Mrtvice - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17
8.3.25 23:53

Mrtvice

Ahoj,
prodělala jsem před 2 měsíci mrtvici měla jsem velké štěstí, že jsem z toho ještě celkem dobře vyvázla, ale v mém věku (43let) mě postihla celkem brzo :( Nyní chodím ještě na rehabilitace a pak kontrola u neurologa. Chtěla jsem se zeptat, jestli tu není někdo kdo by byl na tom stejně? Zajímalo by mě na jakém vyšetření všude byl(a) jaké léky bere atd. Jak to zvládá psychicky a tak dále. A ještě jeden dotaz poraďte mi prosím nějaký krém na lokální znecitlivění kůže ( dcera se hrozně bojí jehel tak jsem ji tímto chtěla pomoc) děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.3.25 23:58

@Nivat bohužel neporadím, ale jak jsi to poznala? popíšeš prosím?

• Citovat
  • Upravit
17
9.3.25 00:14

Tak poznáš to hlavně tak že když zvedneš ruce před sebe tak ta jedna Ti spadne, nebo když ležíš a zvedneš nohy taky jedna padá, máš problém si sáhnout na špičku nosu atd. Mě to chytlo v noci probudila mě bolest nohy tak jsem chtěla vstát a už jsem z postele nevstala pořád jsem padala na jednu stranu. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.25 00:16

@Nivat mně se jednou stalo že jsem v noci spadla.. naštěstí jen jednou, jsem chvilku před třicítkou.. no nepřála bych to co prožíváš nikomu a věřím, že s léky se ti to srovná :hug: a děkuji, budu si to pamatovat

• Citovat
  • Upravit
2328
9.3.25 00:30

Moje mamka taky prodelala CMP v mladem veku (kolem 42 let).navazovalo ji to na plicni embolii. lekari mysleli, ze neprezije.
Nakonec to celkem zvladla, ale je jina nez predtim vsim.ma i ID 1.stupne. Co je jine:napr se musi pridrzovat zabradli, kdyz jde po schodech, celkove se vseho boji, nema vylozene spadle ocni vicko, ale kdyz neco vyhlizi nebo kouka na telku, tak ma hlavu divne nahnutou, nejaka slova se ji blbe vyslovuji-komoli je)
Urcite probihali rehabilitace (pres mesic byla v Hostinnem, kde ji ucili chodit),ergoterapie, logopedie apod. Uzivala i antidepresiva.
Pretrvavaji kontroly na neurologii a hematologii..:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2328
9.3.25 00:32

@Nivat jinak pred vpichem lze pouzit Emla gel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8915
9.3.25 05:58

Mamka ve 34 letech první. Dva měsíce před 35 to měla přesně. A následky fatální. Už se nikdy neuzdravila. Tehdy dávali 30% na přežití. Myslím 3 nebo 4 týdny byla v kómatu. Pak na JIP, dlouho na LDN a pak po lázních. Život v háji. Chodí, pohybuje se. Ale už nikdy to nebylo, není jak před nemocí.
Ji to tehdy krom zasažení pravé strany zasáhlo i mentálně. Od probuzení uvažuje jak důchodci 80 +.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8915
9.3.25 06:03

V blízkém okolí měl nedávno infarkt školkař, který má 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25049
9.3.25 07:14

@Kelsey1 :hug: To je mi moc líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.25 13:04
@Kelsey1 píše: Více

Tohle se vážně děje? 8o :(

• Citovat
  • Upravit
17
9.3.25 20:15

Děkuji všem za reakce. Jak čtu některé příběhy běhá mi mráz po zádech :,( o to víc si teď uvědomuji jaké jsem měla štěstí. Ale ten strach, že se to jednou může vrátit je hrozný, musím doufat že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
potterka
9.3.25 20:19

Znám kluka, který měl mrtvici ve 20 :nevim:

• Citovat
  • Upravit
30302
9.3.25 20:21
@Kelsey1 píše: Více

U nás 13 letý kluk. Bylo mu blbě a pak testy ukázali, že je to stav po infarktu, ten teda nenašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
9.3.25 20:22

Jinak zakladatelko, přeju ať se z toho dostaneš pokud možno bez následků. Můj taťka měl mrtvici v 65 a zasáhlo ho to dost. Hlavně teda pohybově, ale částečně i mentálně. Nehorší je, že teď na vše odpovídá, že neumí, netuší, přitom to zvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois2
9.3.25 20:26

Muj táta ji prodelal koncem roku 2023. Zasahlo mu to pravou stranu, ruku a nohu. Prodělal ji dokonce 2× podruhé uz v nemocnici. Čekali jsme to nejhorší. Ale dostal se z toho. Podle doktorů měl neskutečne štěstí. Má menší následky. Špatně chodí, ale je soběstačný. Lehké to ale rozhodně nebylo. Musel tvrdě makat aby se rozchodil. Byl v rehabilitačním centru kde ho rozchodili. Jel tam na voziku a vratil se o holich. Teď už používá hůlku jenom venku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex