Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím jdu za vámi s prosbou o radu. Mám první mimčo budou mu dva měsíce a asi miluje spánek jako jeho táta. Večer jde spát kolem 19:30 dnes prospal celou noc a na první kojení se vzbudil až 4:30 pak znovu usnul a vztával na jídlo v 7:30 pak jsem byli vzhůru povídali si, ukazovala jsem mu hračky a v 9 už byl unavený tak jsem ho nakojila, dala do kočárku (jako každej den v tuhle hodinu) a on krásně usnul. Jenže usnul v 9 hodin a spinká ještě teď. Včera to bylo taky tak až na to že v noci papal 3krát a od 9 spal až do 13:30. Prospívá krásně porodní váha 3630g a teď 5780g, plíny máme taky počůrané ale je třetí den co neměl stolici. Myslíte že je to v pořádku že takhle moc spinká?
Určite to v poriadku je
, niektoré deti spia viac, niektoré menej. myslím, že minimálne polovica emimina by Ti závidela ![]()
@Ivčis přála by jsem ti druhý dítě takový, jaký jsem měla já to první. By tě roupy přešli.
děkuj bohu, ze ti spí a buď v klidu. s prvním zoubkem se to může klidné změnit a nebude spát vůbec, kvůli bolesti. ![]()
@Ivčis V necelých dvou měsících mi to přijde zcela normální. Tedy Ty noci jsou bonus, většina takhle malých kojených dětí tak dlouho nevydrží.
Ale neboj, budeš třeba ještě ráda za pár měsíců vzpomínat na spící miminko. ![]()
@Ivčis je to normální..a myslím že ti většina matek bude tiše závidět
j
Urcite to je v poradku. kojene dite nemusi mit stolici az 7 dni. uzivej si toho nez se to zase zmeni:-)
@Ivčis je to ok, a kadit ti nemusi i tyden-co si vezme to beze zbytku stravi
uzivej klidu, mela jsem taky spavce.
@Ivčis určitě je to v pořádku. Moje je taky spavec, přes den spí 3× vždy tak 2 hodiny, přes noc těch 12 (v tom se budí 2× na jídlo). Kadění je v pohodě, miminka nemusí kakat denně…
Jé, to je krásný, je to šikula naše malá ve třech měsících spala i 12 v kuse
pak to bohužel přešlo
jinak takhle malý mimčo většinou po hodině nebo dvou chce zase spinkat, to je normální
a spánek je pro miminka prospěšnej, nějaká část miminkovskýho mozku je při spánku aktivnější než v bdělém stavu, tak se rozvijí, vyvíjí, sílí a ty si to užívej… jo a hlavně ho nebuď! ![]()
A kadit kojený dítě nemusí vůbec, všechno to stráví ![]()
Hoky co na to vaše prsa a mlíko? Mámm je teď strašně nalitý a tvrdý, docela mě děsí představa že bych přišla o mléko. Mám si raději objednat odsávačku?
@Ivčis To je dobře, bud jen ráda…prospívá a to je hlavní. Můj syn byl taky spavec, dlouho spal až 6× denně, ne teda 4 hodiny v tahu, ale po krátkých časech hodně často, třeba po 2h, hodině a půl už byl unavenej…je to dobře pro tebe, lepší než malý řvoun
Syn nekadil i týden, 6 dní v klidu, vše strávil..
Je to známka toho, že vše je jak má
Jo a odsávej si klidně, do úlevy, nebo do zásoby, at je ti dobře a ta laktace se trohu podpoří ![]()
@Ivčis píše:
Hoky co na to vaše prsa a mlíko? Mámm je teď strašně nalitý a tvrdý, docela mě děsí představa že bych přišla o mléko. Mám si raději objednat odsávačku?
Odsávačkou nic nezkazíš, mně malá spala 12 hodin v kuse a to už moje prsa fakt nedávaly, jedno jsem odkojila, když se ráno v sedm vzbudila, malá se tak přežrala, že spala, další dvě hodiny, ale já nemohla pomalu ani chodit, rukou jsem si držela to plný prso, tak jsem odsávala, dávala do ledničky a pak do mrazáku
zásoby se budou hodit, až budeš chtít večer někam vyrazit
ale myslím, že tělo si na ten režim zvykne a po čase se začne to mlíko tvořit tak, jako bude zvyklý že kojíš, takže když ti prospí noc, tak mlíko se začne pořádně tvořit třeba až nad ránem, ale ještě víc pravděpodobný je, že kolem toho 5. měsíce, se malej začne budit častěji
to už ho můžou trápit zoubky a nebo se bude budit je proto aby viděl maminku ![]()
@Ivčis píše:
Odsavačka není od věci. Asi bych se tolik nebála, že bych přišla o mlíko, jako spíš zánětu.
@Ivčis je to v pořádku a buď ráda. Mám týdenní a spí míň než to tvoje
Kojené mimčo nemusí kakat každý den, takže i to je OK ![]()
@Ivčis já bych taky furt spala
![]()
bud ráda že spinká, jsou mimka co nespí vůbec, vklidu