Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám takový asi blbý dotaz
NT screening mi vyšel na výbornou, a mě by zajímalo jaká je v tomto případě možnost, že by se s miminkem ještě něco mohlo stát? Jaké je riziko, že se přestane vyvýjet, nebo že mu přestane bít srdíčko?
Samozdřejmě miminku věřím, že bude v pohodě, ale občas mi hlavou prolítnou černé myšlenky a jen tak ze zvědavosti mě napadlo jestli jste se s něčim takovym setkaly?
Předem díky za reakce
kašli na černé myšlenky, nebo se zblázníš.. vždy je riziko, že se to podělá - i na poslední chvíli, před porodem, těsně po porodu atd.. to si nepřipouštěj. Vyšel Ti dobře screening, těš se na zdravé krásné mimčo a nenervuj se.. nám třeba vvv objevili až 34 tt ![]()
Jistotu nemáš nikdy a vždycky se může něco stát. Po prvním trimestru sice nemůže vzniknout VVV, tam už je vše „založeno“, ale že se miminku přestane dařit, to se stát bohužel může. Je zbytečné na to myslet.
@hanka.br. píše:
Jistotu nemáš nikdy a vždycky se může něco stát. Po prvním trimestru sice nemůže vzniknout VVV, tam už je vše „založeno“, ale že se miminku přestane dařit, to se stát bohužel může. Je zbytečné na to myslet.
vvv se může projevit mnohem později ![]()
@Anonymní píše:
NT screening mi vyšel na výbornou, a mě by zajímalo jaká je v tomto případě možnost, že by se s miminkem ještě něco mohlo stát? Jaké je riziko, že se přestane vyvýjet, nebo že mu přestane bít srdíčko?
Samozdřejmě miminku věřím, že bude v pohodě, ale občas mi hlavou prolítnou černé myšlenky a jen tak ze zvědavosti mě napadlo jestli jste se s něčim takovym setkaly?
Předem díky za reakce
Když miminku věříš, tak to neres. Ono bohužel se může stát během těhotenství cokoli a i při porodu nebo po porodu. Riziko je vzdy, bohužel, ale je lepší na to nemyslet. Nectí si nic na netu, protože jinak se zblaznis.
@martina.se píše:
vvv se může projevit mnohem později
Psala jsem, že nemůže vzniknout, nikoli, že se nemůže projevit.
Asi takhle, nikdo ti nikdy 100% neřekne, že se ti narodí zdravé miminko, které zemře až v 80 letech.. Nějaké malé riziko vždy je, jsou tu k dohledání velmi smutné příběhy.. Rada je jediná, věř miminku a nepřipouštěj si, že bys mohla nějakým malým procentem patřit mezi maminky, co prožily tragédii, nebo žijí s ne úplně zdravým ditkem. Tes se na miminko a na tohle vše se vyprdni ![]()
Já měla screening taky v pořádku, ale měla jsem HELLP syndrom a porodila jsem předčasně a malá umřela devět dni po porodu, nikdo ti nezaručí, že vše bude v pořádku, ale musíš myslet pozitivně a doufat.
No, asi takhle. kdykoli se může stát cokoli. ale zase po tom prvním trimestru se hodně snižuje riziko
věř miminku a nezabývej se tím, užívej si těhotenství
Díky za komentáře
snažim se myslet pozitivně, jen mě občas napadne něco negativního. Až začnu cítit pohyby asi mě to uklidní víc, než když ted nevim co se tam děje ![]()
Mrzí mě zkušenosti maminek i budoucích maminek co si prožily to špatné a přeju hodně sil ![]()
@Anonymní píše:
Díky za komentářesnažim se myslet pozitivně, jen mě občas napadne něco negativního. Až začnu cítit pohyby asi mě to uklidní víc, než když ted nevim co se tam děje
Mrzí mě zkušenosti maminek i budoucích maminek co si prožily to špatné a přeju hodně sil
věř mi, že neuklidní
pak budeš zase napjatě sledovat, jak dlouho nekope ![]()
@Anonymní píše:
@atominnka ty umíš potěšitale děkuji
mám dvojnásobnou zkušenost
![]()
@atominnka naprosty souhlas. Napred jsem se bala NT screeningu, tesila se, az doklepeme 1.nejrizikovejsi trimestr… pak jsem zacala sledovat pohyby ( tema umi mimino taky pekne vystrasit, kdyz dlouho nic…), pak napeti z velkeho ultrazvuku, t. c. strach z porodu, taky aby na posledni chvili neselhala placenta, pupecnik, ja… proste to nema konec, takze lepsi na to vubec nemyslet!
![]()
A když už jsme u těch pohybů.. kdy jste je začaly cítit? jsem ve 14tt a mám pocit že se jich nedočkám ![]()

Předem díky za reakce