Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,kolik je chlapeckovi??
Tak o tom,ze by se do nozicek pichal Botox slysim prvne ![]()
Spis me jen zajimaji i osttni nazory,prave svagrovka ma 14 ti mesicniho chlapecka a jeste nechodi,jen se stavi u nabytku a prave kvuli tomu,ze porad jen stoji na spickach byla i u ortopeda a ten prohlidl kluka a rekl jim,ze je to normalni a ze je vsechno v poradku.
Ano, botox se detem picha.
Ale aby se to udelalo, musi na to opravdu byt rozumna indikace. Neni stoj na spickach jako stoj na spickach. Nejcasteji se botox picha asi v pripade DMO (detska mozkova obrna) nebo v pripade jinych docela zavaznych neurologickych poruch.
Otazka je, co za problem tvuj chlapecek ma? A kolik mu je? Jak dlouho stoji a chodi?
Je toho strasne moc, co se musi zvazit, rozhodne neplati stoj na spickach=nutna aplikace botoxu.
Jak dlouho uz cvicite? A cvicite prave kvuli tem spickam, nebo to zacalo jinak?
Petruš, odkud jsi? Kam chodítě cvičit?
A co má dítko v nálezu? KOlik je malému? To jsou mi závěy a ještě od fyzioterapeuta. ![]()
fyzioterapeut, pokud ma dostatecny vzdelani a zkusenosti, muze neco takovyho navrhnout, ale indikace a aplikace stejne nalezi do rukou doktora, nejcasteji detskeho neurologa
Tak je nám 16m,po špičkách chodí od 12m.ve 14m jsem to začala řešit,ortoped,neurolog,vojtovku cvičíme asi 2m.Sestřička je opravdu odborník,jen se zmínila,že by my to mohla neuroložka navrhnout,tak a´t se neděsím.Neříkala,že by to tak mohlo být,ale asi ví,o čem mluví.Jinak nožičky jako takové jsou ok,vše máme volné bez problémů.Já se na to příště pořádně zeptám,ale je pravda,že opravdu říkala,že by my to musela neuroložka doporučit-k té jdeme za měsíc.Ale jinak vám děkuji za vaše příspěvky.Petra
Yvushko, já jsem fyzipterapeut. Proto se ptám. Tak málokterej je zkušenej magistr od Koláře. Například. Tím nechci jiné schazovat, ale takových fyzioterapeutů, co cvičí Vojtu a ani nemají kurz, by bylo.
Ahoj Petro,taky chodíme po špičkách.Vojtovku cvičím už asi 3m a bohužel stále nic.Nožičky máme taky v pořádku,vše volné,ale chodit se nám po celé nožičce nechce.K neuroložce jedu příští týden,tak jsem zvědavá,co nám paní doktorka řekne.Držím palce.
aladino uplne s tebou souhlasim. Cvici hodne lidi, ale kdyz to pak posloucham, tak si treba i mysli, ze cvici Vojtovku, ale ono to tak neni. Bohuzel, kdyz se clovek dostane do ruky nekomu takovymu ![]()
Zase na druhou stranu Kolar neni jedinej schopnej fyzioterapeut. Klobouk dolu pred nim, ale lidi, co vedi kam sahnout je tu vic, jen se o nich nevi.
Jsem taky fyzioterapeut ![]()
zakladatelko nevim, jak intenzivne a co presne cvicite, ale po 2 mesicich jsou casto videt jen dilci vysledky. Duveruj sve rehabce, pokud je odbornik, a cvic dal.
Pokud jsou nohy jako takove volne, nevidim smysl v botulotoxinu, ale je opravdu lepsi to konzultovat s neurologem.
Drzim palce, at vse dobre dopadne.
Yvushko, jsem ai říkala, že budeš fyzioterapeutka nebo i dr. ![]()
Potřebuji někoho, kdo s tím má zkušenost. Také nám nabízejí píchnutí botoxu, mají podezření na DMO, vyšetření ještě nemáme. Je to někdo se stejným problémem, případně to již má za sebou…
@dalimil píše:
Potřebuji někoho, kdo s tím má zkušenost. Také nám nabízejí píchnutí botoxu, mají podezření na DMO, vyšetření ještě nemáme. Je to někdo se stejným problémem, případně to již má za sebou…
Píšeš moc málo informací. Kolik je dítku? Co už jste s ním dělali? Cvičíte? Co má za problém? Kde bydlíte - teda kdo všechno dítě viděl a učinil tento závěr?
Je mu 19měsíců, chodí po kolínkách, stoupá si na špičky. cca 3 měsíce cvičíme vojtovku a chodíme ne rehabilitace. a zlepšení tam je. Začal pokládat celé chodidlo na podlehu, má je pružné. Stojí u nábytku, střídavě na špičce, střídavě na chodidle.
samostatné stání moc nezkouší, když jsme ho zkusmo držel za ruce, šel po špičkách
@Aladina píše:
Píšeš moc málo informací. Kolik je dítku? Co už jste s ním dělali? Cvičíte? Co má za problém? Kde bydlíte - teda kdo všechno dítě viděl a učinil tento závěr?
Dobrý den,píšu od kamarádky-mám k vám prosbu,chodím s chlapečkem cvičit vojtovku-nožičky(stojí na špičkách)a dnes my rehabilitační sestřička řekla,že my možná bude doporučeno píchnout do těch nožiček botox(doufám,že je to správně).vůbec nevím jaký to bude mít účinek,nějak jsem z toho byla v šoku,tak se musím příště zeptat,ale tady to mám ryhlejší,třeba my poradíte.moc vám děkuji Petra