Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
můj devítiměsíční chlapeček má týden rýmu. Už mu nejde nic odsát, ale když dýchá jen nosem (má dudlík, nebo ho kojím), tak mu vzadu v nosánku hrozně chrčí. Začala jsem kapat kapičky, to také nepomohlo. Co s tím? Neměla bych s ním kvůli tomu zajít k lékaři? Nemůže se mu z toho něco rozběhnout? Nebo je to normální a přejde to samo?
Díky
A co kapeš? hodně se mi u dětí osvědčil vibrocil na noc a přes den stříkat jen vincentku nebo quix atd. s rýmou bych k doktorovi nechodila, pokud k tomu nemá nic jiného. jen si přinesete něco horšího domů…
@Chelsa jelikoz zde mi dr do 2 let nic nenapise, lecim babskyma radama…pokrajena cibule k postylce, koupila jsem tymianovou mast na hrudnik a homeopaticke kapky.Za tyden ryma pryc, ale jeste trochu chrci, takze davam i teplou bramboru v pline -zase na hrudnicek. A chodim denne ven na cca 20 min.
A čím odsáváte? nám se výborně osvědčila odsávačka připojitelná na vysavač ( ta vysávala až z paty
)
Odsáváme také vysavačem, ale od včerejška nevysaji nic, ale chrčí mu tam vzadu v nosánku jako blázen, tak se bojím, že když mu to tam zůstává, aby se mu z toho nevyvrbilo něce horšího. Kapičky máme dětský Nasivin.
Nic moc se s tim asi delat neda, jen cekat a kapat.ted to mam s malym uplne to same a rymu ma snad uz 3 tydny…chrci a nedosauju nic, strikam Physiomerem a Nasivinem a kazdy dnem doufam, ze to bude lepsi…:-)
Nasivin a podobné kapky bych nepoužívala déle než pár dní. Zvlášť u tak malých dětí.
Buď koupit nějaký sirup na rozpouštění hlenů + přírodní kapky-vincentka, mořská voda…
Dr může napsat framykoinový kapky-míchané v lékárně, které jsou antibiotické a pomáhají skvěle při hnisavých rýmách.
Ale to asi nebude váš případ, takže jen nějaký ten sirup, který tu zadní rýmu rozpustí.
S nasivinem a podobnými opatrně, můžou udělat větší škodu než užitek.
@Chelsa Přesně toto jsem řešila tento týden, malá měla už 14 dní rýmu a asi týden sem nemohla nic odsát, hlavně v noci a krk měla šíleně zahleněnej tak z toho kašlala. Předevčírem jsem šla raději k doktorce, předepsala jí antibiotický kapky tak doufám že bude za chvíli klid, pravda že to má o trošinku lepší.