Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o radu.
Syn 39 teploty, nevíte za jak dlouho zabere Nurofen? Dala jsem mu ho před hodinou a stále nic 😫…
Jinak žádné jiné příznaky krom teploty nemá 😏 🙃 😱
Kolik je synovi let a kolik si mu dala nurofenu? Nám zabral většinou do 40 minut. Lépe nám zabírá paralen/panadol.
Ještě poradím, pokud nurofen nezabral, udělat zábal, zabalit do mokrého studeného ručníku, přes ten už nic nedávat! Nechat alespoň 10-15 minut, nebo vlažná sprcha (teplota vody v tvém případě 37C)
Za cca 2 hodiny dej paralen.
Před týdnem jsem byla na pohotovosti s půlroční, měla v noci 40, tak jsem dostala školení ![]()
Horečka není nebezpečná do 41C, hlavně hlídej dostatek tekutin.
Příspěvek upraven 30.07.22 v 21:58
Nám zabírá do 45 minut. Jinak čípek zabírá trochu rychleji než sirup.
Nurofen čípky u obou holek zabírají velmi rychle, do cca 20-30 minut klesne horečka a uleví se jim od bolesti - “ožijí”. A účinek trvá dlouho. Naopak paralen čípky téměř vůbec nefungují ![]()
Sirup cca 1-1,5,tříletý a srazí o půl stupeň max stupeň, vygoogli octove ponožky a při studených nohou se zábaly nedávají pozor.
@Bubla Bůčková píše:
Sirup cca 1-1,5,tříletý a srazí o půl stupeň max stupeň, vygoogli octove ponožky a při studených nohou se zábaly nedávají pozor.
Ano, to se studenými nohami jsem zapomněla dodat. Děkuji za doplnění ![]()
@Lennie1998 píše:zřejmě 6 nebo 7.nemoc teploty jsou tři dny a pak vyrážka.
Ahoj, prosím o radu.
Syn 39 teploty, nevíte za jak dlouho zabere Nurofen? Dala jsem mu ho před hodinou a stále nic 😫…
Jinak žádné jiné příznaky krom teploty nemá 😏 🙃 😱
Záleží, teď když měla malá covid, tak ji zabíral nurofen někdy až za 1.5 hodiny a hrozně rychle to pak stoupalo zpět, musela jsem střídat s paralenem.
Synovi zabírá Nurofen líp něž léky s paracetamolem. Nejrychlejší je čípek Nurofen - ten zabere tak do 30min. Teď taky měl takovou třídenní „věc“, žádné problémy jiné, kašel, rýma, vyrážka - NIC. A dva dny horečku kolem 39 a tentokrát mu i ten čípek Nurofen zabral pomaleji a na chvíli. Střídala jsem s Panadolem, ale jak říkám, ten je u nás tak spíš pro udržení, aby to nešlo ještě nahoru. Zas někomu zabírá líp právě paracetamol. Každopádně ještě jsem dávala studené /vlažné/ ponožky - ale zábaly obecně se nemají dělat, když jsou studené končetiny. Kdyby jsi se rozhodla střídat Nurofen x Panadol, nezapomeň na časové odstupy. Ono to platí i u těch léků jednotlivě. Hlavně paracetamol se nesmí předávkovat. ale to asi víš. Držím palce. Já jsem vždycky v nervu, i když horečka je u dětí běžná, tak dokud to neleze dolů a syn zas neřádí a nelítá po bytě, mám strach. ![]()
@Mutlice přesně i já, no volala jsem si na pohotovost, poradili a teplota se snížila, řekli že nurofenu krát dva dle krabičky, takže místo 5ml 10ml, že je to poddávkovane… Pomohlo.. jo taky nic nemá, jen tu teplotu 😫 😫
Poprvé 39 😏????
Teď má 37 👋 😄
@Lennie1998 píše:
@Mutlice přesně i já, no volala jsem si na pohotovost, poradili a teplota se snížila, řekli že nurofenu krát dva dle krabičky, takže místo 5ml 10ml, že je to poddávkovane… Pomohlo.. jo taky nic nemá, jen tu teplotu 😫 😫
Poprvé 39 😏????
Teď má 37 👋 😄
Bacha i na rychly pokles.
Tech 39 jsou nervy, ale jestli se chova normalne, zkus nepanikarit, horecka znamena, ze telo ucinne bojuje.
Zabal nebo koupel jsou lepsi, srazi teplotu o tech pul stupne stupen, to je akorat.
@Lennie1998 píše:
Poprvé 39 😏????
Teď má 37 👋 😄
Ty deti horeckou vlastne bojuji v mnoha situacich, proti vsemu skoro. Je to casty. Je mozne, ze se nic nevyklube. Muze se treba pozitri osypat (a je to vetsinou sesta nemoc nebo i nejaky jiny cislo
). Zalezi fakt taky, jak se jinak projevuje. Jsou deti, co s 38C skacou po gauci jako nic. Syn je takovy, ze na nem vidim uz zvysenou a pri vyssi je to uplne jiny dite
Tak vzdycky taky trnu…