Nucení kaše na noc

Anonymní
10.3.24 20:47

Nuceni kaše na noc

Ahoj mám tu jeden dotaz.
Mám 6m dceru, která je kojena plus dáváme příkrmy. V noci se normálně budí na kojení tak 3×… v 5 měsících měla necelých 5kg. Je nedonosena (36tt) a podle dr vše v pořádku a prospívá. Ale teď ten dotaz.. moje mama mi furt nutí, abych ji dávala na noc kaše, ze bude lip spát, ze se nemůže ani vyspat protože je hladová a ze ji mám dat tu kaši a ze bude pribirat. Me se to moc nezdá a vůbec ji tu kaši dávat nechci teda. Samozřejmě jsem ji to řekla, ale ta si jede svoje. Proč bych ji měla dávat kaši, když její zdroj potravy je porad MM. Chtěla byxh znát názor treti strany. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35713
10.3.24 20:49
@Anonymní píše:
Ahoj mám tu jeden dotaz.
Mám 6m dceru, která je kojena plus dáváme příkrmy. V noci se normálně budí na kojení tak 3×… v 5 měsících měla necelých 5kg. Je nedonosena (36tt) a podle dr vše v pořádku a prospívá. Ale teď ten dotaz.. moje mama mi furt nutí, abych ji dávala na noc kaše, ze bude lip spát, ze se nemůže ani vyspat protože je hladová a ze ji mám dat tu kaši a ze bude pribirat. Me se to moc nezdá a vůbec ji tu kaši dávat nechci teda. Samozřejmě jsem ji to řekla, ale ta si jede svoje. Proč bych ji měla dávat kaši, když její zdroj potravy je porad MM. Chtěla byxh znát názor treti strany. Děkuji

Ne, nebude po kaši líp spát. V 6 měsících bych ji nedávala a už vůbec ne na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4609
10.3.24 20:53

Generace nasich rodicu je kasi na noc posedla, poslouchala jsem to stejne u obou kluku :lol: kase u nas se ji, kdyz uz, tak rano.. mladsi ji dostal parkrat na noc, kdyz jsem nemela nic jinyho a jednou se mi z ni akorat poblil. Vecer dostava nejcasteji huste zeleninove polevky, do kterych davam treba pohanku, vlocky, quinou, takze take zasyti (je mu ted 9 m), v 6 m dostaval vecer nejakou zeleninu (zejmena proto, ze vecerel starsi a on chtel taky jist):

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6433
10.3.24 21:04

V 6m dítě příkrmy akorát začíná a určitě ne kaší na noc. Naopak nové věci se mají dávat přes den, kdyby to dítěti nesedlo nebo mělo alergii. Hodně dětí po kaši bolí bříško nebo mají zácpu, je dost tuhá. A moje dítě nikdy po kaši nespalo, jelikož je sladká. Takže jsme dávali večer polévky, když byly zavedené příkrmy. Kostku cukru do sunaru asi taky nehodíš, dítě do chodítka neposadíš a dudlík do medu nenamočíš. Což byly rady za doby našich rodičů. Tehdy byly informace takové a dnes víme zase o něco víc o výživě. Maminka ať si něco nastuduje o mateřském mléce a prikrmech, těch informací je všude mraky. A přestane kojenemu dítěti vnucovat kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
10.3.24 21:08

No, moje dítě kaši na noc ji, špatně mu po ní není, sladká taky není, ale spí po ní úplně stejně jako po čemkoli jiným. Takže rozhodně ne celou noc a stejně v noci pije mlíko. První dcera celou noc spala, a to bez ohledu na to, co jedla. Je to blbost. Vůbec mu to nedávej, když nechceš.

• Citovat
  • Upravit
10919
10.3.24 21:20

Jednak si myslím, že ti spi krásně. A za druhý, děti se budi i z jiných důvodů, než je hlad. Ja bych ji kaši na noc nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dia917
10.3.24 21:32

Děkuji. Mám na to stejný názor. Snažím se ji to vysvětlit, ale nedá se odbyt. Zkusila jsem ji to vysvetlit i tím, že malá když byla mladší, tak trpěla na bolesti bříška i bez kaše a nemám zapotřebí, aby se mi v noci budila brekem a kroutila se. Její odpověď byla, že mi přinesla kaši rýžovou a ze prý v 6m má už spát celou noc a ne se budit.
Proč proste tahle generace všude cpe nevyžádané rady. Naposledy měla miminko mého bratra před 16ti lety tak je sakra jasný, ze se za tu dobu věci změnily i co se miminek tyče tak proč? Je to moje mamka ale za tohle bych vrazdila

• Citovat
  • Upravit
10919
10.3.24 21:57

@Dia917 Nedej se, je to tvoje dite. Mne se budi syn v noci každou chvíli, nechce jíst prikrmy. Uz to nerada nekde říkám nahlas, protože ty rady…a nevím, proč to některé lidi v okolí tak drazdi, nevyspala jsem ja, kojim ho taky ja, ne oni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.24 22:06

@Dia917 a vy bydlíte dohromady? Mame druhou dceru, nedonošenou o 6tydnu, teď v 6m poprvé ochutnává v poledne zeleninu, jinak je kojená a i naše 4leta se v noci budí a nemá hlad, prostě se jí nebo zda a potřebuje nás, natož to malé miminko ;)

• Citovat
  • Upravit
25079
10.3.24 22:10

Taky bych kaši nedávala. Ptala jsem se na to kdysi pediatra, protože moje děti to ani jedno nechtěly a on mi řekl, ať jsem ráda, že některé matky to dětem vyloženě cpou a pak jsou ty děti obézní. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22876
11.3.24 06:09
@JancaS84 píše:
Ne, nebude po kaši líp spát. V 6 měsících bych ji nedávala a už vůbec ne na noc.

Jsem stejného názoru ;)

Já měla takovou chytrou babičku, prý jsem i dítě trápila, že nemělo do 8. Měsíce kapku vody :lol:
(Kojila jsem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
11.3.24 07:41

Některým dětem kaše na noc způsobuje bolení. Je těžká na trávení.
Jinak kaší na noc se začínalo ještě před 20 lety. Zase takový pravěk to není :mrgreen:
Dělala bych to dle sebe.
Zkusit to můžeš, uvidíš. Já dělala ty obyčejné z MM.

• Citovat
  • Upravit
1186
11.3.24 07:53
@Dia917 píše:
Děkuji. Mám na to stejný názor. Snažím se ji to vysvětlit, ale nedá se odbyt. Zkusila jsem ji to vysvetlit i tím, že malá když byla mladší, tak trpěla na bolesti bříška i bez kaše a nemám zapotřebí, aby se mi v noci budila brekem a kroutila se. Její odpověď byla, že mi přinesla kaši rýžovou a ze prý v 6m má už spát celou noc a ne se budit.
Proč proste tahle generace všude cpe nevyžádané rady. Naposledy měla miminko mého bratra před 16ti lety tak je sakra jasný, ze se za tu dobu věci změnily i co se miminek tyče tak proč? Je to moje mamka ale za tohle bych vrazdila

Já jsem dávala svoji nejstarší dceři kaši snad od 4 měsíců, tchýně mě to tak naordinoval a. Já byla mladá a blbá, tak jsem ji poslouchala. Přestala jsem kojit, dávala jsem Sunar, jenom pro to, že mě furt radila. Víš, jak mi připravovala kaši před tím, než jsme dělali z krupičky? Z moučné jíšky. Když jsem pak měla další děti, kaši jsem nedávala vůbec nikdy, nechtěli ji. To se mohla zbláznit. Před 16 lety, když tvoje mamka měla tvého bratra, se s miminko dělalo, co se jídla týče, to co dnes. To jen ona jela pěkně po staru.
Ještě jsem zapomněla dodat, nejstarší je 33 a nejmladší 21 a to už se kaše tak moc nedavali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
11.3.24 11:39

Za mě když dítě nedostane kaši vůbec tak se taky nic nestane… já ji dávala asi od 8-9m a to jen ráno na snídani, dělala jsem si domáci kaše, ochucené ovocem. Ale večer jsem nedávala.. je to na noc těžké, hůře travitelné… a já si učila dítě od malinka prostě na nesladké večeře. V 6m měla prostě mléko na večeři, potom kolem 10m jsme začai dávat husté zeleninové polévky všelijaké… to si dala kolem 18hodiny, a pak ještě před spaním dávku UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
11.3.24 12:16

@kačka39 mam děti 24, 22 a 18 a u všech se jako první doporučovala kaše z MM na noc ( ne tedy ty ovocné m, ale obyčejné). Ne rodiči, ale normálně pediatrem. Stejně jako se začínalo mrkví.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko