Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zkus mu ze začátku pomáhat. Vem si dvorec a strč mu ho do pusy bradavkou na patro. Mel by se mu spustit sací reflex a chytne se.
Jinak ano, novorozenci usínají u kojení. Je to dobrý způsob uspávání i pro starší kojence.
To jako podeziras novorozence, ze simuluje unavu? Az bude mit bradavku v puse, posimrej po tvari, pohne hlavou za tim podnetem simracim a lip ucejti, ze ma neco v puse. A na to usinani simrej zas pod bradickou.
To je úplně normální. A odbourej kloboučky. Je to berlička, kterou mi taky vkidli v porodnici. A ano hodně usínají je to pro ně námaha. A věř že přez klouboučky 2 krát větší…
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Jdu si také pro radu. 5ti denní miminko, když se přisaje, pije krásně, ale než se přisaje hledá pusinkou - řve, vzteká se a šmejdí, i když prso má přímo v pusince. Čím to může být? Odnesla jsem si z porodnice kloboučky, tak jsem myslela, že to je pro miminko snazší, když jsou delší než bradavka.Další věc - proč miminka u kojení usínají? Opravdu únava?
Zrus ty kloboucky, zhorsuji kojeni.
Jinak miminko potrebuje do pusy nasat kus dvorce, ne jen bradavku. Je dobre pred kojenim prsa rozmasirovat, aby dvorec zmekl, pridrzet ho dvema prsty naplacato a takto nechat prisat.
Dobrý večer. Jdu si také pro radu. 5ti denní miminko, když se přisaje, pije krásně, ale než se přisaje hledá pusinkou - řve, vzteká se a šmejdí, i když prso má přímo v pusince. Čím to může být? Odnesla jsem si z porodnice kloboučky, tak jsem myslela, že to je pro miminko snazší, když jsou delší než bradavka.
Další věc - proč miminka u kojení usínají? Opravdu únava?