Nutridrink pro nemocného dědečka

Anonymní
9.3.25 18:55

Nutridrink pro nemocného dědečka

Ahoj všem, potřebovala bych radu.
Dědečkovi diagnostikovali rakovinu plic a jak na tom není pochopitelně psychicky moc dobře, tak nechce moc jíst.
Napadlo mě, že bych mu koupila nějaké nutridrinky, aby měl aspoň nějakou výživu a vitamíny. U většiny nutridrinků jsem se ale dočetla, že je to vhodné užívat jen po konzultaci s doktorem.
Mohu mu to tedy koupit nebo je potřeba aby mu to „dál“ nějaký doktor?
Děkuju za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77566
9.3.25 19:04
@Anonymní píše: Více

klidně mu to můžeš koupit, akorát jestli mu to bude chutnat, ono to má takový „chemický ocásek“, naše babičku neměla rakovinu, ale byla hrozně hubená, a nechtěla žádný, nechutnalo jí to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
9.3.25 19:15

Nutridrinky jsem dostavala v nemocnici a mne to teda vubec nechutnalo. Kdybych nemela tak priserny hlad, tak to teda nevypiju. V tetrapacich se da koupit treba i Mana a to uz je za me hodne pozivatelne. Na Aktinu maji takove i proteinove drinky, primo znacky Vilgain a ty jsou chutove vyborne. A kamaradka v DM kupuje jeste i neco jineho nez Manu, ale to jsem ja osobne jeste nechutnala, tak nemuzu rict, jake to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11419
9.3.25 19:16

Normálně kup. Já dávala i dceři asi v 10ti letech, když po delší nemoci pořád špatně jedla a neměla energii. To jsem tedy s dr. konzultovala. Ale ublížit dospělému nevím jak by to mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
9.3.25 19:18

Nasi babicce chutna Fresubin. Je to jak ve forme jakehosi pudingu, tak i jako napoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8719
9.3.25 19:20

Zkus pro jistotu koupit jen jeden kus na vyzkoušení, ono ty drinky moc dobré totiž nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4513
9.3.25 19:21

Po jednom zákroku mi byl nutridrink doporučen kvůli bílkovinám. Značka Nutridrink byl hnusný, ale zkusila jsem banánový a vanilkový Fresubin a byla to mňamka. :)
Naší babičce jsme Nutridrinky také kupovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9104
9.3.25 19:23

Já je pila, když už jsem měla asi padesát kilo na svou výšku a už jsem fakt potřebovala nutně nabrat, protože jsem měla problém se i udržet na nohou. Zdravotní problém, ne porucha příjmu potravy než bude někdo rýpat. Banán ušel, vanilka docela taky, čokoláda byla fakt hnusná. Každopádně mi to fakt hodně pomohlo a přestala jsem hubnout. Doporučení od doktora jsem neměla, ale když to dědovi necháš napsat, tak by mohla třeba přispět pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3215
9.3.25 19:25

Z praxí v LDN a následných péčích jsem měla zkušenost, že dost seniorů po Nutridrinku trpěli průjmy. A to fakt nechceš, když řešíš podvýživu. Ani není moc dobrý na chuť, je umělý a mně po něm bylo těžko. Ten Fresubin je lepší, poraď se v lékárně, jaké jsou možnosti a jestli lékař nemůže napsat částečnou úhradu pojišťovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
9.3.25 19:29

Můžeš klidně. Po troškách, chlazený. Nutroš, Fresubin, zkus koupit džusový, normální, myslím, že mají i nějakou polévku, ať zjistíš, jestli mu to chutná. Dá se to napsat, ale je to na dlouhý lokte, nemůže to napsat jen tak někdo a moc to psát nechtějí. Ale zkusit to můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
9.3.25 19:37

Ano může po nich být průjem. Je nutný pít to po troškách, určitě ne vypít to najednou jako normální pití. Prodává se hodně druhů čokoláda, vanilka, ale třeba i džusy, pudinky nebo jakoby ovocucky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20926
9.3.25 19:58

V Lidlu mají teďka v lahvi něco jak je MANA, jen je to mnohem chutnější. Je to 500ml a dá to 500kcal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.25 21:21

Moc Vám všem děkuju za odpovědi!
Určitě se zeptám v lékárně co by mi doporučili a podle toho koupím něco na vyzkoušení.

• Citovat
  • Upravit
77566
9.3.25 21:22

no v lékárně ti doporučí, to co je nejdražší a to co chtějí prodat,
nejvíc tady lidé chválili Fresubin, tak zkus ten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.3.25 09:10

Protein

Zdravím, já jsem zdravotní sestra a když jsem si studovala složení nutridrinků tak jsem dědovi raději koupila protein. Do starých lidí je celkově problém dostat dostatek bílkovin i kcal. Děda měl rád vanilkové příchutě. Tak jsem mu koupila shaker, protein a každý den ke svačině měl drink jak tomu sám říkal. Jedna odměrka má víc gramů bílkovin než jeden nutridrink a ještě je to cenově levnější. Do toho jsme se kupovali proteinové pudingy v Lidlu a snažili jsme se ať jí i víc vajíček, masa a podobně.
Pokud i přesto chcete nutridrinky, tak doporučuji zajít za praktikem, onkologem. Napíše Vám žádanku na nutriční a budete mít nutridrinky na předpis, tedy bez doplatku, případně s malým doplatkem. To teď bohužel nevím přesně. Hodně štěstí. 🤞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí