měla dohodnute už z ČR - jela jsem stopem do Pardubic a stopla si chlapa který tam měl firmu na kafe. Tak jsem se s nim dohodla a letěla -bydlelo nás v bytě asi 5. Objížděli jsme Andalusii a nabízeli kafe (neco jako obchodni zastupce). Akorat jak jsem byla mladá a blba tak samozřejmě ten pan majitel si myslel jak si dovezl milenku a docela mě tam obtěžoval každou noc, tak jsem se pak sebrala a po 2 mesicich odletela na Gran Canarii kde jsem přes internet měla kontakt na jednoho němce co tam měl hospodu…no nakonec se z toho ale vyklubal bordel…tak jsem tam týden byla trochu bezdomac a pak jsem se seznamila s jednim spanelem co tam měl bar a tam jsem myla nadobí ale zas očekával ode mě sex že jo..no tak jsem odletela na Fuerteventuru kde jsem našla misto pokojsky…v te době ale nebyla unie a jelikož jsem tam byla načerno tak po pulroce mě tam sebrali zavřeli
no ale učel to splnilo - španelsky jsem se naučila a zjistila jsem že ve Spanelsku bych žít nechtěla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidej se na facebooku do skupiny Mallorca - Češi a Slováci na Malorce, občas se tam nějaká pracovní nabídka najde. A před sezonou je vždy nedostatek sil v cestovním ruchu. Zkus se domluvit třeba s kamarádkou, jestli se bojíš sama vycestovat. Pro mladé lidi je to super místo k životu.
- Citovat
- Upravit
@Petronellina píše:
Přidej se na facebooku do skupiny Mallorca - Češi a Slováci na Malorce, občas se tam nějaká pracovní nabídka najde. A před sezonou je vždy nedostatek sil v cestovním ruchu. Zkus se domluvit třeba s kamarádkou, jestli se bojíš sama vycestovat. Pro mladé lidi je to super místo k životu.
Děkuji moc
skupinu jsem nenasla jen stranku kde tu stranku muzu sledovat ne se k ni pridat, dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petronellina píše:
@valetyna jo promiň, to není skupina, blbě jsem to napsala:)
v pohode
dekuji za tip
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No španělsko je pořád ještě v pozici, kdy mladí španělé kvůli nezaměstnanosti odjíždí do ciziny.
Nejpravděpodobnější je najít si práci před sezonou v turistickém ruchu. ale tedy - potřebuješ alespoń angličtinu a nebo němčinu. Protože nádobí myjou ilegálové, za peníze ze kterých se neuživíš.
Další varianta bez kontaktů, peněz a řeči je jet na nějakou farmu jako wwoofler - tedy nejprve jako dobrovolník. Pokud si budete vyhovovat, tak tě pak rádi zaměstnají na brigádu a především to bývá dobrá základna jak si vybudovat kontakty mezi místními.
http://wwoof.net/
na agentury se vykašli - dostaneš minimální prachy a budeš někde na ubytově a v práci jen mezi cizinci, bez kontaktu se španěly.
Začni teď chodit na nějakou slušnou brigádu - ideálně dělej servírku/baristku/výčepní, abys měla praxi a šetři peníze. Našetři okolo 1000 euro. Najdi si turistícké místo, kam chceš odjet. Odjeď tam na přelomu května a června. Na první dny si domluv ubytování přes couchsurfing https://www.couchsurfing.com/
Vytiskni si jednoduché životopisy na A5 kde bude uvedená tvoje praxe v pohostinství/turistckém ruchu. Jen co dojedeš do španělska, kup si místní simku a dopiš číslo do těch živopisů. Obejdi všechny podniky v místě, kde chceš bydlet a pracovat a všem vnuť svůj životpis, aby se ti ozvali, kdyby někoho potřebovali. S pomocí člověka u kterého budeš bydlet začni hledat normální podnájem.
Užij si léto.
Další varianta - najdi si velké české cestovky, co se specializují na španělské destinace a vnuť se jim jako delegátka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou píše:
No španělsko je pořád ještě v pozici, kdy mladí španělé kvůli nezaměstnanosti odjíždí do ciziny.Nejpravděpodobnější je najít si práci před sezonou v turistickém ruchu. ale tedy - potřebuješ alespoń angličtinu a nebo němčinu. Protože nádobí myjou ilegálové, za peníze ze kterých se neuživíš.
Další varianta bez kontaktů, peněz a řeči je jet na nějakou farmu jako wwoofler - tedy nejprve jako dobrovolník. Pokud si budete vyhovovat, tak tě pak rádi zaměstnají na brigádu a především to bývá dobrá základna jak si vybudovat kontakty mezi místními.
http://wwoof.net/na agentury se vykašli - dostaneš minimální prachy a budeš někde na ubytově a v práci jen mezi cizinci, bez kontaktu se španěly.
Začni teď chodit na nějakou slušnou brigádu - ideálně dělej servírku/baristku/výčepní, abys měla praxi a šetři peníze. Našetři okolo 1000 euro. Najdi si turistícké místo, kam chceš odjet. Odjeď tam na přelomu května a června. Na první dny si domluv ubytování přes couchsurfing https://www.couchsurfing.com/
Vytiskni si jednoduché životopisy na A5 kde bude uvedená tvoje praxe v pohostinství/turistckém ruchu. Jen co dojedeš do španělska, kup si místní simku a dopiš číslo do těch živopisů. Obejdi všechny podniky v místě, kde chceš bydlet a pracovat a všem vnuť svůj životpis, aby se ti ozvali, kdyby někoho potřebovali. S pomocí člověka u kterého budeš bydlet začni hledat normální podnájem.
Užij si léto.
Další varianta - najdi si velké české cestovky, co se specializují na španělské destinace a vnuť se jim jako delegátka.
děkuji
koukam, mrknu na to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit