Hluboké jizvy po neštovicích

2069
14.10.10 09:25

Hluboké jizvy po neštovicích

Ahojte,
Emča měla neštovice do konce července, na těle se jí jizvičky postupně krásně zacelují, ale na obličeji má hodně opravdu ošklivých hlubokých.
Poradíte prosím, co vám na jizvy pomohlo, aby zůstaly co nejmíň viditelné? Třeba sádlo? Zkoušela jsem mastičku Contratubex, ale přijde mi, že z ní akorád Emče naskákaly trochu pupínky.
Od homeopatky máme Antimonium tartaricum a Antimonium crudum, ale zatím žádný výsledek nevidím :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
14.10.10 09:31

Ahoj. Myslím, že pomůže jen čas. Anežka měla v obličeji dvě hodně viditelné jizvičky (po prvních dvou puchýřkách) a teď po víc jak roce nejsou skoro vidět. Kdo o nich neví, nevšimne si jich ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.10.10 09:36

Ahoj.Já měla hrozné neštovice(proto sem nechala Matyho očkovat)+ pásovej opar.V obličeji mám jednu jizvu která je viditelná jen bez makeupu a na těle mám jizvy co jsou hodně vidět.
Dřív se ale žádné masti nedávali tak myslim že i díky tomu je mám.Držim palce a dnes už je vyzmizíkujou při nejhoršim i laserem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
14.10.10 09:36

dikyy, tak kez by to Emce taky casem zmizelo, jak vubec nevidim zadny pokrok, tak jsem nervozni, sama mam dulky videt docela dost :-(
Jeste foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
14.10.10 09:39

joo, to jsem se tu v diskusich docetla, to je fajn, ze jsou i takove moznosti, to je fakt, tak si prinejhorsim pocka do dospelosti a pred svatbou si necha dulky vyzmizikovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
14.10.10 09:54

Anežčiny vypadaly stejně, mazala jsem jen Indulonou (ani jsem je nepudrovala, možná jednou, ale ona si to neškrábala). Vidět byly dlouho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
14.10.10 09:54

jestli to chceš nějak řešit zajdi s malou na kožní (myslím tím komerční centra estetické medicíny ).Na normálním kožním ti moc nepomohou .Jinak pravda je že časem jizvy půjdou mín vidět ,ale samy od sebe nezmizí .Důležité je chránit je před sluncem i ted v zime ,aby nepigmentovaly takže opalovací krém na obličej každý den .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
14.10.10 12:54

dikyyy
hkac tou indulonou jsi mazala nestovice nebo pak promastovala ty jizvicky?

pavlak5 dekuju, to by me s tim opalovacim kremem vubec nenapadlo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.6.12 22:13

dolíčky

Dobrý den v diskuzi emimina jsem objevila Váš příspěvek k neštovicím. Také se nám vyloupal obličej a zůstlo několik jizviček dolíčků. Prosím můžete něco poradit? Dala bych cokoliv za něco zázračného.Jsem z toho dost nešťastná. Jak to vypadí s odstupem času? Dík Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
keticka
2.10.12 12:45

jizvy po nestovicich

Maminy, aj my sme sa riadne potrapili s nestovicami, este sa to skomplikovalo liekmi a alergiou a tvaricka mojej dcerky dopadla strasne-vela vpadnutych jazviciek roznej velkosti :,( Navstivila som niekolko koznych lekarov, aj komercne centrum estetickej dermatologie so zistenim, ze ak to pretrva dlhsie a vadi to nositelovi zaberie len razatnejsi zakrok ako dermabrazia, alebo laser frakcny CO. To je ale dost drsne a ludia, ktori to absolvovali nie su velmi spokojni a tiez najlepsie az v dospelosti. Jedna kozna mi poradila este krem glyco A, nieco ako jemny peeling, toto zvazujem, no nedavam tomu velku nadej.
Ako ste pokrocili s vasimi tvarickami? Zelam vsetko dobre!

• Citovat
  • Upravit
2
2.10.12 13:13

zlepšení

My jsme měli neštovice letos v červnu a nejhorší dolíčky zůstaly v obličeji. Na doporučení kožní jsme vyzkoušely gel Strataderm. Prý narozdíl od jiných, pomůže alespoň někomu. Balení 5 g sice stálo kolem 400,–, ale dala bych cokoliv - byla jsem nešťastná. Vzhledem k ceně a velikosti balení jsem 2× denně mazala pouze jizvy v obličeji. Ke zlepšení rozhodně došlo. Dolíčky „dorostly“ a ty nejhorší jsou pouze červené skvrnky. Největší kráter na čele také dorostl, je trochu růžový a má napovrchu takovou strukturu jizvičky. Ale už z toho nejsem nešťastná, zdá se mi to OK. Nevím, možná by se to zahojilo stejně i bez Stratadermu, protože jizvy po strhaných stroupcích na rukách jsem nemazala a zlepšili se také. Ale rozhodně nelituju investice - vím, že jsem uděla max. a s výsledkem jsem spokojená. Určitě tomu pomohl i čas :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.5.13 09:14

to Handulinka

Dobry den, cetla jsem si v diskuzi o jizvach po nestovicich Vas prispevek…mate tam i fotku holcicky z r.2010. Mame ted 4 tydny po nestovicich a syn ma stejne, asi 6 na obliceji, po tele ani nemluvim…Tak jsem se chtela zeptat, zmizly male ty jizvy, nebo jak vypadaji? A kdy asi? A jeste, opalovali jste je nebo spis chranili 50faktorem? Moc dekuji za jakoukoliv radu! Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
15.5.13 18:23

Dobrý den,
bohužel, Emičce jizvy pouze zesvětlaly, takže mají tělovou barvu, ale když se dívám na fotku, tak rozměrově jsou stejné, přijde mi, že možná i trochu hlubší. Ale už mi to ani nepřijde, že by jí nějak hyzdily, jí taky nevadí, tak to nijak neřešíme.
V létě mažeme Daylongem a nosí klobouček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.6.13 19:06

neštovice

A prosím tě ten strataderm jsi použila po delší době od odeznění neštovic? Malý si strhnul stroupky na nosánku a už je vidět, že jizvičky budou. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lavila
23.6.13 19:51

Neštovice

Tak máme týdne neštovice a jak se začal hojit, tak si je občas náhodně ztrhne :( ožila už, tak je čiperka. Otřela se o čelo postele a šup, jeden na ruce ztrhlý, nahoře na čele ráno měla, po spaní, na hrudníčku.. až jsem zaslzela, na bradičce, ale ten byl dost už seschlý. Je fajn, že jsem se dočetla, že raději nechodit vůbec na slunce, vyhýbat se mu i několik měsíců. Což znamená, že se budeme vyhýbat koupalištím. Napadlo mě ještě, zda někdo mazal přímo Aloe - uříznout list a šťávou pomazat, nebo Hemagelem (snad nepletu název) - je na rychlejší hojení ran.

Mám podezření, že i geny zahrají roli - její táta měl na tváři, po stranách x jizviček po neštovicích. :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA