Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky, jaké máte zkušenosti s Nutrilonem AR? Malé je dneska 8 týdnů a pořád ublinkává, tak bych chtěla zkusit to ARko, jinak teď máme klasickej Nutrilon a to je někdy děs, převlékám několikrát denně
.A nebo bych měla nejdřív vyzkoušet Nutriton
??Taky se bojím jak to bude se stoličkou, teď kaká bez problémů skoro denně-dávám ji Bio Gaia a Espumisan na prdíky ![]()
Tak my dosatali AR doporučené od Dr. protože synek taky dost blinkal, ale po týdnu nekadění a zácpy sme museli skončit a raději sem prala a převlíkala ![]()
Ahoj,
starsi byla na AR Nutrilonu pro velky reflux, od narozeni, ale mela velkou zacpu, tak jsme presli na Hami + Nutriton a pohoda.
Slo to samo ![]()
Toho se právě dost bojím-tý zácpy
.Zkusím to ještě zítra probrat s doktorkou, ale radši mám zkušenosti maminek
.
@Miša.F radeji se domluv s doktorkou, stejne myslim ze AR je snad na predpis… ono to je normalni ze miminka ublinkavaji, nasi male bude za 14 pul rok a ublinkava stale a prevlikame take vicekrat za den. je to tim ze nemaji dovyvinutou zaklopku na jicnu ci co
estli ti nezvraci obloukem tak se nejedna o reflux a mozna bys mimco jen zbytecne ucpavala. v tedle otazce bych asi dala spis na mudru. take uvidis jak nabira…
Ahojky dali jsme AR a měla zácpu a navíc po nutrilonu měla hlad…zkusila bych vyměnit značku…my jsme dávali sunar + nutriton pak jen sunar…malá prospívala a úplné blinkání přešlo až kolem 8. měsíce.
Nabírá velmi dobře, s tím problém není, ale myslím si, že když víc blinká, tak ji pak pálí žáha a je ukňouraná… ![]()
Zkoušeli jsme, po dvou dnech jsme to zabalili - zvracel dál, tuhlo to už ve flašce a nemohl to vytáhnout, nekadil a řval jak tur - nevím, co z toho přímo souviselo s AR, ale hodila jsem ho fofrem do koše
Kupovali jsme pak Comfort - oficiálně je to na lepší zažívání (už si to ani nepamatuju), ale zabíralo nám to i na to blití. A to měl problém s zvracením hodně, prakticky po každém jídle házel obloukem a poblil všechno v okruhu dvou metrů ![]()
@superandrysek píše:
@Miša.F radeji se domluv s doktorkou, stejne myslim ze AR je snad na predpis… ono to je normalni ze miminka ublinkavaji, nasi male bude za 14 pul rok a ublinkava stale a prevlikame take vicekrat za den. je to tim ze nemaji dovyvinutou zaklopku na jicnu ci coestli ti nezvraci obloukem tak se nejedna o reflux a mozna bys mimco jen zbytecne ucpavala. v tedle otazce bych asi dala spis na mudru. take uvidis jak nabira…
neni na predpis ani nikdy nebyl, drive se dal koupit jen v lekarne, nyni jsem ho videla uz i v drogerce..
Tak dáváme to ARko, blinkání zmizelo, ale dneska chudinka vytlačila po dlouhé době tuhý bobek (to nikdy neměla-kakala dobře ),tak se bojím, že to má souvislost, i když dr. říkala, že to s tím nesouvisí…
Tak to budu prokládat normálním Nutrilonem a uvidím ![]()
Dobrý den, maminky, prosím vás, chtěla bych se zeptat, naše malá bude mít tři měsíce, a dávám jí Nutrilon 1 AR proti ublinkavani, mám jo ho dávat i nadále, ikdyz už neblinka? nebo můžu přejít na klasický Nutrilon?