Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Nicolink Protože v HA je ta bílkovina více naštěpená, proto u alergických dětí nedělá potíže.
V HA je víc naštěpená bílkovina, tím pádem je to lépe stravitelné. A některým dětem, co mají to zažívání citlivější, to fakt může dělat paseku a normální UM nesedět. Ač se může zdát, že ten rozdíl mezi nimi není zase nějaký velký.
@Fima mám nějak počítat s tím, že nebude moct mléčné výrobky nebo se to časem změní??? ale kdy asi tak? vždyt má rok pryč
…tohle to mi říkala i doktorka ale tvrdila mi že běžně děti nemají takovou reakci když přecházejí z HA na normální UM ![]()
A dělali jí vyšetření? Dcera měla potvrzenou ABKM a měla mléko na recept (= dotované) + ještě tím mlíkem na recepty pak překročila tu maximální finanční hranici, kterou může vydat dítě za léky. Nakonec nám ještě pojišťovna vracela peníze a ve finále to mlíko vyšlo hodně levně.
Potvrzeno kolem roka, za 3/4 roku jsme pomalu zatěžovali a byla z toho venku.
@LucaLuca nedělali ona neměla podezření, nemá potvrzenou alergii… to mlíko sme dávali preventivně, protože nám ho doktorka doporučila vzhledem k tomu, že máme v rodině alergie a taky proto, že se nejvíce podobá MM a já kojila do 10 měsíců…já nevím ale mléčné výrobky mi jíst nechce ( jogurty, pribináčky a tak ) jen tvaroh a toho měla zatím jen v přesnídávce ale nic ji nebylo…nevím proč ten nutrilon vyzvracela…uplně se s ním dusila jen co ho dopila ![]()
Je takový hodně napěněný ten nutrilon a na to ona není zvyklá…to HA je protě jen mlíko bez pěny…pode mě jí tohle vadilo protože ji ty bublinky pak tlačily…hned jak to dopila plakala a já vůbec nevěděla co s ní pak i ublinkla, a pěnu a pak to vyzvracela celé ![]()
@Nicolink Mléčné výrobky jí stejně moc dobrého nepřinesou, ale jestli jí HA dělá dobře a obyč Nutrilon ne, tak bych jí dávala HA.
Jestli má cenu zkoušet jinou značku, nevím. Mně osobně je Nutrilon nejméně sympatický ze všech mlék…
@LucaLuca u nás ho zas všichni doporučují
to HA ji sedí ale leze to do peněz a myslela jsem si že v roce už nebude potřebovat takový luxus
on i ten obyč nutrilon stojí dost…vlastně veškeré UM ![]()
Zadarmo to není. Mně Nutrilon smrděl, dávala jsem nějaké 2 značky a pak dlouhodoběji Sunar. Ségra dává mléko Babylove a voní mi podobně jako Sunar. Toto mléko je asi i nejlevnější.
Jinak k vaší situaci - asi bych probrala s dr., co dál.
@LucaLuca tak co se dá dělat dál? budeme muset kupovat HA… moje doktorka tvrdí, že by se mělo HA dávat aspon do 18-ti měsíců
no ale když mi malá snědla mléčné výrobky a nic jí nebylo tak proč z nutrilonu zvracela??
ona těm mléčným ale moc nedá..já jako dítě jsem mléčné výrobky taky nejedla ![]()
@Nicolink Já s tímhle zkušenost nemám, jen s ABKM. Třeba fakt jen ty bublinky, nevím. Mléčné výrobky typu jogurt mají BKM taky částečně naštěpenou, fakt největší zátěž dělá obyč mlíko (u vás Nutrilon). Vydržela bych do těch 18 měs. ve vašem režimu, pak se poradit s dr. a postupně zatěžovat.
Mně by asi stačilo, aby mi děcko z něčeho zvracelo jednou a už by mi to nesmělo do domu. Já jsem se vším hned hotová. ![]()
Fakt vytrvej, většina dětí to po roce a půl už zvládá.
@LucaLuca jj díky
taky už mi to nepáchne do bytu
radši budu platit než aby jí bylo takhle zle
jinak ona nejí jen jogurty jinak sýry má ráda…třeba tvrdý eidam a nebo žervé a takové…a i když toho sní málo tak by ji muselo něco být ale s tím nikdy problém nebyl…jj vydržím do těch 18m a pak se uvidí ![]()
Hezké odpoledne
mám takový dotaz, dávám malé už nějakou dobu nutrilon HA z toho důvodu, že bylo podezření na alergii na kravskou bílkovinu…tento nutrilon sedí malé bez problémů…ALE…nutrilon HA není přímo pro děti s alergií na kravskou bílkovinu tudíž jsem si myslela, že bych už mohla přejít na normální nutrilon protoože co si budeme nalhávat HA je o dost dražší
dneska jsem malé udělala normální nutrilon a reakci nechápu…hned jak ho dopila tak začla plakat, byla jakoby zahleněná, zakašlávala se protože se jí to asi vracelo, pořád jen plakala a kroutila se, dala jsem ji do postýlky, na chvíli usla ale pak všechno vyzvracela…od tý doby je v pohodě
proč taková reakce?? to je v tom takový velký rozdíl? i když už má rok pryč? nevím vrtá mi to v hlavě…máte někdo s něčím podobným zkušenost???