Nutnost polohování mimina?

216
6.3.13 17:18

nutnost polohování mimina?

Dobry den, chcem sa spytat, ci ste polohovali mimco pri spanku? Nase 6 tyzdnove mimco spi s hlavou natocenou na pravu stranu a pri snahe ho napolohovat na stranu druhu nevie zaspat a rozculuje sa a konci to zase s hlavou vpravo :? Je nutne ho polohovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2659
6.3.13 17:23

My jsme dávali ze začátku spát na bok, takže jsme ty boky střídali. Snažila bych se trošku napolohovat a pokud to opravdu nejde, tak alespoň dohlídnout na to, aby miminko když je vzhůru neotáčelo hlavičku pořád na jednu stranu, tj. stimulovat ho hračkama z obou stran atd. Nebo možná obrátit postýlku, třeba spí s hlavou na jednu stranu, protože je tam zrovna něco zajímavého nebo jí na druhé straně svítí do očí nebo tak něco.

Příspěvek upraven 06.03.13 v 17:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
6.3.13 17:24

Do dvou měsíců spal střídavě na bocích. od těch dvou měsíců spal na břiše a hlavu si točil sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.3.13 17:26
@bejbiska píše:
Dobry den, chcem sa spytat, ci ste polohovali mimco pri spanku? Nase 6 tyzdnove mimco spi s hlavou natocenou na pravu stranu a pri snahe ho napolohovat na stranu druhu nevie zaspat a rozculuje sa a konci to zase s hlavou vpravo :? Je nutne ho polohovat?

Určitě je to lepší. Mladší zase spal jen na levý straně, na pravý řval jak tur, tak jsem se na to vykašlala, do nějakých 4-5m spal furt nalevo, a teď má trochu slehlou hlavičku :? nic dramatickýho, když se na to člověk nesoustředí, tak si nevšimne, ale vidět to je. takže za mě polohovat i za cenu řevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
6.3.13 17:27

Ze začátku jsem se snažila jí dávat na bok, ale vždycky se akorát vztekala tak jí dávám normálně na záda a hlavu už si sama točí jak chce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_

@bejbiska
Ahoj, máme to úplně přesně jako Vy a mudra nám poradila počkat až malá usne a pak hlavu přetočit.. Docela to funguje… :pankac: A kdyby ne, tak bych jí otočila postýlku aby se musela za mnou a za světlem otáčet nalevo.. :pankac:
Jinak drka říkala, že když jí nebudu polohovat, tak nás pak čeká vojtovka, což teda nechci.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
1005

Urcite je nutne polohovat.Nas maly spal taky porad na jedne strane a zacala se mu placatit v tom miste hlavicka a na kontrole u doktorky nam vynadala, ze musime polohovat. Trosku se to srovnalo, ale kdyz je ostrihany uplne na kratko a vic se na to zamerim, tak je to znat, ze se to nesrovnalo uplne a jsou mu tri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886

Ahoj, určite polohuj, nech si zvyká na obe strany, náš malý tiež spal s hlavou otočenou naľavo a má na tej strane trošku zležanú hlavičku plus musím s ním ísť na rehabilitácie, pretože sa mu môže skrátiť tá krčná šľacha či čo a to sa potom musí operovať. Mohol by potom mať problémy narovnať hlavu, takže ja už ho dávam len na tú druhú stranu, tiež sa rozčuľoval, ale zvykol si, snáď sa aj hlavička zrovná, zatiaľ to zležanie vidím len ja a doktor, tak to nie je nič hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.3.13 17:28

Polohuj, můžeš tím zabránit pak problému s predilekcí a slehlou hlavou vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
6.3.13 17:34

Můžete mi prosím někdo vysvětlit, jak se to polohování jako dělá? Když je vzhůru, snažím se dohlížet na to, aby strany střídala, přehazuju hračky, otáčím lehátko, nosím střídavě na obou rukách a tak podobně. Ale když spí, tak jak ji mám donutit, aby otočila hlavu na druhou strnau? To bych u ní musela stát a držet ji násilím, protože jinak zase hned přetočí hlavu zpátky (i ve spánku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
6.3.13 17:44

Takhle malé miminko většinou spinká tak jako v bříšku, já jsem polohovala na boky, zádíčka, bříško, střídala jsem to, kam si hlavu natočila, tak jsem ji nechala, jen je potřeba sledovat, jestli i v bdělém stavu neupřednostňuje stále jednu stranu

v tom případě miminko motivovat na tu neoblíbenou - často se otáčí za světlem, za hračkama

ve spánku můžeš za hlavu zkusit srolovat deku nebo se prodávají polohovací válce, které dítku nedovolí hlavu otočit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
6.3.13 17:55

Ze začátku sem nepolohovala, než začal mít trochu slehlou jednu straqnu hlavičky :( tak pak sem začala, podkládala sem plínou a srovnalo se to :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
6.3.13 17:57

Já dávala spát na břicho, takže polohování odpadlo a křivou hlavu dítě taky nemá. Tudíž asi rada ne zrovna pro tebe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
6.3.13 18:01

Ahoj, určitě polohuj kvůli správnému vývoji, my jsme to dělali skoro do čtyřech až pěti měsíců - zvyknul si na to a na zádech neusnul :-) Ale vyplatilo se a za celou dobu jsme neměli problém se slehnutím hlavičky. Teď spí normálně na zádech a hlavu si točí, kam chce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
6.3.13 18:14

Dakujem za rady, uz som ho podla toho napolohovala a zatial sa drzi, tak uvidim ako dlho… :palec: mal k tomu sice nejake povidacky, ale to ma po otcovi :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí