Učitelka je jen póvl

Anonymní
1.1.16 22:44

Učitelka je jen póvl

Jsem z učitelské rodiny, sama učím a ještě studuji a docela mě zaráží, jak se v dnešní době profese učitele degraduje. Kolegyně denně řeší návštěvy učitelů, kteří si na ni stěžují a jejich děti jsou svaté, geniální a neomylné. Vždy je díte ten, kdo je v právu. Učitelka je klient, který jim plní službu=učí jejich dítě. Rodiče vyžadují, aby dítě vše perfektně umělo, aby byly hodiny pestré, žádné úkoly, miliony zajímavých akcí mimo školu atd atd. Pokud děti něco neumí, tak je to chyba učitelky-ona neumí učit. Jsem z toho dost špatná, protože já si nic takového nepamatuji ze svého dětství…
Onehdy jsem jela v tramvaji a byla jsem svědkem rozhovorů dvou žen, ukazovaly si, co že to mají jejich dítka za úkoly, že úča není normální, když jim dává takové úkoly, co si o sobě myslí, že tohle maj dělat ve škole…atd atd. Vyjadřovaly se o ní dost nelichotivě…Nevím, jestli se to ještě změní, ale podobnou zkušenost mám i ze školky…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
1.1.16 22:49

Škoda, že je téma zadáno anonymně. Pokud se stydíš za to, že učíš a studuješ, pak se nediv, že zakládáš téma, jaké jsi založila. To o něčem taky svědčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.1.16 22:50

Anonymní já si myslím, že je učitelka a učitelka. Prostě si možná zrovna potkala rodiče, co třeba nejsou typem- jejich dítě nej, ale prostě učitelka neni to pravé ořechové…
Já např ve školce jsem zažila učitelku, která venku po dětech řvala, že je prase, když se vyčůralo do květina docela po nich nepěkně křičela.. Vždycky, když jsem jela s kočárkem a projížděla okolo zahrad, tak jsem ji slyšela. takže taky jsem např. kamadce říkala, že je to pěkná můra, že po dětech křičí.. Kdybys tam stála, taky si řekneš - chudák učitelka, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
1.1.16 22:53

@hanka.br.
Nechapu proč se do zakladatelky pouštis…
Snad ma pravo to napsat anonimne…ja na tom nic spatneho nevidim.
Ja bych v dnesni dobe ty nevychovance ucit nechtela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
1.1.16 22:55

@vila222 Jenže @hanka.br. má pravdu. Jednak to není žádné citlivé téma, aby to musela psát anonymně, a jednak přístup zakladatelky může vyvolávat právě tyto situace, o kterých píše.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.16 22:55

Anonymita s tím snad nemá nic společného, tohle mi přijde zbytečný řešit..
Kdysi prostě byl učitel autorita, dnes je to někdo, koho si rodiče snad myslej, že platí z svý kapsy a mají se podle toho chovat, tj. plnit jejich přání.
Jasně, že jsou hrozný učitelky, který by učit vůbec neměly..

• Citovat
  • Upravit
23847
1.1.16 22:56

A na co se ptáš? Nebo je to jen takové postěžování? :nevim:
Taky nechápu proč to zadáváš anonymně, jediná intimní věc je ta, že jsi učitelka. No a pokud učitelky samy nejsou hrdé na svou profesi, tak tím tak trochu samy přispívají k degradaci svého povolání :think:
No a časy se mění, tak to prostě je. Co platilo za našeho dětství, to je jinak i v jiných oblastech. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.16 22:56

@Elenloth Přístup zakladatelky může vyvolat jaké situace? To, že založím anonymně forum a to, že vidím změnu v českém školství a přístupu k učitelům obecně spolu nesouvisí.

• Citovat
  • Upravit
23847
1.1.16 22:57
@Anonymní píše:
Kdysi prostě byl učitel autorita, dnes je to někdo, koho si rodiče snad myslej, že platí z svý kapsy a mají se podle toho chovat, tj. plnit jejich přání.

No a neplatíme si vás z našich daní snad? :nevim: Nebo kdo si myslíš, že tě platí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12950
1.1.16 22:57

Máme učitelku v rodině a ona tvrdí, že většinou s inteligentními rodiči nakonec je i rozumná řeč. Když se doberou k tomu, co je vlastně pravda v tom, co doma oznámilo dítě.
Teď učí na škole, kde většina děcek je celkem inteligentních a dá se to.
Předtím to prý na jiných školách bylo šílené. Je to hodně o tom, kam se dostaneš a jestli je ředitel schopný se člověka zastat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
1.1.16 22:58
@Anonymní píše:

ne nebyla autorita. autorita to byla když měl učitel rákosku. To se každej bál ceknout. Od té doby se už dělí jen učitelky na dobré a ty špatné. No a jedny z nich té autority moc většinou nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.1.16 23:00

Já si myslím, že jak v každém povolání, pokud je někdo k tomu určený a nebo na to má buňky, nebo jak to napsat, tak se nemá čeho bát..
U nás máme učitelku, v první třídě a děti i rodiče ji mají rádi na konci listopadu byl třídní sraz a tam říkala, že žádné potíže, stížnosti- ani že s žádným rodiščem zatím schůzku neměla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.16 23:03

Jo vidím to i tady na forech a na netu, kde maminy zakládají fóra, jak mají jejich děti tolik úkolů a co si učitelky myslej, kdy to mají rodiče s nima dělat…Sáhněte si do svědomí.

• Citovat
  • Upravit
15575
1.1.16 23:04

V rodině máme učitelku a říkala to samé, co ty zakladatelko. To víš, je jiná doba a jiná výchova, s tím se musíš smířit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
1.1.16 23:05
@Anonymní píše:
@Elenloth Přístup zakladatelky může vyvolat jaké situace? To, že založím anonymně forum a to, že vidím změnu v českém školství a přístupu k učitelům obecně spolu nesouvisí.

No zakladatelka se asi za své povolání stydí, to už o něčem vypovídá. A stížnosti na zlé nechápavé rodiče a jak to za starých časů nebylo jsou už jenom takový kolorit. Je pravda, že hodně záleží na řediteli školy, jak své zaměstnance podrží. S inteligentníma rodičema se lze domluvit a ty blbce si dobrý kantor srovná. Ale musí mít za sebou oporu v řediteli.
A mimochodem, i vzdělávání je určitá služba, klienty by měli být ti žáci. A ano, učitelé jsou placení z daní většiny rodičů.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin