Jak léčit ječné zrno u tříleté dcery po virové angíně?

278
13.10.10 14:00

Ječné zrno

Ahoj holky! Dcera - 3roky - v srpnu prodělala virovou angínu a po angíně se jí udělalo ječné zrno na horním víčku. Nějak jí neobtěžovalo, spíš mě :roll:
Vůbec se nemění, pořád tam je. Doktorka říkala, že samo praskne -nic nedoporučila, nic nepředepsala. Je to už druhý měsíc a pořád je na víčku.
Četla jsem na netu různé věci, že se po zatvrdnutí musí na chirurgii atd… no mám dost 8-o . Máte s tím zkušenosti, jak na ječné zrno?
Díky, B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
13.10.10 14:14

Barbarello, ječné zrno se mi poslední dobou dělá často :( Vždycky ale po pár dnech praskne a zmizí … Doporučuje se to nahřívat (dej si do vyhledavače ječné zrno, nějaké rady ti to vyplivne) … U malé holčičky, zvlášť po takové době, bych s tím určitě něco dělala. Minimálně se zeptej jiného dr …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
13.10.10 14:18

Zkoušela jsem nahřívání, obklady z teplého mléka-nic. Pak homeopatikum Staphysagria 9CH - 3×denně, taky bez efektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
19.10.10 14:31

Dceři 2,5roku se udělaly dvě ječné zrna na horním víčku, byly jsme na očním, dostaly mast a kapky, ale moc to nepomohlo, takže budeme muset zajít znovu.
Ale zkus očního…ten by ti měl poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
22.6.11 20:18

Zdravím! Ráda bych se zeptala, jaké máte nové zkušenosti s ječným zrnem u dětí. Dceři jsou dva roky a Dr nás „žene“ na oční, že prý se to musí vyčistit…
Moc díky za všechny reakce…sháním informace, protože se mi nechce podstoupit takový výkon, ale kdyby to bylo nezbytné :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
22.6.11 23:49
EliPetrEva píše:
Zdravím! Ráda bych se zeptala, jaké máte nové zkušenosti s ječným zrnem u dětí. Dceři jsou dva roky a Dr nás „žene“ na oční, že prý se to musí vyčistit…
Moc díky za všechny reakce…sháním informace, protože se mi nechce podstoupit takový výkon, ale kdyby to bylo nezbytné :-(

Nové zkušenosti nemám, jen si pamatuju, že jsem na ně sama hodně trpěla v dětství a že mi to máma mazala opthalmo-septonexem a cpala do mě droždí s cukrem. :poblion: (Dneska by tentýž účel, tj. rychlé doplnění vitamínů B, hravě splnil B-komplex a já bych neměla pokaždé při přípravě kynutého těsta navalování. :lol:)
Konzultaci s očním lékařem bych se ale nebránila, třeba po vyšetření dcerky uzná, že zásah nebude třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
23.6.11 17:07

Moc díky za reakci! Doufala jsem, že jich bude víc, ale možná proto mě potěšila tvoje.
Na očním jsme byly…asi to dceři nakonec v noci prasklo, hodně špatně spala a ráno to bylo lepší. Máme dál mazat antibiot.mastí a při nelepšení přijít.
Ještě jednou dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
23.6.11 21:56

dcera tohle mela ve trech letech.. prisli jsme na to cca za dva mesice,kdy to uz bylo tvrde.. mazali jsme to opthalmo septonexem a nepomahalo.. uz uz jsme se byli domluvit na zakrok a ono to najednou zmizelo asi behem tri tydnu,kdy jsme to uz nemazali..davala jsem hermankove teple obklady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janaxxxx
12.10.11 11:36

Ječné zrno už pošesté u malého dítěte

Máte někdo radu jak na opakující se ječné zrno? Mám 15měsíčního syna a už má 6.ječné zrno v řadě.
Byli jsme několikrát u doktora a dával jen antibiotickou mast, co nepomáhá. Synovi to skáče z jednoho oka na druhé už asi 4 měsíce. Porád má oko napuchlé a když už vidíme, že tam je pod tím dozrálý bílý váček tak mu ho propíchneme, protože oční se k ničemu neměl. Po propíchnutí mu do druhého dne zmizí opuchnuntí a zůstane zarudlá jizva.Pak se po týdnu vytvoří nové ječné zrno na novém místě či na druhémoku. Teď nás chtějí poslat na vyříznutí v narkóze. Toho se bojím, hlavně toho, že se mu to bude stejně dělat znovu a zbytečně půjde do narkózy.

