Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,může mi někdo poradit ohledně příznaků šesté nemoci? Mám 11měs.synka,před 5 dny začly teploty cca 39, trvání 2-3 dny, byli jsme u MuDr…ta nás odeslala na ušní, prý asi ouška - zarudlé bubínky,na píchání to zřejmě nebylo, v jednom oušku tekutina, tak jsme dostali antibiotika OSPEN.. ještě broučka provázel průjem tak 2-3 dny. Jenže jsme si říkali, že to může být k antib..No a včera se začal malý pupínkovat, řekla bych, že to postupuje od hlavičky dolů a přidává to na intenzitě. Ouška nezměněn stav, průjem se uklidňuje, bolavý krk je také lepší. Je možné,že se jedná o šestou nemoc? MUDr. si není jistá..
Máte někdo zkušenosti? Děkuji za rady. ![]()
Mě říkala kamarádka, že po horečce tak 2-3 den naskočí vyrážka-hlavně na bříšku. Ale prý se to nijak neléčí, jen se dává něco na horečku. ![]()
Ahoj, náš mladej měl 6. nemoc v roce - 4 dny horečka až 39, jinak úplně bez jakýchkoli jiných potíží, tj. bez průjmu, krk, uši zdravé. U Dr. jsme byli 3. den od začátku horeček, radila čekat jestli se osype a skutečně za 2 dny se osypal a bylo rázem po horečce. Ta vyrážka, jestli se dobře pamatuju, byla taková červená krupička, hlavně na tělíčku (hrudník, záda) a ramínkách, na rukách i nohách jen malinko. Tak u vás nevím, může to být 6. nemoc kombinovaná s něčím dalším…
Držím palce, ať je brzo líp ![]()
my měli horečky nad 39 asi 2-3dny a krupičku na tělíčku.....tak jsme jen snižovali horečku
My máme vyrážku od čelíčka přes bříško, mírně nožky. Možná fakt máme více bacilů
každopádně díky za zkušenosti ![]()
ahoj, my měli šestou nemoc v šesti měsících, malá mela vysoké horečky asi 4dny -žádné další příznaky a pak se lehce opupínkovala, ale opravdu jen lehce.Teploty odezněly a vše bylo ok.
A není to alergie na antibiotika? To taky bývá červená krupička.
My měly šestóu nemoc v půl roce. Čtyři dny průjem jak bič,plínky jen lítaly. Pak pešel průjem a malá byla najednou samý flek - velké červené fleky. Jako opařeniny. Ale vzhledem k tomu, že se už zase smála a papala, tak to bylo docela v pohodě. A hlavně to brzo zmizelo.
jancasimec píše:
Dobrý den,může mi někdo poradit ohledně příznaků šesté nemoci? Mám 11měs.synka,před 5 dny začly teploty cca 39, trvání 2-3 dny, byli jsme u MuDr…ta nás odeslala na ušní, prý asi ouška - zarudlé bubínky,na píchání to zřejmě nebylo, v jednom oušku tekutina, tak jsme dostali antibiotika OSPEN.. ještě broučka provázel průjem tak 2-3 dny. Jenže jsme si říkali, že to může být k antib..No a včera se začal malý pupínkovat, řekla bych, že to postupuje od hlavičky dolů a přidává to na intenzitě. Ouška nezměněn stav, průjem se uklidňuje, bolavý krk je také lepší. Je možné,že se jedná o šestou nemoc? MUDr. si není jistá..Máte někdo zkušenosti? Děkuji za rady.
mně to jako šestá nepřijde. ta má nekomplikovaný průběh, 2-3 dny teplota/horečka, pak osypání, bez dalších příznaků. mladej ji měl minulý týden, tak mám nastudováno
Náš měl 6. nemoc v 10 měsících, zničehonic vysoká horečka 39,5°C po odečtu, trvalo 2-3 dny. Pak se taky osypal, sice se píše, že vyrážka má být hlavně po trupu, ale on toho měl plný obličej. V době té vyrážky ale už horečky nebyly.
Ahoj , my měli šestou nemoc minulý týden , byly jsme u dr. třetí den horeček , koukala malé i di uší - měla mírně narůžovělé bubínky a ten třetí den měla i mírný průjem . čtvrtý den se osypala (pouze obličej a bříško) a tím to skončilo . Myslím , že to klidně byla ta šestá i u vás - každý to má trochu jinak. …
Tak to vypadá opravdu na šestou nemoc..podle toho, co tu popisujete.. Malej byl včera na obličeji a tělíčku totálně slitej, kropenatej, dnes ráno to ustoupilo, je to světlejší a ztrácí se to, jen to trošku postoupilo na nožky. Řekla bych, že to z antibiotik není, nesvědí ho to, jen je teda nervóznější, dost špatně usíná, no celkově neklidnej, ale možná to vychází od bříška, má velký prdíky
v noci se kroutí a budí, to možná může být z těch antibiot..trochu si myslím, že jsme je nemuseli mít, protože nemá rýmu, na ouška si nesahá, asi spíš ta šestá nemoc u nás měla nějaký silný průběh. No snad už bude líp
![]()
Můžete mi někdo poradit prosím?Malá-14 měsíců měla 3dny vysokou teplotu-někdy až 39,5.teď to najednou přestalo a má osypaný obličej hlavně kolem očí a pusinky.Má pořád blbou náladu,chce se jen nosit a má trochu průjem a je pořád ospalá.Může to být šestá dětská nemoc?A musí se s tím k doktorce?Děkuju