Bude druhé dítě stejný ďáblík?

1767
7.12.13 18:09

Bude druhe stejny dablik ?

Ahoj maminky, mame s manzelem holcicku 26 mesicu starou a rada bych ji uz poridila sourozence. Teda lepe receno, povazuji to za vec nutnou, az tak moc se na to netesim, vim, ze to bude tezke. Mala je totiz ucineny Satanas. Nechci se rouhat, jsme radi, ze ji mame, ale fakt je, ze nam dava hodne zabrat, je velice narocna na pozornost a vubec nechce poslouchat, byt zkousime vsechno mozne, skoro nic na ni neplati. Nektere dny jsou fakt hodne narocne, ted je to lepsi, jelikoz zacala chodit na dopoledne do Monte skolky, je tam spokojena a pro nas je to velika uleva. Druhe dite chci, vylozene citim, ze male by sourozenec jedine prospel, ale mam hruzu z toho, ze i druhe ditko bude podobne…je tu nektera z vas, ktera to ma podobne? Vetsinou slycham, ze kdyz prvni ditko da zabrat, druhe byva vetsinou v pohode. Vim, ze to nelze takhle generalizovat, ale fakt se toho bojim, ale kdyz si zas reknu, ze to tedy nebudeme hrotit a mala zustane jedinacek, neco ve me rika, ze takhle je to spatne, tezko bych se s tim smirovala. S dcerkou je to ted obtizne, ale nez by se druhe narodilo, to bude minimalne rok a uz bude mala zas nekde jinde…co myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
7.12.13 18:14

@Althya
já mám tři děcka, 5r., 2r. a 7,5 měs. a povahově jsou všichni tři jak přes kopírák, klidní, vyrovnaní, od mimin se najíst, pohrát, spát a dokola, zlom u nich nastane obdobím vzdoru, to se s :andel: stanou :evil: :lol:

Předem se neplaš to neznamená, že když jedno dítě je divoké, že takové musí být i druhé, výhoda sourozenců je, že si spolu většinou vyhrají :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.12.13 18:16

@Althya nemusí být.. švagrová má první dítko strašného ďábla - dítě pořád řvoucí, nespící, odmítající téměř vše atd.. a druhý andílek ani necekne, hezky si sám hraje, udělá, co mámě na očích vidí :mrgreen: takže to se nedá takhle říct :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
7.12.13 18:20

Přesně to samé jsem řešila nedávno. Taky jsem to brala spíše jako „nutnost“ pořídit malému sourozence, ale došla jsem k závěru, že další dítko chci ne jen z důvodu jedináčka. Prostě jsem si to v hlavě všechno srovnala a ujasnila si, co je v životě důležitější a které věci můžou třeba ještě počkat (např. práce). Tak jsme se začali snažit o druhé mimi, tak doufám, že to nebude dlouho trvat. Malý je taky ďábel, tak doufám, že druhé bude hodnější a taky se uklidňuji tím, že bude zas o něco starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
7.12.13 18:21

@Althya záruku ti nedá nikdo a nikdy!! hodně jsem slyšela že jedno bývá málo spavé, uřvaný ďábel a druhé hodné, ale i naopak, první zlaté druhé děs, ale znám i případy kdy obě děcka hodné spavé, hodné a případy kdy obě děti šílenost. my jsme byli 4 sourozenci a prý jsme byli všichni v pohodě, spaví a klidní, tak si vyber :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jestli druhé chcete tak do toho jdi, než otěhotníš a porodíš bude zase o rok starší a jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
7.12.13 18:22

My máme prvního (2r) takového poloďábla :D Je děsne pohybově zdatnej, brzy seděl, chodil a tak. Je to neřízená střela..ale zase nočník, jídlo, obléct se, sám si hraje, spánek..na to je zlatej :srdce:
V dubnu se narodí bráška a jsem na to zvědavá. Možná bych si i přála, aby bylo druhátko zase takové :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.12.13 18:26

Každý dítě je jiný..druhé může být stejně tak divokej ďálbík, jako hodný, mírný beránek. moji jako mimina byli oba hodní, starší tedy celkem hodnej, občas si pořval, ale nic hroznýho, mladší učiněnej andílek, ten jako mimino dokázal 3 hodiny v kuse jen ležet a koukat, v batolecím období byl starší celkem hodný, klidný, opatrný dítě, který si dokázalo hodinu a půl samo listovat v leporelu. Mladší j jako batole hroznej, z každý knihy hned udělá dvě, je vztekloun, neposlouchá, okolo roka a čtvrt mlátil tehdy 3 letýho bráchu. ovšem starší už mi vyrostl z batolecího období, a někdy je to s ním na mrtvici, vzdoruje, dělá si co chce, vzteká se, a malýho furt pronásleduje, chodí za ním, a bere mu věci a strká ho, ten si to taky nenechá líbit, buď řve, nebo se perou..no z dvou andílků mám 2 čerty :cert: :twisted: :srdce: takže uvidíš, odhadnout povaha 2: dítka se fakt nedá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
7.12.13 18:26

@Althya já mám prvního syna ďábla. je hodně náročný už od porodu. trpěl na koliky a teď pořád lítá, neposlouchá je dost samostatná povaha… z druhého jsem měla hrůzu, ale věděla jsem, že ho chci. a dcera (je teda zatím malá) je naprosto zlatá! skoro nepláče a když už jo tak je snadné jí uspokojit. nají se a spinká, pokud nespí tak si tak kouká… fakt dítě za odměnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4093
7.12.13 18:38

Ahojky tak já se přidávám, snažíme se o druhé mé dcerušce byli v září 2 roky, je to čert jako blázen, divoká, uvztekaná, od narození v noci spí špatně, často vstáváme…chci druhé aby měla sourozence, ale přesto se bojím, že to nedám a že
d ruhé bude ještě horší, někdy mám dny…že bych si snad hodila jak mě vytáčí a psychicky někdy doslova vysaje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
7.12.13 19:05

Tak já Tě potěším, první nespala, ani ve dne ani v noci, kojila jsem jí snad co hodinu, příkrmy nejedla, hodně živá, atd., atd. O druhé jsem pomalu nevěděla snad do půl roka, pak už se přece jen začnou hodně hemžit a bylo zapotřebí hlídat, aby si něco neudělala. Takže u nás ty začátky s malým miminem byly úplně v poho, teď už je to horší - přetahují se o hračky, žárlí na sebe ( 4 roky a 1,5 roku).
Taky jsem z toho měla strach a kdyby mi někod slíbil, že třetí bude taky takové, tak do něj jdu hned :) Jo a kromě toho, že jsou povahově rozdílné, tak i fyzicky jsou úplně jiné(starší je blond, vlnité vlasy, modré oči a mladší má tmavé rovné vlasy a tmavé oči).
Takže se neboj a jděte do toho, určitě to zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
7.12.13 19:14

@lovesmile @rošťanda @martulkasloník Tak mala nastesti spi dobre, od roku sama v pokojiku, celou noc a bez uspavani. Kdyby v tomhle mela problem, tak to uz asi fakt lezu po zdi :-( Take druhe dite chci i kvuli sobe, nejen proto, aby dcerka nebyla jedinacek. S manzelem uz zvazujeme konzultaci u detskeho psychologa, pac si s ni nevime rady. Pritom treba u mych rodicu je hrozne hodna (nastesti, jinak bychom byli bez hlidani), proste zlobi cilene predevsim nas rodice a to mi vadi, ze si to uvedomuje a dela to cilene. Kdyz je zrovna v pohode, tak je to fakt andilek, usmevava, pratelska, je s ni legrace, ale je fakt silene divoka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4093
7.12.13 19:15

Ono nakonec s těma prckama je živozt krásnější, vždyt bychom se nudili :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4093
7.12.13 19:17
@Althya píše:
@lovesmile @rošťanda @martulkasloník Tak mala nastesti spi dobre, od roku sama v pokojiku, celou noc a bez uspavani. Kdyby v tomhle mela problem, tak to uz asi fakt lezu po zdi :-( Take druhe dite chci i kvuli sobe, nejen proto, aby dcerka nebyla jedinacek. S manzelem uz zvazujeme konzultaci u detskeho psychologa, pac si s ni nevime rady. Pritom treba u mych rodicu je hrozne hodna (nastesti, jinak bychom byli bez hlidani), proste zlobi cilene predevsim nas rodice a to mi vadi, ze si to uvedomuje a dela to cilene. Kdyz je zrovna v pohode, tak je to fakt andilek, usmevava, pratelska, je s ni legrace, ale je fakt silene divoka

ta naše taky :mrgreen: I mamka říká, že jsem chudák a na vše sama, nojo ale já byla taky rošták tak po kom tak může být??Mamka ze mě byla neštastná, co ta se naplakala…to si i já pamatuju.Dnes bych si dala facku a mrzí mě to…Přešlo mě to až v 17ti :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.12.13 19:52

Ja mam prvni dite, klidne, hodne, zadne vylomeniny ji nenapadaly. Syn je peknej rizek, divokej raubir. V necem jsou stejny.

Kamaradka to ma naopak, syn byl narocnej jako mimino, dcera byla zlaticko.

ale budou mit ty deti mezi s sebou vetsi vekovy rozdil a skolka taky pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
7.12.13 19:58

Ahoj. Tak já mám skoro 3letěho syna teď nově 5 týdenní holčičku. Malý byl hodně náročné mimino, neustále řvoucí, nespící, chovací…Pak se teda zklidníl a teď máme zase období vzdoru :mrgreen: Celou dobu jsem se modlila, a je malá hodnější, klidnější mimi. A víš co? Je uplně stejná jako byl bráška :zed: Ještě že malý nežárlí a nevymýšlí blbosti. Tak zase musím přežít první 3 -6 měsíců a pak to bude fajn, už se těším :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí