Nový život ve Španělsku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@axelina píše:
Ahoj, já jsem takhle v 19 odcestovala do Spanelska z duvodu přesne jako ty…ale to bylo v roce 2000Byla jsem v Malaze - kde jsem pracovala pro českou firmu - to jsem měla dohodnute už z ČR - jela jsem stopem do Pardubic a stopla si chlapa který tam měl firmu na kafe. Tak jsem se s nim dohodla a letěla -bydlelo nás v bytě asi 5. Objížděli jsme Andalusii a nabízeli kafe (neco jako obchodni zastupce). Akorat jak jsem byla mladá a blba tak samozřejmě ten pan majitel si myslel jak si dovezl milenku a docela mě tam obtěžoval každou noc, tak jsem se pak sebrala a po 2 mesicich odletela na Gran Canarii kde jsem přes internet měla kontakt na jednoho němce co tam měl hospodu…no nakonec se z toho ale vyklubal bordel…tak jsem tam týden byla trochu bezdomac a pak jsem se seznamila s jednim spanelem co tam měl bar a tam jsem myla nadobí ale zas očekával ode mě sex že jo..no tak jsem odletela na Fuerteventuru kde jsem našla misto pokojsky…v te době ale nebyla unie a jelikož jsem tam byla načerno tak po pulroce mě tam sebrali zavřeli
vyhostili z EU. Když to ted píšu z pohledu 38 letý matky 2 deti musim se sama sobě a me naivitě smát
no ale učel to splnilo - španelsky jsem se naučila a zjistila jsem že ve Spanelsku bych žít nechtěla
Kdyz to tak ctu tak dceru nikam nepustim
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To te jako laka nulovy socialni system a hrozici obcanska valka? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová
Neodrazuj nikoho - každý si v životě musí najít to svoje. Třeba tu za rok bude psát, že našla práci jako reportérka právě v Katalánsku, kam nikdo nechtěl jet.
A ten sociální systém, který je nic moc pro španělské rodiny, podporuje právě zaměstnání au-pair. Ostatně kdybych já přemýšlela ve dvaceti o životních jistotách, tak nestrávím několik let na jaderné fyzice a hned jdu studovat obor, který je pro normální lidi, ale nepotkala bych hromady jedinečných osobností. Taky jsem si pěkně nabila hu.bu, ale nikdy toho litovat nebudu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co třeba zkusit najít nějaký hotely a bary, co mají www v destinaci, kam chceš a zjistit jestli někoho nehledají, popř se jim nenápadně vnutit ![]()
Na delegátku tě asi jen tak český ck nevezmou, ale jako animátorku by mohly
občas to mají i na stránkách uvedené např. Firo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
..neboj naši mi to taky zakazali tam jet… ale bylo mi 19 takže jsem stejně odjela… měla jsem vic stestí než rozumu… nedejbože aby moje děti byli po mně v tomhle směru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se tyce Katalanska, hrozne tem lidem fandim, jsou nejbohatsi autonomni oblasti a trpi tim, ze spadaji pod Spanelsko… asi bych jela nekam na pobrezi Costa Brava, kde je turist.ruch. je tam prace v hotelech dost. Kamaradka tam dodelala doktorat pri praci v hotelu, kdyz mi popisovala, co dela a za kolik…zavist. Kanary, Mallorca, Ibiza asi taky nebudou spatne, ale poze ta, kde je turisticky ruch. Ja studovala na Tenerife a ten sever je total bez sance na praci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valetyna Já jsem byla jako au pair kousek od Barcelony v roce 2013 cca na 7 týdnů o letních prázdninách a bylo to opravdu krásné léto. Plánovala jsem se tam vrátit po dokončení Bc studia, ale nakonec jsem odjela dál studovat jinam. Tenkrát jsem si ani nehledala rodinu přes agenturu, jen jsem projela pár webových stránek a rodinu našla hned.
Za sebe práci au pair doporučuju hlavně ze začátku, člověk sice nevydělá miliony, ale má zajištěné bydlení a jídlo a je to super na naučení se jazyka. Já měla u rodiny vlastní pokoj i koupelnu, pracovní dobu od 10 do 2 odpoledne a díky bohu i zlaté děti, což jsem třeba po zkušenosti s práci au pair v Anglii vůbec nečekala. Hodně štěstí! ![]()
P. S.: španělsky jsem v té době uměla asi dvě věty, hostitelské rodině to vůbec nevadilo. Naopak chtěli, abych na děti mluvila jen anglicky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LiliSun píše:
@valetyna Já jsem byla jako au pair kousek od Barcelony v roce 2013 cca na 7 týdnů o letních prázdninách a bylo to opravdu krásné léto. Plánovala jsem se tam vrátit po dokončení Bc studia, ale nakonec jsem odjela dál studovat jinam. Tenkrát jsem si ani nehledala rodinu přes agenturu, jen jsem projela pár webových stránek a rodinu našla hned.Za sebe práci au pair doporučuju hlavně ze začátku, člověk sice nevydělá miliony, ale má zajištěné bydlení a jídlo a je to super na naučení se jazyka. Já měla u rodiny vlastní pokoj i koupelnu, pracovní dobu od 10 do 2 odpoledne a díky bohu i zlaté děti, což jsem třeba po zkušenosti s práci au pair v Anglii vůbec nečekala. Hodně štěstí!
P. S.: španělsky jsem v té době uměla asi dvě věty, hostitelské rodině to vůbec nevadilo. Naopak chtěli, abych na děti mluvila jen anglicky.
to zní uplne pohadkove
dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit