Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, nemelo nektere vase ditko tuhou stolici po Nutrilonu? Holky jsou od zacatku na UM, Nutrilon Premium a AR a poslednich par dni se samy nevykakaji, maji to hovinko jako beton, musim jim davat rourku. Pritom do ted kakaly v pohode. Nemuze to byt treba Nutrilonem? Nic jsme nezacali delat jinak…tak nevim.
Ahoj,
moje dcerka byla na Nutrilonu od 3 měsíců, a mám zkušenost opačnou. Nikdy jsme neměly zácpu. Taktéž kamarádka přešla ze Sunaru na Nutrilon, právě kvůli kakání.
Ale používaly jsme Nutrilon normální ne AR.
Držím palečky, ať se kakání co nejdřív upraví,
Andrea
My jsme na Bebě a taky mame potize s kakanim. Nemyslim, ze by to bylo znackou vyzivy. Mozna je to jen tim, ze toho ted vypije vic. Na radu PA davam kousek maslicka do mlika. Pak mame sirupek, ktereho davame 2 lzicky denne a malej (jsou mu 3 mesice a neco) kaka. Nekdo dava mimcu hermankovy cajicek, ale to mam strach kvuli alergii. Mozna spis fenyklovy cajicek bych zkusila…ale napred se poradim s Dr.
Ahoj,
my meli presne ten samej problem. Jsme na UM od zacatku, mame reflux tak pila Nutrilon AR a byla zabetonovana, bez rourky ani prdik natoz stolice. Tak ze zacatku pomahalo kdyz jsem ji ho zadelavala do vyvaru z ovesnych vlocek, pak uz ani to. Tak jsme zkusili BEBU AR/HA ale ta ji nestaci, ale kadila po ni. ted jsme na HAMI forte, sice musim hustit Nutritonem, davam 0,6 Sab Simpex do lahvicky a zatim dobry. Do vlocek zadelavam porad.
Zkus ty vlocky, jsou ok a je to pak i hutnejsi.
Ahoj,
my jsme kvůli tomuto problému, a také kvůli problémům s prdíky
začali tenkrát dávat Nutrilon Omneo, pak šlo kakání úplně samo. Ale
neměli jsme reflux, takže nevím… leda třeba spojit Nutrilon Omneo a
Nutriton - takové speciální „zahušťovadlo“ pro reflux, to dávala takhle kamarádka.
Jinak nevím, zkusila bych se poradit s doktorkou, jak na tu betonovou stoličku ![]()
Moje DR nam moc neporadi, neumi i na to nic rict, jen pry nemame davat projimadlo. To vim taky, nejsem blazen. A cajik davame, od Hippu, fenyklovy. kacka uz to AR pije delsi dobu a spis mela ridkou stolicku a ted obracene, jako beton-. Ale i Magdalenka a ta ma normalni Nutrilon. Porad koketuju s tim zkusit mleko od HIPPU, protoze mam i pocit, ze je Nutrilon nezasyti, ji po 2 hodinach.
Masozravko, vývar z vloček prý dávat nemůžeme, protože je to obilovina, která obsahuje lepek a to se nesmí!
Dneska u mě byla kámoška a malýmu dává Nutrilon AR a chudák se taky nemůže vykakat.Tak to dělá tak,že dá 4 odměrky Nutrilonu a 1 AR a průběžně během dne mu kape Saab simplex.
capinka: ano obsahuje lepek, ale pokud dite neni intolerantni k lepku tak neni zadny problem, nehlede na to, ze se dava jen precedeny vyvar, v nem je lepku minimalne
.
Taky muze mit zacpu, protoze ma male davky a krmeni po 2hod by tomu nasvedcovalo. Nam taky Nutrilon AR nestacil, tak pijeme HAMI forte, max. davky. Ale vidim to tak, ze brzo zacneme s prikrmama, alespon na noc.
Holčiny, právě jsme na to m takhle:malá špatně kaká, blinká(měly jsme před dvěma dny blinkání obloukem 3 hodiny po jídle, až jsme jí museli odsávat).
Po včerejší poradě s doktorkou máme dávat:Nutrilon Omneo, do toho tak 1 odměrku AR(prý když se udělá podle návodu-celá flaštička AR je to husté a vede to k zácpě) , a Omneo střídat s obyč Nutrilonem(mám pocit, že kdyby byla jen na omneu, tak by kakala stále)
Doufám, že to píšu srozumitelně.
Po všech experimentech chci už zůstat na Nutrilonu.(jediné co jsme nezkoušeli byla Beba(zkoušela jsem Beba HA-) a Hipp a mlíčko DM.
ahoj Lenquita
Jen chci napsat, že nám na zácpu pomáhá Lactulosa Biomedica (2 lžičenky denně). Užíváme na radu lékaře a kakáme ![]()
holky, malej ma reflux, od zhruba 3 tydnu ho prikrmuju, ale davam mu nutrilon omnea a zahustuju nutritonem…pred kojenim odstrikam asi 20, do toho dam asi pulku odmerky nutritonu a je to lepsi…kaka mi asi jednou za 2 dny, ale za to poradne…ma to vetsinou vsude…mezitim pekne prdi, cely dny, kdyz ho boli brisko, davam sab simplex
tuhou stolicku mel jeste nez jsem zacala prikrmovat…po prikrmu snad nikdy
Lenquita píše:
mám pocit, že kdyby byla jen na omneu, tak by kakala stále
Nekakala. Nase mala je na Omneu od osmeho dne zivota, a kadi jednou denne.
Zuzaa-ted už vím, že by nekakala stále, ale když jsme přešly na omneo, tak ačkoliv jsem ho dávala jen ob dávku, kakala tak 3×denně a to na komplet převlečení. Ale asi si její tělíčko na něj zvyklo, tak už se to upravilo a já pomalu couvám s premium a více dávám omneo, aby alespon jeden bobek za den byl… ![]()
Lenquita
Tak my jsem dnes zkusili Omneo napul s premiem, tak uvidime, co to udela. Zavidim kojicim matkam!!!