Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Na 16 kg je 16ml za den, na 18 kg 18 ml za den. Dala bych podle váhy.
10mg/kg po 6 hodinach. Tzn. 170 mg na jednu davku. Muzes stridat s paralenem, tam je to az 15 mg/kg co 8 hod
Tolik ml, kolik je polovina váhy, v tvém případě tedy 8,5ml, po 8 hodinách. Denní dávka je 20 až 30mg na kilogram, 8,5ml odpovídá těm 30.
Příspěvek upraven 22.01.24 v 20:31
@JancaS84 píše:
Na 16 kg je 16ml za den, na 18 kg 18 ml za den. Dala bych podle váhy.
Paneboze jen to ne. Jsou ruzna davkovani. Nektery sirup ma v 1ml/20 mg a nektery ma v 1 ml i 40 mg ibuprofenu. Ridit se dle kg a mg ne ml!!!
@Kachlicka111 píše:
Paneboze jen to ne. Jsou ruzna davkovani. Nektery sirup ma v 1ml/20 mg a nektery ma v 1 ml i 40 mg ibuprofenu. Ridit se dle kg a mg ne ml!!!
40mg je až od 20 kilo a 6 let, to se zakladatelky netýká.
@Kvestorka píše:
40mg je až od 20 kilo a 6 let, to se zakladatelky netýká.
Proč ne? Jen ho dáš méně.
Já to dávkování nevím přesně, ale když měla dcera 10kg, tak mi pediatr říkal, ať dávám 5ml po 8h. Takže u tebe to bude 8,5ml?
Třeba někdo zkušenější poradí.
@Anonymní píše:
Zdravím, kolik prosím dát synovi který má 2,5 let a 17 kg nurofenu sirupu? Těch 2,5 ml? Není to na jeho váhu už málo? Už asi hodinu se to snažím nějak najít na netu ale jsem z toho fakt blbá už. Děkuji za rady.
Jakou sílu sirupu máš?
Nevim, proc tomu tak je, ale nurofen ma spatne davkovani na krabicce.
Jedna davka se da spocitat timto zpusobem:
Pokud se bavime o nurofenu 20mg/ml, pak pocitas v tvem pripade takto:
17×10/20 = 8,5ml je jedna davka. Muzes dat 3× behem 24 hodin.
Pokud se bavime o nurofenu 40mg/ml, pak pocitas takto:
17×10/40 = 4,25ml, ale mam dojem, ze tenhle silnejsi je az od 20kg.
Kazdopadne za sebe doporucuju jeste octove ponozky. ![]()
https://mudrbatelkova.cz/horecka/
Můžeš 3× denně 6-8 ml toho sirupu 20mg/ml, nebo 3-4ml sirupu 40 mg/ml.
Příspěvek upraven 22.01.24 v 20:57
Jo a jestli mas instagram, doporucuju sledovat pediatricky tam. Napriklad pediatrie_s_laskou. Ma tam o davkovani prispevek z ledna 2023.
@Anonymní píše:
Zdravím, kolik prosím dát synovi který má 2,5 let a 17 kg nurofenu sirupu? Těch 2,5 ml? Není to na jeho váhu už málo? Už asi hodinu se to snažím nějak najít na netu ale jsem z toho fakt blbá už. Děkuji za rady.
@Anonymní píše:
20mg/ml
Na té krabičce musí být, kolik máš dávat ml na 1 dávku podle váhy. Já ti neporadím, máme polský Nurofen, podle něho bys dávala 3,75 ml 3× denně, ale netuším, jak silný Nurofen se prodává zde. Ale design máme stejný, takže tam bude také tabulka s váhou. Dělám to podle váhy a je to v pořádku.