Ledové ručičky

1701
7.12.13 17:08

Ledové ručičky

Ahoj holky. Prosím o radu. Moje 6ti m. holčička má často ledové ruce. Pod peřinou taky. V bytě máme 22 st., ona má na sobě body s dlouhým rukávem, triko s dlouhým rukávem, ponožky, punčochy, tepláky a pořád je jak kus ledu. Zahřeje se jen když jí dam ještě fleecovou mikinu a přikryju dekou, ale přece jí nebdu doma takhle nabalovat? :-O má to až teď posl. týden. Nemůže být nějak nemocná? Teplotu nemá, zoubky momentálně jsou v klidu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
7.12.13 17:14

A nemá je studené kvůli tomu, že lozí po zemi? My ne všude máme koberce a taky ledový ruce, když leze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
7.12.13 17:18

Sahnete ji za krk. Tam se zjistuje jak je miminku teplo. studeny rucicky nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
7.12.13 17:18

Můj sy měl v tomhle věku studené ruce pořád, sahej na tělo, na hrudníček, pokud je teploučký tak je to cajk.. ono moc nabalovat a přehřívat není dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7203
7.12.13 17:33

Nic to nemusí znamenat, nicméně bych určitě nenabalovala, pak na ni foukne a bude hned nemocná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
7.12.13 17:41

Nn, po zemi ještě neleze…a když je na zemi, tak na dece. Má takhle ledové ruce, když leží na gauči na dece. Za krček saham, když má mikinu, tak je akorát příjemně teplý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.12.13 17:56
@Lonna píše:
Nn, po zemi ještě neleze…a když je na zemi, tak na dece. Má takhle ledové ruce, když leží na gauči na dece. Za krček saham, když má mikinu, tak je akorát příjemně teplý…

no a když má tričko a bodýčko tak je krček jaký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
7.12.13 18:03

Si myslím že bodýčko s trikem pro moc se nehýbající dítě v 22 stupních je akorát, víc bych nenabalovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
7.12.13 18:13

Syn má taky ledové ruce a dokonce i nohy, ted mu bude 7 měsíců, doma máme 21°C a oblékám ho jen do punčoch a dlouhého body, zjistila jsem, že čím víc vrstev dám, tím to akorát zhoršuju a nožičky má tím víc studené, protože se mu potí, za krčkem je ale vždycky teplý tak akorát,… takže pokud je jinak malá zahřátá, tak ručičky bych neřešila (náš má studený ruce poslední 2 měsíce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
7.12.13 18:19

Nu krček má teplý. tak jsem teda sundala tu fleesovou mikinu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
7.12.13 18:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
7.12.13 18:27

Malý měl v té době taky pořád studené ruce, ale to i když byl oblečený víc i když méně. To jsem vždycky nesnášela ty „rady“ babiček, proč ho víc neobleču, že je mu chudáčkovi zima a ručičky má jak žabička. :roll: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
7.12.13 18:51

No to mi právě dělá moje mamina. sahne jí na ručičky a hned poznámka, že má chudinka ledový ručičky,… a já si pak připadam jak saň, co svoje dítě nechá mrznout… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
7.12.13 19:02

Jsem četla, že mimča ještě nemají dobrou termoregulaci, proto jsou u nich chladné ruce normální záležitost..nemá se koukat na teplotu ručiček, ale na nos nebo zátylek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.12.13 19:16

Hm, my taky máme kolem 22°C, i méně. A malý má jen body, tepláčky, ponožky. Sice se už hýbe, ale zas se plazí jen po zemi břichem…
Někdy je studenější. Nestěžuje si :mrgreen: nemocný není. Chrchlem všichni ostatní, ale mimino v klídku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí