Prosincové děti a zápis do MŠ

2.1.16 17:17

prosincové děti a zápis do mš

Ahoj,

ráda bych se zeptala maminek dětí narozených v prosinci, kdy jste šly k zápisu do školky? Synovi byli teď dva roky a doma řešíme dilema, jestli jít k zápisu do školky již letos, aby nastoupil do školky v září, kdy mu bude 2 a 3/4 roku, nebo v lednu, jako tříletý, případně nechat zápis až na příští rok a dát syna do školky ve 3 a 3/4 roku. Jak jste to řešily vy? Co pro vás bylo při tomto rozhodovaní důležité?
Předem moc děkuji za vaše zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
2.1.16 17:20

No tak u nás neberou přihlášky dětí, jimž k 30.8. nejsu tři roky, takže to bylo jasný. Možnost nastoupit v lednu není. Takže šla ve 3a3/4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
2.1.16 17:20

Potřebuješ se vrátit do práce? Jak zvládá syn odloučení? Jak moc je samostatný?
K zápisu bych šla. Do školy může nastoupit až v prosinci. Do té doby budete platit jen školkovné jestli vás vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
2.1.16 17:23

To záleží na podmínkách ve vaší místní školce. U nás brali k zápisu pouze děti narozené do srpna. Prostě jim musely být 3 roky nejpozději v srpnu toho roku, co nastupovaly do školky. V některých školkách vezmou i 2,5 roku staré dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
2.1.16 17:25

Tak prvotní je, jestli u vás berou tak malé děti…pokud ano a je místo v Mš, tedy není co rok 50 nepřijatých čtyřleťáků (o tříletých ani nemluvím), pak bych zvažovala svoji práci…musím nastoupit nebo ne? Další parametr by byla zralost mého dítěte…bylo někdy hlídané, zvyklé beze mě být půl dne, hystericky celé hlídání pláče nebo je (celkem)v pohodě…
Je to kus od kusu…mám naprosto super holčinu, co nastoupila ve 2 a půl letech, bez problémů a jiné, o rok starší, co se ani po roce v Mš neobléknou, neposedí, jedí jako čuníci nebo po týdnu absence hystericky pláčou…je to fakt individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
2.1.16 17:28

Půjdeme k zápisu letos, chtěli bychom dávat už od září alespoň na dopoledne. U nás berou už děti od 2 let, pokud jsou bez plen a samostatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
2.1.16 17:28

Tak důležité je, jestli musíš do práce. Já musím v prosinci do práce, na jare jdu se synem zápisu. Nejdřív bylo, že pokud ho vezmou, tak až od prosince ve 3 letech, teď prý mi ho možná už vezmou od září. Záleží na školce, kapacitě, ochotě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
2.1.16 17:30

U nas taky berou deti narozene do konce srpna, takze tenkrat jsme sli s klukem k zapisu az jakoby ten dalsi rok a stejne ho nevzali, takze nastupoval az skoro v peti letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.1.16 17:36

Pokud můžeš být doma, nechodila bych, pokud musíš do práce, tak bych to zkusila. u nás by se taky nedostal, berou děti co mají 3 roky do konce října.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.1.16 17:44

Jak kde, u nás berou děti narozené prosinec-únor do školky od ledna jako 3leté ale o 10km dál je školka už od 2 let. Kamarádky syn je únorový, šla s malým k zápisu ale domluvila se, že když bude méně dětí, vezmou jí ho od ledna - teď v únoru mu budou 3 roky a nastupuje teď v lednu s naším, který už chodí od září 3a1/2 roku, budou spolu chodit do školky ještě příští rok a kamarádky syn pak počká ve druhém ročníku školky/ si ho jakoby zopakuje/ na své vrstevníky, zatím co náš půjde do třetí školky. Takhle to dělají u nás, když mají méně dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
2.1.16 17:49

Malá je v lednu, šli jsme na zápis v těch 2 a čtvrt letech, ale nedostala se, až teď o tok později, tedy ve 3 a trictvrte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
2.1.16 17:55

@m.t.y.teddybear davala jsem prihlasku na jare kdyz synovi bylo 2 a ctvrt :-) narozeniny ma 3.12. Samozrejme syna nevzali - nesplnoval podminky prijeti. Ale Mela jsem stesti a vlastne i diky memu angazovani ve skolce mi syna vzali ten sami rok od prosince kdy oslavil 3 roky - pry se uvolnilo misto :-D
Oznamilii mi to hodne dopredu, takze uz v rijnu jsem vedela, ze v prosinci nastupuje a ja si mohla hledat praci :-)

• Citovat
  • Upravit
3973
2.1.16 18:05

Jsme listopadový, takže řešíme totéž :( ředitelka řekla ať přijdeme, ale neruci ze bude místo, pak bysme museli do jeslí, protoze do práce musím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
2.1.16 18:07

Tak u nás letos brali i prosincové děti, chodily hned od září. Syn je říjnový, tak ho vzali bez problémů v necelých třech. Příští rok budu řešit dcerku, která je lednová. Na zápis s ní půjdu a uvidíme, kolik bude místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.1.16 18:15

Malá je říjnová, do školky chtěla, takže nebylo co řešit. U nás berou i prosincové. Já si hned našla práci na částečný, takže spokojenost na všech stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin