Miminko (6M) vynechá chod

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Veru49
7.3.24 10:09

Miminko (6M) vynechá chod

Ahoj holky, dcera 6M je již na režimu : svačina- oběd - svacina (rano a večer, v noci mliko) obcas se mi stane ze jeden den se dopoledne hezky nasvačí a druhý den tu samou svačinu nechce. A nechce. Nechci ji hned nabizet neco jineho aby si nezvykla, ze si bude vybirat.

Máte zkušenost? Diky!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11796
7.3.24 10:20

Já bych zkusila klidně jinou svačinu nabídnout. když dítě nechce nabidnu ještě jedno jiné jídlo ale tím končím…nenabizim třeba 5 věci..max ty dvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
7.3.24 10:24

Já bych to tak nehrotila, však ty taky nemáš vždycky chuť na to samé. Já alternativu vždy nabízím, a když ani to nechce, tak asi nemá hlad. Nebo někdy chce mliko. Však v šesti měsících je to ještě malinký miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4835
7.3.24 10:32

A proč by si nemohla vybrat? Možná by pomohlo, pokud bys jí dala na výběr rovnou z alternativ, které jsou pro tebe přípustné - dáš si banán nebo jablíčko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
7.3.24 10:54

@Veru49 dávám dětem od těch 6 měsíců na svačiny vybrat ze dvou, pro mě přípustných, variant. Později přibyla na výběr i snídaně a večeře. Budou jim tři a rozhodně nejsou na jídlo vybíraví. Oběd sní takový jaký uvařím. Aspoň se naučí rozhodovat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru49
7.3.24 11:05

Dobre, holky. Moc diky!
Jen pro upresneni - mela jogurt a merunky nechtela ani jedno a vcera papala krasne. Tak me zajimalo, zda neni moje dite jedine co si vybira :D

• Citovat
  • Upravit
986
7.3.24 12:14
@Veru49 píše:
Dobre, holky. Moc diky!
Jen pro upresneni - mela jogurt a merunky nechtela ani jedno a vcera papala krasne. Tak me zajimalo, zda neni moje dite jedine co si vybira :D

Vůbec :) je to normální, někdy prostě nemají chuť. Někdy něco dokonce ze dne na den přestanou jist, pak zas začnou… hele, nejlepší je se tím úplně nezabývat, hlady nezhynou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
7.3.24 19:54
@Veru49 píše:
Dobre, holky. Moc diky!
Jen pro upresneni - mela jogurt a merunky nechtela ani jedno a vcera papala krasne. Tak me zajimalo, zda neni moje dite jedine co si vybira :D
A v
@Veru49 píše:
Ahoj holky, dcera 6M je již na režimu : svačina- oběd - svacina (rano a večer, v noci mliko) obcas se mi stane ze jeden den se dopoledne hezky nasvačí a druhý den tu samou svačinu nechce. A nechce. Nechci ji hned nabizet neco jineho aby si nezvykla, ze si bude vybirat.Máte zkušenost? Diky!

Tak je to malé miminko, měla by mít hlavně mlíko a jídlo pouze jako doplněk, je naprosto normální že jídlo odmítne. Nebo prostě nechce to stejné, pro ni je vše nové, ještě ochutnává a poznává.

Každopádně co je špatného na tom aby si vybírala jídlo? Ty taky jíš jenom to co ti určí někdo jiný? A když jí něco nebude chutnat tak ji to budeš nutit nebo bude hlady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru49
7.3.24 20:24

@Jelitoo
Paní Jelitoo, děkuji za zprávu. Nikde jsem nepsala, že dceři přes den odpírám mléko.
Popisovala jsem aktuální stav, jak to máme zavedené…. Zajímalo mě, zda má některá z maminek zkušenost s tím, že dítě jeden den něco jí s chutí a druhý den to same nechce!
Nedala jsem ji nic co by nechtěla, nic co nejedla.
A Tady nešlo o to, zda bych chtěla své dítě držet hlady, ale ZAJIMALO ME ZDA MA NEKDO tuto zkusenost.

• Citovat
  • Upravit
10
8.3.24 20:17

@Veru49 Jdi přesně tou cestou, kterou sama popisuješ ;-). Holčička je ještě malá a neřídí se chutí „na něco“, ale pocitem hladu. Když nechce, nenuť ji, ale ani nenabízej jinou alternativu. Předejdeš takto možným problémům do budoucna. Podej až další jídlo v době, kdy bude mít hlad ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí