Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
klidně mu to můžeš koupit, akorát jestli mu to bude chutnat, ono to má takový „chemický ocásek“, naše babičku neměla rakovinu, ale byla hrozně hubená, a nechtěla žádný, nechutnalo jí to
Nutridrinky jsem dostavala v nemocnici a mne to teda vubec nechutnalo. Kdybych nemela tak priserny hlad, tak to teda nevypiju. V tetrapacich se da koupit treba i Mana a to uz je za me hodne pozivatelne. Na Aktinu maji takove i proteinove drinky, primo znacky Vilgain a ty jsou chutove vyborne. A kamaradka v DM kupuje jeste i neco jineho nez Manu, ale to jsem ja osobne jeste nechutnala, tak nemuzu rict, jake to je.
Normálně kup. Já dávala i dceři asi v 10ti letech, když po delší nemoci pořád špatně jedla a neměla energii. To jsem tedy s dr. konzultovala. Ale ublížit dospělému nevím jak by to mohlo.
Nasi babicce chutna Fresubin. Je to jak ve forme jakehosi pudingu, tak i jako napoj.
Zkus pro jistotu koupit jen jeden kus na vyzkoušení, ono ty drinky moc dobré totiž nejsou.
Po jednom zákroku mi byl nutridrink doporučen kvůli bílkovinám. Značka Nutridrink byl hnusný, ale zkusila jsem banánový a vanilkový Fresubin a byla to mňamka. ![]()
Naší babičce jsme Nutridrinky také kupovali.
Já je pila, když už jsem měla asi padesát kilo na svou výšku a už jsem fakt potřebovala nutně nabrat, protože jsem měla problém se i udržet na nohou. Zdravotní problém, ne porucha příjmu potravy než bude někdo rýpat. Banán ušel, vanilka docela taky, čokoláda byla fakt hnusná. Každopádně mi to fakt hodně pomohlo a přestala jsem hubnout. Doporučení od doktora jsem neměla, ale když to dědovi necháš napsat, tak by mohla třeba přispět pojišťovna.
Z praxí v LDN a následných péčích jsem měla zkušenost, že dost seniorů po Nutridrinku trpěli průjmy. A to fakt nechceš, když řešíš podvýživu. Ani není moc dobrý na chuť, je umělý a mně po něm bylo těžko. Ten Fresubin je lepší, poraď se v lékárně, jaké jsou možnosti a jestli lékař nemůže napsat částečnou úhradu pojišťovnou.
Můžeš klidně. Po troškách, chlazený. Nutroš, Fresubin, zkus koupit džusový, normální, myslím, že mají i nějakou polévku, ať zjistíš, jestli mu to chutná. Dá se to napsat, ale je to na dlouhý lokte, nemůže to napsat jen tak někdo a moc to psát nechtějí. Ale zkusit to můžeš.
Ano může po nich být průjem. Je nutný pít to po troškách, určitě ne vypít to najednou jako normální pití. Prodává se hodně druhů čokoláda, vanilka, ale třeba i džusy, pudinky nebo jakoby ovocucky.
V Lidlu mají teďka v lahvi něco jak je MANA, jen je to mnohem chutnější. Je to 500ml a dá to 500kcal.
Moc Vám všem děkuju za odpovědi!
Určitě se zeptám v lékárně co by mi doporučili a podle toho koupím něco na vyzkoušení.
no v lékárně ti doporučí, to co je nejdražší a to co chtějí prodat,
nejvíc tady lidé chválili Fresubin, tak zkus ten
Zdravím, já jsem zdravotní sestra a když jsem si studovala složení nutridrinků tak jsem dědovi raději koupila protein. Do starých lidí je celkově problém dostat dostatek bílkovin i kcal. Děda měl rád vanilkové příchutě. Tak jsem mu koupila shaker, protein a každý den ke svačině měl drink jak tomu sám říkal. Jedna odměrka má víc gramů bílkovin než jeden nutridrink a ještě je to cenově levnější. Do toho jsme se kupovali proteinové pudingy v Lidlu a snažili jsme se ať jí i víc vajíček, masa a podobně.
Pokud i přesto chcete nutridrinky, tak doporučuji zajít za praktikem, onkologem. Napíše Vám žádanku na nutriční a budete mít nutridrinky na předpis, tedy bez doplatku, případně s malým doplatkem. To teď bohužel nevím přesně. Hodně štěstí. 🤞
Ahoj všem, potřebovala bych radu.
Dědečkovi diagnostikovali rakovinu plic a jak na tom není pochopitelně psychicky moc dobře, tak nechce moc jíst.
Napadlo mě, že bych mu koupila nějaké nutridrinky, aby měl aspoň nějakou výživu a vitamíny. U většiny nutridrinků jsem se ale dočetla, že je to vhodné užívat jen po konzultaci s doktorem.
Mohu mu to tedy koupit nebo je potřeba aby mu to „dál“ nějaký doktor?
Děkuju za odpovědi.