Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zdravím chtěla bych se jenom zeptat spíš vědět jestli jste se stím některá nesetkala. v roce 2018 v listopadu jsem porodila holčičku. v lednu 2019 jsem měla zánět močových cest.od te doby pořád pociťují nutkání na malou třeba vydržím i 3-4 málokdy 5 hodin ale celou dobu cítím ten nepříjemný pocit. V dubnu 2020 jsem porodila syna.Ale pocity jít na WC mi nezmizely. Tet v lednu 2021 jsem prodělala další zánět byla jsem na gynde dostala jsem antibiotika, už to přešlo ale ty pocity zase zůstaly. Tak jsem šla na gynekologii vzaly mi moč a negativní a jiné léky nebo tam při kojení není možné. Nevíte co by to mohlo být? Na internetu se snažím něco najít ale marně už mě to dost trápí![]()
.. Bojím se mýt s přítelem i sex abych neměla zase např. zanet nebo něco. Mislite že bych to mohlo bejt psychickou?
Já mám podobný problém, ale pokud vydržíš 3-4 hodiny, tak ti upřímně závidím. Já vydržím tak hodinu, někdy úplně max 2, ale to už to málem nedávám. V noci se pořád budím. Já to mám jako hyperaktivní močový měchýř. Psychika to ještě u mě zhoršuje. Asi bych na tvém místě navštívila urologa, aby tě podrobně vyšetřil a řekl, co a jak. Držím palce.
@Lollitka to mě mrzí 😔 vím jaké to je někdy třeba včera jsem to měla že jsem chodila co 2 hodiny ale to mám jak kdy no. Skusim zajít ještě přímo za obvoďakem jestli to nějak pomůže no. Když tak skusim Urologii a vám se nedá nějak pomoct?
@Anonymní píše:
@Lollitka to mě mrzí 😔 vím jaké to je někdy třeba včera jsem to měla že jsem chodila co 2 hodiny ale to mám jak kdy no. Skusim zajít ještě přímo za obvoďakem jestli to nějak pomůže no. Když tak skusim Urologii a vám se nedá nějak pomoct?
Jj, to je dobrý nápad, obvoďák a kdyžtak ta urologie. No já brala spousty léků na hyperaktivní močový měchýř a nic mi nepomohlo, tak jsem měla jít vloni na aplikaci botulotoxinu do močového měchýře, jenomže přišel Covid a zrušili mi to, tak teď čekám, až se (doufám) situace někdy zklidní a botulotoxin půjde. Tak ti držím palce.
@Lollitka aha, tak to je mi líto snad se vám ozvou co nejdřív a pomůže to. Taky držím palce ať se uzdraví že 🙂
@Anonymní píše:
@Lollitka aha, tak to je mi líto snad se vám ozvou co nejdřív a pomůže to. Taky držím palce ať se uzdraví že 🙂
Díky, no já myslím, že se budu muset ozvat já jim, protože nic neříkali, že by se pak ozvali. Už je to téměř rok. A obávám se, že nejméně rok ještě čekat budu. Ale upřímně, ten botulotoxin s sebou taky nese nevýhody, takže nevím, jestli ho určitě chci. Alespoň mám čas na rozmyšlenou, ale furt lítat na wc je pěkně nepříjemné, ani v klidu nemůžu jít nikam ven… Takže ti rozumím, že tě to taky otravuje, když se ti chce.
@Lollitka a co to přesně je ten hyperaktivní močový měchýř? Nemůžu to mýt ija?
@Anonymní píše:
@Lollitka a co to přesně je ten hyperaktivní močový měchýř? Nemůžu to mýt ija?
Mrkni tady: https://www.musimcasto.cz/
můžeš si tam udělat i orientačně test.
Nevím, jestli máš taky hyperaktivní močový měchýř, to musí posoudit urolog.
@Lollitka Tak vyšlo mi 13 bodů.
A možná trpím Syndromem podrážděného močového měchýře.
Zdravím chtěla bych se jenom zeptat spíš vědět jestli jste se stím některá nesetkala. v roce 2018 v listopadu jsem porodila holčičku. v lednu 2019 jsem měla zánět močových cest.od te doby pořád pociťují nutkání na malou třeba vydržím i 3-4 málokdy 5 hodin ale celou dobu cítím ten nepříjemný pocit. V dubnu 2020 jsem porodila syna.Ale pocity jít na WC mi nezmizely. Tet v lednu 2021 jsem prodělala další zánět byla jsem na gynde dostala jsem antibiotika, už to přešlo ale ty pocity zase zůstaly. Tak jsem šla na gynekologii vzaly mi moč a negativní a jiné léky nebo tam při kojení není možné. Nevíte co by to mohlo být? Na internetu se snažím něco najít ale marně už mě to dost trápí
.. Bojím se mýt s přítelem i sex abych neměla zase např. zanet nebo něco. Mislite že bych to mohlo bejt psychickou?