Ucpaný nosánek

130
7.12.13 20:00

Ucpaný nosánek

Ahoj holky,
můj devítiměsíční chlapeček má týden rýmu. Už mu nejde nic odsát, ale když dýchá jen nosem (má dudlík, nebo ho kojím), tak mu vzadu v nosánku hrozně chrčí. Začala jsem kapat kapičky, to také nepomohlo. Co s tím? Neměla bych s ním kvůli tomu zajít k lékaři? Nemůže se mu z toho něco rozběhnout? Nebo je to normální a přejde to samo?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21560
7.12.13 20:02

A co kapeš? hodně se mi u dětí osvědčil vibrocil na noc a přes den stříkat jen vincentku nebo quix atd. s rýmou bych k doktorovi nechodila, pokud k tomu nemá nic jiného. jen si přinesete něco horšího domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
7.12.13 20:10

@Chelsa jelikoz zde mi dr do 2 let nic nenapise, lecim babskyma radama…pokrajena cibule k postylce, koupila jsem tymianovou mast na hrudnik a homeopaticke kapky.Za tyden ryma pryc, ale jeste trochu chrci, takze davam i teplou bramboru v pline -zase na hrudnicek. A chodim denne ven na cca 20 min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
7.12.13 20:12

A čím odsáváte? nám se výborně osvědčila odsávačka připojitelná na vysavač ( ta vysávala až z paty :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
7.12.13 20:21

Odsáváme také vysavačem, ale od včerejška nevysaji nic, ale chrčí mu tam vzadu v nosánku jako blázen, tak se bojím, že když mu to tam zůstává, aby se mu z toho nevyvrbilo něce horšího. Kapičky máme dětský Nasivin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
7.12.13 20:48

Nic moc se s tim asi delat neda, jen cekat a kapat.ted to mam s malym uplne to same a rymu ma snad uz 3 tydny…chrci a nedosauju nic, strikam Physiomerem a Nasivinem a kazdy dnem doufam, ze to bude lepsi…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
7.12.13 21:00

Nasivin a podobné kapky bych nepoužívala déle než pár dní. Zvlášť u tak malých dětí.
Buď koupit nějaký sirup na rozpouštění hlenů + přírodní kapky-vincentka, mořská voda…
Dr může napsat framykoinový kapky-míchané v lékárně, které jsou antibiotické a pomáhají skvěle při hnisavých rýmách.
Ale to asi nebude váš případ, takže jen nějaký ten sirup, který tu zadní rýmu rozpustí.
S nasivinem a podobnými opatrně, můžou udělat větší škodu než užitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.13 21:50

@Chelsa Přesně toto jsem řešila tento týden, malá měla už 14 dní rýmu a asi týden sem nemohla nic odsát, hlavně v noci a krk měla šíleně zahleněnej tak z toho kašlala. Předevčírem jsem šla raději k doktorce, předepsala jí antibiotický kapky tak doufám že bude za chvíli klid, pravda že to má o trošinku lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí