Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Rodině to řekni, protože kdyby se nedejbože diagnóza potvrdila a ty šla na ukončení, tak mi věř, že budeš potřebovat jejich podporu. Tohle člověka dost semele. A čekat s oznámením těhotenství až na 19tt, kdy budeš mít kompletní výsledky taky není rozumný.
To je asi individuální, já oznamovala těhotenství před lety pod stromečkem a byla jsem ve 20 týdnu. Üplne to stačilo. Do cca 22 týdne na mě ale nebylo téměř nic vidět.
Souhlasím s @Janli .
Moje dcera je už dospělá a v takové situaci bych byla „moc ráda“, kdyby ji mohla být oporou
Druhé dítě mělo také vysoké NT, ani krev tenkrát nebrali, podle tabulek riziko 1:20.
Je zdravé, dospělé.
Zdravím, ocitla jsem se v situaci, kdy nevím, jak postupovat. Cca půl roku jsme se s partnerem snažili o miminko a najednou se zadařilo. První trimestr jsem protrpěla nevolnostmi, přede všemi se mi to nějak podařilo skrývat a nastal první screening, kde mi zjistili NT 3,6 mm, riziko DS 1:322. V 16 týdnu mě čeká odběr plodové vody. Už jsme se těšili, že to řekneme rodině, ale po tomto zjištění nevím, jestli to oznamovat nebo ještě počkat na výsledky. Doktorka mě uklidňovala, že to riziko je opravdu malé, že by se znepokojovala, kdyby to bylo pod 300. Partner už si hledal různé info a dočetli jsme se, že takové výsledky má kolem 8% těhotných žen a z těch 8% se rodí 97% zdravých plodů, což mě trochu uklidnilo, ale strach samozřejmě mám. Po výsledcích po screeningu jsem měla v plánu jet koupit nějaké první body pro prcka, ale v tom šoku jsme jeli rovnou domů, kde jsem prospala celý zbytek dne, když už jsem nespala, tak jsem plakala. Vím, že když to řeknu našim, budu v nich mít maximální podporu, ale přeci jen nevím. Vám kterým naměřili vyšší hodnotu NT, čekaly jste nebo jste to rodině oznámily?