NT 2,3

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1804
8.1.13 15:10

Jestli chces, tady je kalkulacka risku: http://pro.gyneweb.fr/…re/RT21.html . Bohuzel to neni cesky. Zadas datum narozeni, datum utz, delku plodu, NT a pokud znas, tak risk z krve z tripple testu a vyplivne ti to hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
9.1.13 19:18

Tak dnesni genetika dopadla nasledovne. Drrekla, ze ta hodnota je hranicni a ze me teda nebude nutit na plodovku. Mame pockat na utz ve 20 a pak se uvidi. :) tak nevim. Porad si rikam ze je vse ok, ale pak to na me lehne a je mi na nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
9.1.13 20:01
@lucisek_cz píše:
Ahojky, chtěla jsem se zeptat jestl i nemáte někdo zkušenost: screening ve 13.týdnu i s krevními testy dopadl dobře. Nebo alespoň mi to tak bylo řečeno. NT naměřil dr 2,3 a v tu dobu mi řekl, vše je v pořádku. Tripple testy v 16. týdnu také dopadli dobře, ale byla mi doporučena genetická konzultace, právě kvůli NT 2,3! Už když jsem se objednávala, tak mi sestra stihla během asi 5ti minut říct 3× odběr plodové vody… Mám z toho všeho hrozný strach. Máte někdo zkušenost?

hodnota je normě do 3,tak nevím proč tě straší, rozhodně bych nic nepodstoupila..ty máš riziko nějaké přes 1000 a riziko odběru plodové vody je 1:100..nechápu reakci tveho dr, asi bych uvažovala o změně..vidiš že plno maminek to tak mělo a nic se nehrotilo.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10142
9.1.13 20:20

Ahoj, ta hodnota NT se vsude lisi. U nekoho je norma do 2, u nekoho do 3. Ja zrovna mela NT jako ty 2,3 a pry je norma do 3. Taky jsem se nervila, dnes jsem posledni mesic a vse je OK, zadne jine testy jsem njikdy nepodstupovala, na UTZ je krasne videt nosni kustka. Drzim palce, jiste vse bude v poradku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
9.1.13 20:25

@lucisek_cz mela jsem s prvni dcerou taky presne NT 2,3!sice celkove 1:14 000, nikdo me nikam neposilal, rikali, ze je to super vysledek, ale ve mne to hlodalo prave to 2,3..takze jsem to furt resila a opravdu to samo o sobe takhle do tech 3 nic neznamena..psala jsem i asi nejvetsimu odbornikovi na ten gen. screening - doc. caldovi v apolinari - a opravdu me uklidnil! navci zaleyi, v jakym presne tt se to dela…ona ta hodnota nejdriv roste a pak prudce klesa..ale cim pozdejs, tim je o amlinko vetsi, tj. je rozdil mezi 11. a 13.tydnem…drzim palce, ale urcite to bude o. k!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
9.1.13 20:48

Můj dr byl taky překvapený. Ale rekl mi, ze mi nemůze rict abych tam nechodila. Coz je logicky. Utz si mam nechat udelat uz v 19tydnu pro vsechny pripady. Aby byl kdyztak cas na dalsi vysetreni. Sama si porad rikam, ze je to v pohode, ale stejne to tam uvnitr hloda. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
9.1.13 21:00

Nám naměřili NT 2,8 musela jsem na genetiku, nejdřív mi vzali krev, za to jsem platila 1000,– a kdyby to vyšlo špatně tak pak bych šla na plodovku…ale vše vyšlo v pořádku ;) tak se neboj…myslím že NT 2,3 je v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
9.1.13 22:28

Hlavně je potřeba si uvědomit, že pokud je to NT v normě (a ta norma se liší, ale od 2,5 do 3, takže v ní jsi), tak je potřeba ho poměřovat v souladu s ostatníma hodnotama, které se do výsledku screeningu započítávají a dívat se na konečný výsledek, který je ok a není ani hraniční.

Pro příklad - pokud bys to NT měla třeba „jen“ 2, tak se ti rizika hned sníží… třeba na 1:2000 (střílím od oka)… stejně jako s věkem… z jedné hodnoty v normě se nedá vycházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí