Miminko (6M) vynechá chod
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Já bych zkusila klidně jinou svačinu nabídnout. když dítě nechce nabidnu ještě jedno jiné jídlo ale tím končím…nenabizim třeba 5 věci..max ty dvě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to tak nehrotila, však ty taky nemáš vždycky chuť na to samé. Já alternativu vždy nabízím, a když ani to nechce, tak asi nemá hlad. Nebo někdy chce mliko. Však v šesti měsících je to ještě malinký miminko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč by si nemohla vybrat? Možná by pomohlo, pokud bys jí dala na výběr rovnou z alternativ, které jsou pro tebe přípustné - dáš si banán nebo jablíčko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru49 dávám dětem od těch 6 měsíců na svačiny vybrat ze dvou, pro mě přípustných, variant. Později přibyla na výběr i snídaně a večeře. Budou jim tři a rozhodně nejsou na jídlo vybíraví. Oběd sní takový jaký uvařím. Aspoň se naučí rozhodovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobre, holky. Moc diky!
Jen pro upresneni - mela jogurt a merunky nechtela ani jedno a vcera papala krasne. Tak me zajimalo, zda neni moje dite jedine co si vybira ![]()
- Citovat
- Upravit
@Veru49 píše:
Dobre, holky. Moc diky!
Jen pro upresneni - mela jogurt a merunky nechtela ani jedno a vcera papala krasne. Tak me zajimalo, zda neni moje dite jedine co si vybira
Vůbec
je to normální, někdy prostě nemají chuť. Někdy něco dokonce ze dne na den přestanou jist, pak zas začnou… hele, nejlepší je se tím úplně nezabývat, hlady nezhynou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru49 píše:A v
Dobre, holky. Moc diky!
Jen pro upresneni - mela jogurt a merunky nechtela ani jedno a vcera papala krasne. Tak me zajimalo, zda neni moje dite jedine co si vybira
@Veru49 píše:
Ahoj holky, dcera 6M je již na režimu : svačina- oběd - svacina (rano a večer, v noci mliko) obcas se mi stane ze jeden den se dopoledne hezky nasvačí a druhý den tu samou svačinu nechce. A nechce. Nechci ji hned nabizet neco jineho aby si nezvykla, ze si bude vybirat.Máte zkušenost? Diky!
Tak je to malé miminko, měla by mít hlavně mlíko a jídlo pouze jako doplněk, je naprosto normální že jídlo odmítne. Nebo prostě nechce to stejné, pro ni je vše nové, ještě ochutnává a poznává.
Každopádně co je špatného na tom aby si vybírala jídlo? Ty taky jíš jenom to co ti určí někdo jiný? A když jí něco nebude chutnat tak ji to budeš nutit nebo bude hlady?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jelitoo
Paní Jelitoo, děkuji za zprávu. Nikde jsem nepsala, že dceři přes den odpírám mléko.
Popisovala jsem aktuální stav, jak to máme zavedené…. Zajímalo mě, zda má některá z maminek zkušenost s tím, že dítě jeden den něco jí s chutí a druhý den to same nechce!
Nedala jsem ji nic co by nechtěla, nic co nejedla.
A Tady nešlo o to, zda bych chtěla své dítě držet hlady, ale ZAJIMALO ME ZDA MA NEKDO tuto zkusenost.
- Citovat
- Upravit
@Veru49 Jdi přesně tou cestou, kterou sama popisuješ
. Holčička je ještě malá a neřídí se chutí „na něco“, ale pocitem hladu. Když nechce, nenuť ji, ale ani nenabízej jinou alternativu. Předejdeš takto možným problémům do budoucna. Podej až další jídlo v době, kdy bude mít hlad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, dcera 6M je již na režimu : svačina- oběd - svacina (rano a večer, v noci mliko) obcas se mi stane ze jeden den se dopoledne hezky nasvačí a druhý den tu samou svačinu nechce. A nechce. Nechci ji hned nabizet neco jineho aby si nezvykla, ze si bude vybirat.
Máte zkušenost? Diky!