Učitelka je jen póvl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107
2.1.16 10:36

@MartinKa36 jen doufam, ze ty ucitelka nejsi :roll: (pak to v tom skolstvi ma vypadat ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
2.1.16 10:36
@LucaLuca píše:
Mám to podobně. Ale tohle vysvětlení je fakt boží. Zajímám se teď o koncept multiple intelligences - lidi chápou stejnou věc různě, někomu to stačí říct, někdo to musí vidět, někdo si to nakreslit, ohmatat… A toto by se mělo zohlednit, podat stejnou látku co nejvíce možnými způsoby. Ne odpřednášet a pak jim dát něco na vyplňování. To zvýhodňuje lidi, kteří mají určitý typ inteligence. Ostatní to znevýhodňuje.

Bylo by krásné strávit 45 minut vysvětlováním jednoho vzorečku různými způsoby. Jenže za dva dny budeš mít v kabinetu nejméně 5 rodičů, kteří si budou stěžovat, že mají děti moc domácích úkolů a co s nimi tedy děláš celé dny ve škole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
2.1.16 10:37
@kacz píše:
@AlphaOmega já jsem třeba grafické ilustrace nikdy nechápala, mně úplně stačilo, když mi učitelka řekla, že existuje určitý konstantní poměr mezi průměrem a obvodem kruhu. Což je jasné, protože kruh je jeden daný pravidelný tvar. Grafickým malováním koleček a nějakými provázky by mě akorát popletla. To je právě ono, 30 dětí, 30 různých způsobů vnímání a někdo to pochopí, někdo ne a vždy se najde větší nebo menší skupina, která nebude spokojená. Pokud máš ve třídě většinu podprůměrných žáků, tak prostě výuku přizpůsobíš této skutečnosti.

Právě proto to každému musíš říct jeho jazykem a ne všem jen tím svým.

@kacz píše:
@LucaLuca a není snazší si zajít do pekařství za rohem, než znovu riskovat to, že budu bez snídaně?

V Brně asi jo. V městečku s 1 pekárnou asi ne. Můžeš mi na to napsat, že si mám teda rohlíky upéct sama. :roll: Škola není rohlík, aby se chodilo za roh při náznaku problému. Tam se to fakt řešit musí.

Od člověka vyučujícího matematiku bych očekávala logické uvažování a ne demagogii. Už na tebe nebudu reagovat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
2.1.16 10:38

@LucaLuca já ale neučím matematiku. Můžeš si otevřít vlastní, lepší pekárnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
2.1.16 10:46
@kacz píše:
@kate02 jistě že si můžeš stěžovat a máš si stěžovat. Ale opravdu je to problém tebe jako rodiče. Stejně tak když si koupíš neupečenej rohlík, je to tvůj problém, protože nemáš co k snídani. Příště do toho pekařství už nepůjdeš a pokud takovou zkušenost bude mít víc lidí, pekař zkrachuje. K čemu ti bude, že si půjdeš do pekařství stěžovat? Pořád budeš bez snídaně.

Já malé děti neučím, učím vysokoškoláky, se kterými už se samozřejmě nepatlám a pokud něco nechápou, přijdou do konzultačních hodin nebo si sednou do knihovny a nastudujou si to z učebnic. Na malé děti a jejich pošahané rodiče bych neměla nervy.

Příspěvek upraven 02.01.16 v 10:12

pochopíš ale rozdíl, že učitel není živnostník? pekař možná zkrachuje, když bude kašlat na zákazníky, ale učitel? místečko bude mít dál, takže stěžovat ano, vedení školy at učitel změní styl výuky nebo at jde jinam. Odnesou to pak jen děti a jejich vzdělání.

samozřejmě, že školy nejsou nastavené k novým metodám, je hodně žáků ve třídě apod. nicméně to neomlouvá pokud učitel nehledá jiné cesty, když vidí, že to jak učí selhává a raději dává špatné známky a nesnaží se hledat jinou vestu. Rodič není od toho, aby za učitele hledat metodu výuky, to on má pedagogické vzdlání, to on má umět učit, ano jsou žáci, že přes veškerou snahu to prostě nenaučí, každý nemůže umět vše, ale opravdu si stojíš za tím, že tak jak to ve většině škol vypadá je správné? jen čisté memorování a držení se osnov? To není správná cesta, jen nejjednodušší, i podprůměrný žák se dokáže naučit něco nazpamět, ale spokojit by se tím učitel neměl, je jedno, že má tříddu plnou průmerných dětí, spokojit se s nabiflováním čehokoliv je špatně, nehledě na fakt, že když se vyskytne někdo s nadáním na daný obor, nemá šanci se projevit, či jen mít zájem o bor. J e to o lidech, učitel pokud chce mít autoritu a být uznáván by neměl ke třídě přistupovat jak k celku, ale brát děti individuálně, vidět v nich, kdo na co má, uzpůsobit tomu výuku, snažit se děti zaujmout, zkusit přijít s novou metodou, když vidí, že stávající selhává a drtivá většina žáku nechápe a atak tak proleze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4978
2.1.16 10:49

@Sany80s Asi tak. Někteří by totiž byli nejradši, kdyby jim učitel promítl zápis, oni by si ho opsali, naučili, napsali tahak, pak test a nazdar. Celkově jde úroveň žáků na normálních školách dolů, učím sice teprve šest let, ale už musím ustupovat a slevovat z nároků. Žáci i rodiče si stěžují opravdu na všechno, třeba ze učitelka angličtiny opravuje detem zazitou výslovnost..tak kde to jsme? Já třeba dala prvákum test, skoro samé 3, 4 a 5. Tak se ptám, kde je problém a oni ze je to těžké. Tak říkám jak dlouho se učili. Jednou si to přečetli. Nebo " tam je moc ciZích pojmů, které neznám, tak jsem se to nemohl naučit". Jako pardon, ale prostě biologie se bez fotosyntezy, chlorofylu a endoplazmatickeho retikula prostě učit nedá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
2.1.16 10:49
@kacz píše:
@LucaLuca já ale neučím matematiku. Můžeš si otevřít vlastní, lepší pekárnu.

co to máš za argumenty, fakt mimo. Ano, rodič není spokojen s urovní učitele, tak by si měl otevřít vlastní školu, ne? učitel at si NEučí dál, chyba je na straně rodiče.. :roll:

„Kdybych chtěla spáchat sebevraždu, vylezu na tvé EGO a skočím na tvé IQ..“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
2.1.16 10:51

Můj názor? Profesionál nejen ve školství, ale ve všech oborech se projevuje tak, že má dostatek odborných znalostí, které použije tím, že dělá svou práci s láskou a s nadšením. Všechno ostatní jsou jen rádoby profesionálové a ti potom se velmi těžce respektují. Ve školství se o tom tolik mluví, protože děti co vycítí možná lépe a rychleji než my dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
2.1.16 10:58

@astoret víš, kdybych opravdu učila a takový rodič za mnou přišel, tak bych se ho nejdřív zeptala, jestli si ten žák doma otevřel učebnici a to, co v hodině nepochopil (je tam přece jen blázinec a spousta rušivých faktorů, dítě je třeba zrovna unavené atd.), se pokusil ještě jednou v klidu doma nastudovat z učebnice. Jestli si zkusil vyřešit pár úloh a pochopit to alespoň metodou „pokus omyl“. Jestli si rodiče s mladšími dětmi doma v klidu sedli a pokusili se na to podívat ještě jednou. Pokud ne, tak bych pak moc nechápala, o čem se vůbec bavíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
2.1.16 10:59
@pepina12 píše:
Můj názor? Profesionál nejen ve školství, ale ve všech oborech se projevuje tak, že má dostatek odborných znalostí, které použije tím, že dělá svou práci s láskou a s nadšením. Všechno ostatní jsou jen rádoby profesionálové a ti potom se velmi těžce respektují. Ve školství se o tom tolik mluví, protože děti co vycítí možná lépe a rychleji než my dospělí.

profesional v kazdej inej oblasti ma svoj stol, svoje papiere, svoj rezim a nelieta denne v 8 roznych triedach, neuci denne 210 roznych deti a nemusi spravit 6-8× denne zazrak na pockanie v 45 minutom intervale. Robit ucitela s laskou by bolo rozhodne jednoduchsie keby sme ako rodicia podporovali deti aby boli ticho, ucili sa, a robili ulohy a nie im hovorili ze ucitel je idiot, dava vela uloh alebo je neschopny debil. Vo finale tie deti ktore budu tlacene smerom proti ucitelskej autorite - tak sa to otoci proti nim, pretoze sa nebudu chciet ucit. Maminka/tatko spravia 5 minutovy monolog o tom aky je ucitel trtko a hura do svojej prace, a dieta poslu k tomu ucitelovi na celych 5 rokov. Komu by sa chcelo podavat vykon pre niekoho ku komu ma disprepekt a odpor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
2.1.16 11:03

Inak toto praktikuje s velkou oblubou moja mama. Sestra (12) pride domov zo skoly a stazuje sa aka je ucitelka a taka je ucitelka anglictiny. Mama oznamila, ze ucitelka nedokaze naucit, ze vsetci maju zle znamky a sestra spokojna ze dostala za pravdu, sa anglictinu uci - s odporom a pocitom, ze to je aj tak k nicomu, ked je ucitelka blba :cert: :cert: :cert: :cert: Ma z anglictiny sice dvojku - ale aj tak ma pocit, ze nic nevie, ved ucitelka je idiot. Keby mama zvolila iny pristup, povedala, ze ucitel musi ist podla osnovy, a nech dava co najlepsi pozor v skole, alebo si dopredu pripravi slovicka, alebo poziada ucitelku nech im najskor nadiktuje slovicka, tak by to malo o 1000% lepsi ucinok - nielen pre sestru, ale aj pre ucitelku, aj pre mamu a pre ostatne deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
2.1.16 11:05
@ProfZav píše:
@Sany80s Asi tak. Někteří by totiž byli nejradši, kdyby jim učitel promítl zápis, oni by si ho opsali, naučili, napsali tahak, pak test a nazdar. Celkově jde úroveň žáků na normálních školách dolů, učím sice teprve šest let, ale už musím ustupovat a slevovat z nároků. Žáci i rodiče si stěžují opravdu na všechno, třeba ze učitelka angličtiny opravuje detem zazitou výslovnost..tak kde to jsme? Já třeba dala prvákum test, skoro samé 3, 4 a 5. Tak se ptám, kde je problém a oni ze je to těžké. Tak říkám jak dlouho se učili. Jednou si to přečetli. Nebo " tam je moc ciZích pojmů, které neznám, tak jsem se to nemohl naučit". Jako pardon, ale prostě biologie se bez fotosyntezy, chlorofylu a endoplazmatickeho retikula prostě učit nedá :-)

Já bych jim pustil „Byl jednou jeden život“ :mrgreen:

Ne mám vážný dotaz. Dojde taky na vysvětlení, od kdy funguje fotosyntéza na Zemi a kde vznikla? Dojde na vystětlení proč jsou listy na podzim žluté a červené? Dojde na povídání o tom, co jsou následky fotosyntézy a co by se stalo kdyby přestala fungovat nebo nikdy nevznikla? Dojde vůbec k tomu, že se vysvětlí co je to foto a syntéza (mě to teda nikdo neřekl)?
Protože to jsou otázky, které mají smysl a napsání chemické reakce na tabuli je opět projevem toho samého problému. Stejně tak jako požadavek na prosté vyjmenování těch „cizích“ názvů, které děti považují za tak problematické.

Můj názor je, že děti mají zájem o informace a jsou přirozeně zvídavé - dokud to v nich současná škola neudusí. Také je třeba říci, že v době, kdy je dostupnost rozpýlení odvádějícího od přirozené zvídavosti tak citelná, je třeba nějakého vedení. A to je odpovědností všech, rodiny, školy i společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
2.1.16 11:07

Jak zdejší „odbornice“ přišly na to, že se učí podle osnov??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
2.1.16 11:10
@Pinkie píše:
Jak zdejší „odbornice“ přišly na to, že se učí podle osnov??? :mrgreen:

Na učitelství je každý odborník a ví všechno nejlépe. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
2.1.16 11:15
@AlphaOmega píše:
Tímto příspěvkem končím reakce na tebe. Opravdu to už není diskuze, ale jen rýpání z tvé strany.

Pí není koeficient ale konstanta. A její vysvetlení je docela primitivní. http://traevoli.com/…footslip.gif

Příspěvek upraven 02.01.16 v 09:52

Jé, to je roztomilý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin