Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky se nikdy nenudím, spíš nestíhám všechno, co bych ráda.
Tak si můžete udělat nějaký výlet i bez chlapa ![]()
Ja myslim, ze je zaklad si prenastavit v hlave, ze je vikend a ze jsi s malym sama, zatimco ostatni maji chlapa doma!! To je myslim to, co Ti nejvic vadi. Ale jestli ten Tvuj dela k-d, jsi na tom vlastne lepe, nez holky, ktere chlapa maji doma jen o vikendech, tj. 8 dni v mesici!! ![]()
Takze si s muzem delejte svoje „vikendy“ v tydnu, kdyz je vsude pohoda bez davu a vikendy bez nej proste ber stejne jako vsechny holky tech 5 pracovnich dni v kuse!! Navic mas vyhodu, ze treba rodice jsou doma a muzes jet za nima, coz v tydnu moc nebyva…
Příspěvek upraven 22.06.13 v 08:56
@lyrica Jsem s malou sama, řidičák sice mám, ale neřídím. Každý víkend jsme někde na výletě, malá je poděs, ale ve vlaku od malinka vydrží. Jsme od Olomouce…takže ZOO Olomouc, Kroměříž (zahrady + malá ZOO v podzámce), ZOO Lešná, Dinopark Vyškov, Lipník n. B., Helfštýn…nebo se domluvím s holkama, co se známe přes net a uděláme pidisraz, jsme 3 ze střední Moravy.
Vždycky v pátek mrknu na net, kde jsou dokola nějaké akce (oslavy města, historické trhy, vystoupení skupin různých žánrů, přehlídky mažoretek, Dětský den…a vyrazíme. Spousta z těch akcí je zadarmo, tak to ani není zátěž pro peněženku.
Dneska máme jet ke kamarádce, ale malá pokašlává, tak možná budeme po několika týdnech doma ![]()
@lyrica sem se mrkla na profil odkud si
mam dnes volny den, rikala sem, si, jestli nejsi z prahy, ale bohuzel… no ja treba dnes jedu k nasim, no, taky nevymyslim nic svetobornyho ![]()
@lyrica tak to má můj chlap se mnou
..on dělá jen přes týden, a já na směny klasika kr. a dl. týden, takže každý druhý vík jsem v práci..taky nemá co dělat, ale já bych mu práci našla
![]()
Ahojky, my to občas máme stejně
Tak nechoď ty samé trasy a jdi jinam ![]()
@lyrica Taky jsem se podívala, odkud jsi. Nemáte poblíž nějakou hernu nebo kryté hřiště? Malej se vylítá a ty se třeba seznámíš s někým, kdo je na tom o víkendech stejně.
Já jsem na rodičáku s tříletou dcerou, ale chodím přes týden ještě na brigádu. Každý víkend se snažím něco vymýšlet, minulý jsme byli v dinoparku(autobusem)dneska jdeme na strašidelný les a hravé hřiště, zítra na koupaliště. Je spousta možností a to jsme malé město. Byli jsme na šlapadlech, v zooparku. Chystáme se na piráty na vodě, do dětského lanového parku, zoo. Chodíme opékat buřty k babičce na zahrádku, jezdíme k tetám na vesnici, jedna má velké hospodářství, malé se tam líbí prasátka, králíci, kachny, husy, koťátka nebo třeba do lesa.
@lyrica - no já tě třeba úplně chápu, mám koničky, které s malou nejde dělat absolutně, a zbytek mě prostě dělat nenechá. zatím je malá, takže se nemůžeme pustit ani do ničeho tvořivého (až tak), a bydlíme hodku za městem, takže vycházky stále dokola. Navíc malá je často nespokojená, takže je náročné ji něco vymýšlet.
Fakt závidím maminkám, co mají klidné dítě, už proto, že já jsem klidnější povahy (narozdíl od malé). A navíc k tomu všemu jsem se přestěhovala do nového města, takže tu zatím nemám žádné kamarádky, žádné hlídání. No musím vydržet, snad se to s věkem mění.
Jak vidíš, tak co maminka, to jiná zkušenost.
@valkil píše:
Miluju ruční práce všeho druhu.
Internet, hry dokázala bych u toho prosedět dny. Někdy aplikuju malýho na klíně, kouká na iPad a já jsem na compu
Ráda čtu, procházím se, ráda jezdím po Praze autobusem, kde jsem ještě nebyla (to už jsem teda dlouho nedělala).
S kamarádkama se sejdu někdy i o víkendu, někdy jsou s partnerem, jindy bez. Ten můj na procházky moc není, takže jdu i bez něj. O víkendech toho stejně společně
moc nepodnikáme - nákup, návštěva rodičů.
tak takové dítě upřímně závidím a přeju ![]()
Díky za nápady ![]()
Snad ať jsou zase ta horka, abychom mohli k bazénu a bude pohoda
¨
Teď jsme vyráběli nanuky, malej je jak prase, ale spokojenej ![]()
V tomhle věku dítěte to není o konicku pro maminku, ale pro mminko: )
vaření, básničky, výpomoc s úklidem, kreslení, plastelina…
Sama ráda čtu, nedávno jsem začala plést, ale s mladetem to jde tak po koňských.
Tak to máš dobré, že jen každý druhý víkend. Můj je v práci každý víkend, i pátky. takže.. no, co ti mám povídat. Hlavně nesnáším neděle, tady chcípl pes, venku nikde nikdo, obchody zavřené, pořád jen chodíme venku a je to nekonečné.
@lyrica - mě právě hodně pomohl ten řidičák. Dělala jsem teprve letos, hlídat musel manžel, bylo to náročné, ale neskutečně nám to pomohlo. Otevřely se další možnosti, a malá je nadšená, že nějaká změna, a necítím se tak omezená.
Jejda, já už se těším, až malou začne něco bavit, nějaké odrážedlo, plastelína, malování (doufám teda, že začne
)