Nemáte nějakou radu, jak se toho zbavit?
Byli jste někdo na vyříznutí a pomohlo to?

• Citovat
  • Upravit
278
12.10.11 16:05

Ahoj, tady zakladatelka :lol:
Dcerka měla opakující se ječ.zrna 7měsíců. Byla jsem z toho na prášky. Pomohlo nám fakt pečlivé mazání ophtalmo-framykoinem, ophtalmo-septonexem a kapání kapiček ophtalmo septonex. A pak 5× denně nahřívat heřmánkovým obkladem, co nejteplejší. Já jsem namočila vatový tampon do heřmánku a nejdřív jsem vyzkoušela na ručičce, když pálilo,pofoukala dcerka a šup na víčko. Víčko muselo být fakt hodně hodně teplé.Víčko jsem nahřívala cca.10minut. Prý to usnadní prasknutí.Já jsem jí to nepropichovala, protože zrna měla dost vzadu. Byly zrna, které nechtěly prasknout a jakoby se vylupovaly na víčko ven. Takové zrna jsem musela často mazat framykoinem. Zjistila jsem, že když to vyschne, tak neni to dobré, muselo to být pořád mastné. Tak jsem jí to mazala i krémem - hojivý zázrak od Oriflamu :roll: . Už jsem nevědela kudy kam, je to mix propolisu a různých hojivých bylinek.
Za těch 7měsíců jsem vyzkoušela všechny babské rady, ale nejvíc se nám osvědčilo to nahřívání a mazání.
Chirurgické odstranění bych odkložila.Slyšela jsem, že jsou po vyříznutí jízvičky.
Doteď má na levém víčku ještě makou hnědou skvnku, kterou vidím už jenom já a to máme osmý měsíc po zahojení posledního zrna. Chce to čas, trpělivost a hlavně Tvojí pečlivost.
:kytka: Barb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janaxxxx
13.10.11 07:50

Ahoj,
děkuji za rychlou odpověď. Budeme tedy trpělivý a budeme mazat. Mě tedy do teď připadalo, že ty masti nepomáhají, ale zkusím to zintenzivnit a nahřívat. Uvidím, snad se to zlepší.
To proč se to dceři dělalo ti asi nikdo neřekl, co?

• Citovat
  • Upravit
278
13.10.11 14:59

Říkali, že prodělala silnou virovou angínu a zřejmě nějaké viry ještě v ní zůstaly. Ječné zrno je taky virového původu, tak prý je pravděpodobné, že to měla jako zbytek z angíny. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1928
22.11.14 16:35

Po kolika dnech ječné zrno prasklo? Dcera ho má už 9 dní a pořád nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
22.11.14 18:49

Syn ho ma treba i 2 mesice. Jeho rekord byl asi 3 mesice a to pak dostal masticku, kdyz se mu delalo opet na druhem oku a tak mel 2. Od te doby je klid. Ale je to asi jen ctvrt roku, tak uvidime, jak dlouho to vydrzi. Jinak kdyby syn drzel, tak mam pocit, ze teple obklady opravdu urychlovaly prasknuti. Vetsinou mu po nich prasklo do tydne, kdyz byl jeste „slabej“ a udrzela jsem mu ten obklad na oku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1928
22.11.14 19:01

Takže je ještě šance že to praskne samo? No jsem z toho vystrašena. Dcera 5 let je právě po enukleaci a po 10 operaci a udělalo se to zrovna pod tim očkem. Mastičku mažeme ale očař si neni 100 procent jisty zda to ječné zrno je. Do motola jedem za tyden. chtěla jsem dát teple obklady ale manžel mi to zakazal ma strach abych ji s pís neubližila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí