Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Čauky maminky,
potřebuji poradit malá od včerejška od večera pořád hledá prso..už asi týden, každý den večer se mi strašně vzteká u kojení než vůbec začneme tak strašně řve když jí prso nabízím tak začne řvát jestě víc tak to trvá asi 5,10minut pak se konečně přisaje chvilku pije(asi minutu, dvě)pak prso plive jako že už nechce ale hned zase hledá no a tak to trvá třeba i hodinu pak se zklidní a u prsa usne ale jakmile ji dám do postýlky tak začne zase brečet, vidím na ní že by už spala pořád zavírá oči ale uplně nezabere..zkoušela jsem jí dát druhé a nefunguje také odříhnout během kojení, zkusit kojit třeba až za 15minut nic nezabírá..tak to začne večer kolem 17h a usne mi až kolem 21h..no a dneska je to už od rána spala mi dohromady tak 40min už nemůžu..a dudel zabere jen nachvilku. Příští týden bude mít 2měsíce. Prosím poradte co to může být nebo co mám dělat..máte někdo podobné zkušenosti?
![]()
Přibírá? Nemůže to být špatná technika kojení? Mně něco podobného dělal syn, protože měl hlad - špatně sál…
Napadá mě růstový spurt - potřebuje si s prsem vyjednat, že má dělat lepší mliko ![]()
Ja jsem kojila tak, ze byla v zavince a pak se lepe prenasi do postylky, kdyz usne…Je unavena, no a z toho pak nezabere. Chce prso, protoze vi, ze u neho zase usne…
Co prdíci? mně to taky někdy dělala, většinou se pak vykákla, když jsem jí to prso do tý pusy nějak dostala, nebo prso stříká moc silnym proudem, nebo naopakl nic neteče nebo málo
Jo a přes noc spinká krásně usne kolem té 21h a na kojení se vzbudí kolem 3h pak kolem 6h a 8h. ![]()
Můj taky pil, pak nechtěl, pak usínal..pak zase chtěl..večer jsem kojila načtyřikrát, trvalo to dvě hodiny. Technika byla správná (popravdě když jsme začali dávat dudlík, tak se zhoršilo chytání bradavky, otevírání pusinky, naštěstí dudlík měl za celý život jen měsíc, pak chytře nechtěl), ale prostě potřeboval pít častěji (co 1-2h, jen když výjimečně spal, tak později). Ve 3m mi mladší spal 3×30minut a jinak kojení nebo řev. Ono se to hodně mění to spaní a je to na vyšší dívčí se s tím porovnat a aby se to zlepšilo. zkoušela jsi na spaní zavinovat? S bříškem problémy nemá? Přibírá?
Nemá třeba problém s produkcí mléka? myslím se spouštěcím reflexem, jestli to neteče rychle nebo naopak pomalu..
@AdaAda píše:
Přibírá? Nemůže to být špatná technika kojení? Mně něco podobného dělal syn, protože měl hlad - špatně sál…
jo to přibírá za měsíc přibrala 1120g..ta technika možná ano pac u levého prsu mě už bolí bradavka a špatně se přisává ![]()
@verunB takže bych si nechala od laktační poradkyně zkontrolovat techniku a poradit.Je dobré problémy zachytit hned.
@verunB tak to přibíra opravdu pěkně.
Mně pomohlo na úpravu techniky toto (bradavky jsem před tím měla do krve - otevíral málo pusu..) - když se mimino přibližuje k prsu - namířit bradavku k nosu. Tím, že se namíří bradavka k jeho nosu se docílí toho, že se trochu víc zakloní a otevře tu pusu víc. Jako by nám dávali jídlo k nosu, uděláme to samé.
Nevím, jestli toto je váš případ..
@andelka83 píše:
Můj taky pil, pak nechtěl, pak usínal..pak zase chtěl..večer jsem kojila načtyřikrát, trvalo to dvě hodiny. Technika byla správná (popravdě když jsme začali dávat dudlík, tak se zhoršilo chytání bradavky, otevírání pusinky, naštěstí dudlík měl za celý život jen měsíc, pak chytře nechtěl), ale prostě potřeboval pít častěji (co 1-2h, jen když výjimečně spal, tak později). Ve 3m mi mladší spal 3×30minut a jinak kojení nebo řev. Ono se to hodně mění to spaní a je to na vyšší dívčí se s tím porovnat a aby se to zlepšilo. zkoušela jsi na spaní zavinovat? S bříškem problémy nemá? Přibírá?
Nemá třeba problém s produkcí mléka? myslím se spouštěcím reflexem, jestli to neteče rychle nebo naopak pomalu..
jo zavinování sem zkoušela jednou to fungovalo:(no ted mi 5dní nekakala tak sem byla u mudr a a bříško v klidu měla sem jí uvařit vývar z ovesných vloček a pomohlo to včera se vykakala a od té doby zase nicn jen prdí. jo přibírá. mlíko teče zpočátku rychle až to všude stříká..
@verunB taky bych v tom viděla problém, že to teče moc rychle a to ji štve, že to nestíhá. Taky bych napřed odstříkala.
Nas bobisek se taky nekdy vzteka a skace u toho jak opicak. Sdridam prsa a polohy. Jakmile se zacne vztekat, měním prso a nebo polohu.
@verunB píše: Čauky maminky,
potřebuji poradit malá od včerejška od večera pořád hledá prso..už asi týden, každý den večer se mi strašně vzteká u kojení než vůbec začneme tak strašně řve když jí prso nabízím tak začne řvát jestě víc tak to trvá asi 5,10minut pak se konečně přisaje chvilku pije(asi minutu, dvě)pak prso plive jako že už nechce ale hned zase hledá no a tak to trvá třeba i hodinu pak se zklidní a u prsa usne ale jakmile ji dám do postýlky tak začne zase brečet, vidím na ní že by už spala pořád zavírá oči ale uplně nezabere..zkoušela jsem jí dát druhé a nefunguje také odříhnout během kojení, zkusit kojit třeba až za 15minut nic nezabírá..tak to začne večer kolem 17h a usne mi až kolem 21h..no a dneska je to už od rána spala mi dohromady tak 40min už nemůžu..a dudel zabere jen nachvilku. Příští týden bude mít 2měsíce. Prosím poradte co to může být nebo co mám dělat..máte někdo podobné zkušenosti?![]()
a dělá to tedy jen večer? mě dělal starší to samý, řval jak tur, prso jsem mu musela do pusy vrazit pomalu silou, ale po chvíli se uklidnil a sál..já jsem si to pak vysvětlila tak, že byl vždycky přetaženej, až tak, že nevěděl, co se sebou..protože když jsme se s ním trochu „poprala“, prostě mu tam to prso vrazila i přes řev, tak se po chvíli zklidnil..někdy usnul, a spinkal, někdy se to celý třeba 3krát opakovalo. mě to fakt přišlo že je přetaženej, unavenej. taky to dělal jen večer.
@slavuska1 píše:
a dělá to tedy jen večer? mě dělal starší to samý, řval jak tur, prso jsem mu musela do pusy vrazit pomalu silou, ale po chvíli se uklidnil a sál..já jsem si to pak vysvětlila tak, že byl vždycky přetaženej, až tak, že nevěděl, co se sebou..protože když jsme se s ním trochu „poprala“, prostě mu tam to prso vrazila i přes řev, tak se po chvíli zklidnil..někdy usnul, a spinkal, někdy se to celý třeba 3krát opakovalo. mě to fakt přišlo že je přetaženej, unavenej. taky to dělal jen večer.
jo večer..až na dnešek
no mě to též tak připadá že je přetažená že chce spát a nemuže usnout..a za jak dlouho ho to přešlo?