Nutit dítě do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13
3.1.16 20:38
@j.a.n.i1 píše:
@Gina108 Třeba u nás berou od 2,5 a co pokud to počůrávání a pokakávání není pravidelné, tak to nijak nehrotí.

To u nas je ve tride takhle hodne deti! stalo se to spis ze zacatku nez si zvyknout, ze musi jit opravdu uplne sam…v Jeslich chodil s ucitelkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.1.16 20:42

Pokud jsi doma, nedávala bych ho tam vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
3.1.16 20:47
@SIMONA1234 píše: Řve tam celý den? Nebo jen scénka ráno? Od toho bych se odvíjela…pokud trpí celý den, stáhla bych ho. Pokud ne, dala bych ho na víc dní, ne na jeden. Jeden den je na prd. Nemá se na co těšit, děti mají krátkou paměť…těší se ze dne na den. Včera mi Péťa slíbil půjčit to nové auto…hurá, těším se, zítra bude divadýlko, půjdem na nové hřiště atd…za týden neví NIC. Vypadne z kolektivu…kamarád (pokud nějakého vůůůbec zvládl najít) má po týdnu JINÉHO nej kámoše…tak to je. Svět dětí v kolektivu je jiný, než svět nás dospělých v práci…

To je presto Ono! tyden dlouha doba I on si nemuze zvyknout a navic na vse zapomene I oni na neho! hlavni problem nemluvi a nedokaze se ani moc skamaradit podle me.tak si myslim, ze na jaro bude starsi a navic nas jeste cekaji v unoru na mesic lazne, takze stejne prerusi :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
3.1.16 20:50

@stuky Pokud jsi doma, tak bych to nehrotila a nedávala. Třeba není na tak velký kolektiv ještě připravený. Počkala bych do jara, do té doby bych hodně kolem školky chodila, mluvila o ní jen v superlativech a připravila ho na to.

• Citovat
  • Upravit
809
3.1.16 20:59

Nech si ho doma a ještě si ho užij. Já dceru taky dala až o půl roku dýl a najednou vše proběhlo hladce a byl to obrovský rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
3.1.16 21:17

Nech si ho doma a v klidu si ho užij, proč ty nervy podstupuješ? Stresuje to tebe i malýho. Moje tříleťačky do školky chodit nechtěly, tak jsem je tam nedala, ačkoli jsem měla doma novorozená dvojčata a někdy to byl pěkný záhul, mít je všechny doma. Ale starší holky jsem si vymazlila, užily jsme si spolu a ve 4 letech nastoupily do školky s nadšením a jsou tam úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
3.1.16 21:19

Řeším to samé s tím rozdílem, že dceři už je 3,5. Do školky nastoupila na konci září, 14 dní brečela hodně každé ráno, první dny i celý den. Po té se to trochu zlepšilo, obvykle nebrečela, ale už od večera říkala, že tam nechce. Učitelky tvrdí, že je to jen ranní divadlo pro nás. Když pro ní po obědě chodím je obvykle veselá, prý se zapojuje o dětech ze školky mluví. V listopadu se to zase zhoršilo, začaly zase ranní scény, dle učitelek prý jen pro nás, pak ok. Každopádně každý den říkala, že už do školky nechce, před spaním taky, od rána prosila, ať tam nemusí. Celý prosinec byla nemocná a zítra by měla jít…Asi to dopadne tak, že ji nedám a zkusím to třeba za 2 měsíce. Skutečně je kolektiv tak potřebný? Je fakt, že jinak mezi děti moc nepřijde. Má mladší ségru a pravidelně se stýká jen s jedním vrstevníkem. Ale každý den ji trápit? Zase jsem ale viděla, jak ji školka prospívá, nové básničky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
3.1.16 21:19

@Ronja Ty máš 2 x dvojčata…??? 8o 8o :mrgreen: No to je masakr… :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
3.1.16 21:21

Řešila jsem to v září, první dvy dny natěšená, pak pláč, hysterie, počůrávání,..apřes všechny rady typu, dej jí tam, zvykne si, nerozmazluj jí, jsem si jí nechala doma a nelituji…nemluvim o školce, nechávám to na ní, až dozraje, mám doma ještě půl roční holčičku, takže naštěsí mám na výběr…není to jednoduché, chodím i k psycholožce, jak je to náročné :)) ale už se to dává do klidu a já nelituji…i holky k sobě mají blízko a já vím, že se mi to jednou vrátí…nikdo mi čas, který mám s nimi strávený teď nevrátí… :srdce: ikdyž je to o nervy, ne že ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
3.1.16 21:24

.

Příspěvek upraven 01.03.16 v 15:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
3.1.16 21:24

A tím, že ho tam budeš dávat i přes tyto jeho známky psychického vyčerpání z jednoho dne mu můžeš hodně duševně ublížit, to tě nestraším, to je pravda…tak se na to vyprdni, uleví se vám oběma a uvidíš, že přijde čas a sám bude chtít jít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
3.1.16 21:26

@Ronja moje slova!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
3.1.16 21:32

Taky bych ho tam nedávala, když nemusíš. Moje malá taky chodí na jedno dopoledne týdně(ale do soukromé)a strašně se jí tam líbí, je hodně společenská, ale šla jsem tam stím, že když by brečela, tak jí ihned stahnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
3.1.16 21:35

Pokud nemusíš, tak bych ho stáhla a dala znovu až bude starší, cca 3,5 roku i déle, rozhodovala bych se podle situace.
Setkávání s dětmi se dá zařídit i jinak a podle mě těm dětem nic neuteče. Moje děti šly do školky ve čtyřech a třech a třičtvrtě a bylo tu bez pláče a s nadšením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
3.1.16 21:54

Maminky moc vam dekuji a Jen jsme se utvrdila v rozhodnuti, ze do jara bude doma a pak se uvidi, treba potrebuje jen cas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin